Publicerat: / Allt å ingenting

FAAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bet just av en tand.. en stor jävla bit..! de gör inte ont.. eller jo på tungan so blir riven av den.. käns inte så bra med tanke på att jag nyss lagat alla tänder.. men de är bara att ringa å hoppas på att dom har en akut tid till mig i början på veckan..*suck*

Publicerat: / Allt å ingenting

Top´s vecka

Måndag: intervallträning i paddock
Tisdag: markarbete i paddock
onsdag: hoppträning med W
Torsdag: Ledig
Fredag: A ska med upp å rida Wille så får se hur hon kommer känna om de blir bara paddock eller omde blir båda
Lördag: Skogen
Söndag: tömkörning/longering

Publicerat: / Allt å ingenting

helgen

ja då har man kommit hem från en helg borta..
var ju meningen att min älskling skulle skärmflyga men då vädret varit dåligt så blev de inställt..

men iallafall.. bokade hotell i motala för de var inte långt från platsen.. å eftersom incheckning var vid 15 så landade vi först i linköping vid 1230 i lördags.. där vi hittade lite lunch å kollade lite affärer osv.. sen vidare till cloetta outlett:P hehe blev inte så mycket till mig förutom skumtomtar som ska sparas..:D sen lite till pappa å nåt litet gott att ta med till stallet ;-) sen vidare mot motala å landa på hotellet.. då de låg nära centrum så tog vi en promenad.. allt var ju iof rätt dött men vi hittade en biosalong så bokade biljetter till kl 21 till "lucy" som för övrigt var väldigt bra å eftertänksam, men iaf,, vi hittade en restaurang där vi beställde mat. jag tog den maffiga räkmackan.. ojojoj vad mycket räkor å sååååå god.. på grovtbröd dessutom å hemgjord majonnäs.. gott gott.. ska testa att göra egen majonnäs nångång.. hihi.. sen gick vi faktiskt till en uteservering å tog oss en cider å bara tog de lugnt ett tag tills bion började.. efter de vid 2230 gick vi tillbaka till hotellet å var ganska trötta faktiskt..

söndag morgon: hotellfrukost.. dock så fick jag ingen rostad macka som jag hade planerat då dom inte hade de så fick bli ciabatta å lite gott på å lite yoghurt å sånt gott å mätt... så åkte vi vidare mot norrköping men på vägen stötte vi på ett slot.. såg att dom hade visning kl 14 så vi bestämde oss för de.. men då var kl bara 1130 så vi åkte in till norrköping å kollade affärer å tog lunch å småshoppade osv.. sen tillbaka till slottet.. mycet trevligt.. älskar guidade turer på slott... sen hemåt.. så var väl hemma strax efter kl 18 då åkte jag upp till pappa å gav honom en hel låda med godiset "sockerbitar" från cloetta.. vad glad han blev.. sen hem å äta å slappa å nu är jag här..:P

imorgon blir de lite intervall träning.. ska lägga upp hans tränings vecka i nästa inlägg..

även pratat med j så nu hr vi bestämt å bkat när vi ska till ullared.. ska bli skoj=)

Publicerat: / Allt å ingenting

De blir inte alltid som man tänkt..

nä de är ju så haha..:P men de blev bra ändå..
jag å A-S hade bestämt oss för att rida ut en sväng i förmiddags.. så vi tog en väg med mycet galoppsträckor.. där ag brukar intervallträna när jag ä rute så att säga.. den är oändlig.. men idag red vi till slutet.. sen sa A-S att man kan rida åt lite olika håll för att komma hem.. en ett håll hade hon aldrig ridit så vi tog den.. hon visste inte helt 100 om de var rätt men ja.. så vi kom in i ett samhälle med massa hus å annat. å Top skötte sig så j*vla bra rent ut sagt. är alltid lite nervigt när man inte känner hästen helt å hållet.. å vi gick över massa broar eller vad de heter å då är jag alltid så nervös.. hatar sånna men de gick bra.. vet inte om de var 5st sammanlagt på rundan.. den sista var lite speciell.. de lät som att dom borrade betong lite längre bort å de brydde han sig inte alls om.. å bron visade sig att de var trä på istället för asfalt.. balo fick gå först top tvekade nåt steg.. ställde ner hoven å ryckte till lite lätt. sen gick han bara :-D underbara underbara häst.. tror knappast att han gått på sån förut.. å jag tror att han litar väldigt mycket på sin ryttare.. var sååååå glad att han är sååå duktig.. han är trots allt inte så jättegammal.. men jag tror faktiskt att jag kan lita på denna hästen fullt ut.. sen är han ju ändå häst å saker kan hända.. trillade ju även av min första häst några gånger å han hade inget ont i sig alls.. utan var lite överaskningsmoment som gör de.. å hästar är flyktdjur så är de bara.. nä älskar min häst.. sen när vi kom hem visade de sig att vi varit ute i typ 1h å 40min :P så min skinka, mina tår å vad hade domnat bort.. så hoppade av å gick sista biten.. så jag tom fick skavsår av mina nya ridskor haha.. men de var en härlig ridtur.. inget jag gör varje dag kanske men nån gång ibland så :-D

annars så har jag bokat hotellrum i motala nu i morgon till söndag.. då fredrik ska (förhoppningsvis) göra sitt tandemskärmflyg på söndag å då passar vi på att ta en hotellnatt innan då de är vid kl 11 han i såfall ska flyga.. vet inte om de blir av för än kl 17 i morgon.. men hoppas att de blir av iaf.. annars så b lir de bara en härlig lördagkväll å natt å frukost buffé... så de är nice de med:P

Publicerat: / Allt å ingenting

stalldag

ja idag blev de ännu en stall dag med massa timmar där.. å då har jag inte ridit idag.. :P skulle gjort men hann inte riktigt ändå... hovis kom vid kl 13.. så de tar ju ca 1,5timmar de.. massa prat å skratt med henne.. kul faktiskt att de är just en av mina grundskoleklasskamrater... hngde ni med på den:P hehe vi höll till i samma stall när jag börade rida med så de är skoj att ha henne som hovslagare.. hon kan iaf sko samtidigt som hon pratar:P sen efter de så var de att packa transporten då J skulle åka hem med sigge till "sitt" stall.. hon har ju bara varit på sommarbesök hos oss då de skulle röja i deras hagar.. så fick frågan om jag kunde köra honom då hennes bil gått sönder.. så klart jag ställer upp på de=)... var kul.. pratar alltid massa skit hehe..
 
fick även frågan om jag ville följa med dom till ullared nästa vecka eller veckan efter.. klart jag vill!! :-D även om jag inte direkt har så mycket pengar så kan man ju ändp följa med=) har ju lite pengar jag sparat.. så ska köpa lite sånt om man funderade på att köpa förra gången men som jag hoppade över för att sen ångra mig när jag kom hem haha:P så blir lite mer sårvård till apoteksväskan å lite sådär..ett regntäcke till blir de nog- kan lägga undan de sålänge å går nåt sönder så har man ett å slipper köpa ett dyrt på tex hööks.. så de får de bli.. så några 100-lappar lär de ju gå åt haha.. men ska bli kul.. vi pratade ju om de redan i våras men då dök de upp andra saker så hon hade inte råd.. å jag har varit 2 gånger i år redan.. en gång med A-S å en gång på väg hem från semestern.. man kan ju inte bara åka genom ullared utan att hoppa in på gekås :-O de går ju liksom inte alls för sig.. hehe.. så de får b li en gång till:D flugmedel vet jag itne om jag behöver då jag har 4 flaskor å de går ut 2017 så tror jag klarar mig.. tror de gick åt 2 vanliga å 1 bromblockerare som jag använder nä rjag rider då han blir hysterisk på blinningar å broms men de får nog bli en bromsblocker iaf tror jag.. jaja får se vad de blir.. kommer ha en budget iaf som alltid när jag åker dit=)

Publicerat: / Allt å ingenting

ännu bättre...

hoppträning idag..=) är riktigt nöjd känns som att w å Top kommer varandra närmre å närmre för varje gång=) idag hade vi bara ett räcke men med bom både före å efter så att han får en känsla för när han ska hoppa osv å de gick hur bra som helst.. dock var de högsta hindret bara 80 cm men de räcker gott när man ska träna. bra träningshöjd tycker jag allt=) å dom klarade att hålla galopp efter hindret å ett helt varv så de tog hindret en gång till så de känns som att dom fått kläm på de med.. gäller bara att påminna top om att man faktiskt galopperar så man får lägga på galoppskänkeln lite då å då för att påminna å då funkar de. jag har lärt mig känna när han ska sakta av så då läger man på skänkeln så håller han galoppen.. så de såg riktigt bra ut idag=)

ingen hoppbild men en söt på min underbara mule där flugorna verkligen vägrar att flyga iväg:P

Publicerat: / Allt å ingenting

min fristad!

ville bara säga att trots allt så mår jag så jäkla bra just nu.. trots att man är arbetslös å trots att man sitter fast i denna lilla lägenhet å fast att jag är förkyld så mår jag så jäkla bra..

det känns som att jag hittat "hem", de finns människor som kommer för alltid att ha ett avtryck i mitt liv de är jag övertygad om. har en häst som är så otroligt bäst som står ut med mig trots att jag ibland inte har en aning om vad jag pysslar med.. å de där så guldkornen som gör att man inte kan annat än att le.

trots att man mår dåligt kan jag åka iväg till min fristad å få stöd å peppning när tex min älskade fyrbenta inte vill som jag vill :-P å då kommer jag på att han är bäst..

A-S är så glad att jag fått lära känna dig å din familj. tror att ni alltid kommer att ha en plats i mitt hjärta. hoppas att vi kan hitta på massa roliga saker även i framtiden.. Ullared kan man alltid åka till fler gånger eller hur? ;-) tänkte jag skulle ta mig till börjes i tingsryd åxå. ;-)

Publicerat: / Allt å ingenting

nöjd trots allt..

ja trots att jag är förkyld å orkeslös så är jag ändå nöjd med stallet idag..

tömkörde/longerade med två tömmar ( eller vad ni nu vill säga att de heter med tömgjord å man låter hästen springa på volt! alla säger olika) han var riktigt fin stundvis faktiskt..så jag är nöjd.. han höjde ryggen ibland å jobbade med magen å då kom ju nacken/halsen med.. lite svårt att ställa sig innåt dock för plockade man lite med den tömmen så ville hela han komma in å de ville inte jag så ibland så stannade han å vände hela sig innåt å nästan snodde in sig haha.. men annars skötte han sig bra.. fick honom i form kortvis även i galoppen så är riktigt nöjd med de.. han orkade faktiskt hålla galoppen på den volten nu.. förut kunde han inte galoppera länge alls nä rman longerade för han had einte orken å styrkan men nu verkar de blivit bättre.. ska nog ta å longera lite nån gång sen kanskei helgen bara för att se om han lyssnar på de jag säger för han är lite dålig på att lyssna.. har man ett par tömmar är de ju lättare får då tar man honom ju i munnen på samma sätt som när man rider å behöver egentligen inte säga så mycket.. men longerar man så måste han ju lyssna med så de är de jag vill lära honom.. att lyssna lite mer:P så de får vi se hur de går med de.. haha men men träning ska nog de gå de åxå.. =) har ju redan lärt honom en del å han är lättlärd.. så han har ju utvecklats nåt enormt bara dessa månader som hanvarit hos mig.. å jag hoppas att de fortsätter så.. ÄLSKADE HÄST!! hade inte kunnat hitta nån bättre än du!
 

Publicerat: / Allt å ingenting

slagen hjälte!

ja känner mig lite så idag haha.. nu har förkylningen kommit ordentligt.. dock har jag inte feber å de är rätt skönt att vara utan.. men ändå jobbigt.. man orkar ju ingenting:P

men var iaf ute med A-S på en tur i skogen med hästarna.. idag var de Wille som fick följa med Top.. man an säga att vi var väääääääldigt offroad idag :-P men de är härligt.. känna hur hästen jobbar men baken å ryggen är bra.. så de var nyttigt för honom de tycker jag verkligen..

annars har jag faktiskt tagit de lugnt.. har ingen smak men har ändå ätit 3 gånger!! wow.. ena gången blev de lite varm soppa så de lättade faktiskt lite i näsan.. men kände ingen smak för de haha men de släpper ju de med.. är grymt godissugen.. men de är bra nu för då vet jag ju att jag ändå inte känner nån smak så då slösar men ju inte kropp å pengar på de haha.. så de är bra.. ska hämta ut mitt nyttiga godis i morgon.. har beställt beef jerky å de är sååååååå gott... prova om ni inte testat.. finns faktiskt på maxi att köpa.. sen är de billigare på nätet man får dubbelt så mycket för pengarna.. men man kan ju testa från maxi å tycker man om så tjänar man på att beställa på nätet.. inte billigt godis men nyttigt å de håller länge då man kan tugga, tugga å tugga :D

Publicerat: / Allt å ingenting

värdelös!

Snacka om att jag känner mig helt totalt värdelös på att rida.! Antingen så lyckas jag inte ta till mig hur man ska göra, eller så är jag inte menad till att rida. Försökte nu på egen hand att göra de som a- s hjälpte mig med i torsdags, funkade ingenting alls! Han lyssnade inte för fem öre på bettet. Kom då.fram till att han kanske inte gillar de bettet. Så bytte. Visst gick de bättre. Iaf i skritt. Resten totalt kaos. Å de är ju jag som gör fel de vet jag. Men lyckas tydligen inte göra rätt när ingen ser på. Trots att jag gör som då å tänker på de men nä då. Jag har ingen känsla på hur de ska vara. Visst jag känner när han höjer ryggen. Men näre ha trampar under sig osv känner jag inte. Å jag tar ju hjälp å då går de bra försöken känna hur de känns men känner inte. Ja jag vet inte han kanske är för bra för mig helt enkelt. Kanske förstör honom om jag fortsätter såhär? Jag vet inte., jag älskar hästen men är ju synd om honom om han inte har någon som kan rida honom ordentligt.

Publicerat: / Allt å ingenting

inte roligt... =(

nä nu är de inte så kul:
 
1: ställde mig på vågen å har typ gått upp knappt 1,5 KG igen :-( men jag vet att de kan man göra till å från hela tiden så de är inget att bry sig om egentligen.
 men anledningen till de är :'
 
2: min kära sambo har smittat mig med en lätt förkylning (just nu är den lätt kommer säkert mer sen) så man orkar ju inte direkt gå å cykla som innan då man håller på att typ inte kunna andas då halsen gör ont å man nyser å snörvlar å är hängig..  ja llal vet hur de är att röra sig när man är förkyld.
 
men ska iaf försöka gå lite efter ridningen idag i stallet om de inte regnar.. så får vi se.. känns bättre när man rört lite på sig iaf.. för har ju inte direkt ätit nåt onyttigt.. fast att jag bara vill trycka i mig en pizza å massa godis.. men ska nog hämta ut mitt nyttiga godis idag som jag beställde..
torkat kött :-D
 
men ska verkligen försöka med den där "dieten" fast jag har ändrat tiden lite... 11,30-19,30 får jag äta.. annars ställer de till så mycket.. me nde är fortfarande 16:8 =) så hoppas på att de fungerar.. å äta två riktiga mål å ett lättare mellanmål.. å sen röra sig såklart.. MÅSTE ju funka nu!

Publicerat: / Allt å ingenting

16:8

Ja nu har jag fått tips om en "Diet" som jag tror kommer att passa mig.. går ut på att man har 16 timmar utan mat.. från kl 20.00-12,00 å vid kl 12,00-20,00 så får man äta vad man vill..men inte så bra att trycka i sig mat utan man ska äta som normalt.. man äter lunch vid 12 å de är dagens första mål å så äter man som vanligt men INGENTING efter kl 20,00. tror de kommer passa mig så jag inte kan äta frukost å inte är direkt hungrig för än till lunchtid ( om jag nu blir hungrig alls i går var jag inte de för än på natten). tydligen många som blivit hjälpta av de.. men man måste ju ändå tänka på vad man äter under dessa 8 timmar självklart.. så de käns bra att de finns nåt som skulle passa mig=).. sen kan man säkert skjuta på tiderna lite.. kanske 11,00-19,00 eller så.. tror inte de spelar så stor roll faktkiskt... bara de blir 16 timmar utan mat å 8 timmar där man får äta så länge de är samma tider jämt.. ska testas=)

Publicerat: / Allt å ingenting

här kommer den nog..

den där jävla förkylningen.. min kära sambo är lite förkyld å jag är så lättsmittad så där kommer den till mig med.. fasen.. hoppas iaf att den inte blir så ihängande så jag ändå kan promenara , rida å cykla lite..
har ont sen ridningen i går.. av fler anledningar.. men mest träningsvärk.. intervallerna är nog mer jobbiga fö rmig än honom.. för de sista galopperna känner jag ju hur trött jag är å då blir han flänig å dan med.. men men idag ska jag försöka jobba lite på banan å försöka få honom i nån slags form så han kan jobbas ordentligt.. rygg å rumpa behöver fortfarande musklas å jobbas... så vi får väl se..

snart ska jag på ett möte å så får de väl bli lite mat.. ska försöka iaf äta efter så jag kan åka tll stallet sen..

Publicerat: / Allt å ingenting

dagen

Idag blev de intervall träning med A . Gick väl sådär för min del. Vet inte om de var vädret eller om de var att han hade sällskap eller om han inte hade lusten idag. Nåt var segt iallafall.Men vi klarade ändå.

Har tänkt att jag ska börja lägga ut lite bilder här i bloggen. Men glömmer ju alltid att ta dom haha men ska försöka bättra mig haha

Publicerat: / Allt å ingenting

känner mig inte alls på humör

idag känner jag mig inte alls på humör för nånting... vet inte varför men nåt är de väl som ligger å gnager nånstans.. jobb..? hus..? framtid?.. familj?? ja jag vet inte.. tur att hästen ska få ledigt i dag iaf annars hade de nog blivit pannkaka av alltihop.. vet inte riktigt vad jag ska göra idag.. kanske klä på sig först? var ju ett tag sen man klev upp liksom... får väl åka å hämta fredriks paket som han bad mig om antar jag.. då kommer jag iallafall ut nånting idag.. skulle ju behöva gå promenad med men de får bli senare i såfall.. har egentligen ingen lust men måste ju röra på mig nånting när jag inte har stallet iaf så.. vädret r ju som de är med.. upp å ner.. regn, sol.. regn å sol samtidigt.. man vet inte var man har nånting känns de som.. bläää!! å så är man ensam hela kvällen med.. de gör nog inte saken bättre.. vill hitta på nåt.. men va hittar man å när man inte har pengar heller.. ja jag vet inte.. men de får man väl se..

jaja.. klä på sig var de ja..!

Publicerat: / Allt å ingenting

regnig ridtur

ja idag åkte jag upp till stallet vid 12... regnade lite här innan men uppehåll när jag åkte dit å uppehåll när jag träffade J för att hämta hästarna.. men när vi borstade så öppnade himlen sig å de verkligen vräkte ner! de blev uppehåll så vi gav oss ut.. å vi kom faktiskt rätt långt innan de började regna igen.. men då öppnade himlen sig igen å de verkligen vräkte ner igen.. jaja nu var man redan blöt så var bara att fortsätta att rida.. de värsta är egentligen inte just när de regnar utan när de slutar för då blir man kall... å sen har jag fått lida för de i eftermiddag men nu börjar de ordna upp sig..:P håller på att tvätta så man får springa lite i trapporna osv..
sen så blir de att möra älskling vid självbiltvätten när han åker från jobbet å hjälpa honom att tvätta den.. så den går att sälja..

annars blir de lugnt.. i morgon är de en ledig dag från stallet.. vet inte vad jag ska göra men ska inte dit iaf.. sen på onsdag blir de som sagt intervallträning... ska bli skoj.. träning även för mig.. ska kanske ta å cykla lite i morgon å motionera flera gånger..:D

Publicerat: / Allt å ingenting

Top´s träningsschema

Denna vecka ser Top´s träningschema denna vecka:

Måndag: skogen med J
Tisdag: Ledig
Onsdag. Intervall träning i paddocken
Torsdag: Lugnare tur i skogen, ev barbacka
Fredag: löshoppning
Lördag: skogen med lite mer jobb
Söndag: dressyr, försöka få honom att ställa sig rätt å jobba sig i form

( idé med veckoschema snodd av J.. tack för idén ! :-P )

Publicerat: / Allt å ingenting

promenad

Idag så blev de bara en promenad med top.. tänkte att han blivit riden så mycket nu så de vore bra om han fick lite aktiv vila.. + att jag ville ha promenad sälskap då jag måste gå.. faktiskt gått ner ett KG till sen sist jag vägde mig så de är t yp 4 kg på  veckor. 1-2 kg i veckan hade ju inte arit fel att gå ner faktiskt.. så de ska jag försöka med.. visst måste man unna sig i bland å de komme rjag göra men inte alls i den mängden som innan å inte alls lika ofta om man säger så.. :P men blir man bortbjuden så tycker jag att man äter de man bjuds på hehe
 
aja tillbaka till hästen..
 
han skötte sig jätte bra han har b livit bättre att leda nu.. så länga som han går bredvid.. då går de att gå med löst grimskaft å de är bra.. hade träns på ifall att.. men han gick med löst skaft.. men när vi gick in i skogen å han vart tvungen att gå bakommig på en smal stig så blev de lite svårare.. då kunde han inte hålla samma takt som mig utan ville gå fortare så han klev av mig ena skon 3 gånger:P så man får akta sig.. men man får tillrättavisa honom så går de bättre å han lär sig nog.han är väldigt lättlärd.. han lärde sig på bara några gånger att man inte "attackerar" maten så fort den kommer i krubban,, utan att han ska vända bort sig tills jag hällt i maten å sagt att de är okej att ta.. så nu vet han precis vad han ska göra..=) så han är väldigt lättlärd å hanhar utvecklats jättemycket sen han kom å de är jag så glad å stolt över.. de är ju trots allt jag som gjorde de mesta för

Publicerat: / Allt å ingenting

kräftskiva

igår så blev de en sväng upp till stallet på föriddagen där jag red ut i skogen med a-s mycket trevligt=)

annars så var de hem å duscha å göra sig ordning.. åkte till västervik vid 1640... där vi skulle hämta upp S för att åka på kräftskiva..

där bjöds de på taccopaj å västerbottenpaj, kräftor å massa gott.. å god dricka=) hade hur mysigt som helst hela kvällen så de måste verkligen göras om.. hoppas vi kan flytta till hus snart så man kan bjuda tillbaka å ha hem folk.. jag tycker sånt är kul men bor man i en etta så går de liksom inte att bjuda hem folk tyvärr=( men ja vi hoppas iaf..

Publicerat: / Allt å ingenting

trevlig dag

dagen började tidigt med att jag åkte till stallet för en ritt i skogen... gick väl sådär.. :P men kom hem iaf lite senare än tänkt.. hoppa in i duschen för att sen möta J å dags för en dag i kalmar.. så kom nyligen hem.. så man har lagom ont i fötterna å kroppen just nu.. jag fick iaf med mig 3 par skor hem.. typ sneakers modell billig för 170:- för ALLA.. så de gör inget att de är budget å att sulorna slits fort för de är ju inga pengar.. sen rakhylar å lunch.. de var typ de jag handlade.. å lite vatten.. så ingen större skada skedd.. få ju de sista lönepengarna i morgon med så de är lugnt.. nu klarar jag mig hehe.. får antagligen akassa nästa vecka med.. så då är de verkligen lugnt å de känns riktigt skönt faktiskt,

nu väntar jag bara på at min älskling ska komma hem frn gymmet så vi kan käka lite mat=)

Publicerat: / Allt å ingenting

bra hoppträning

ja jag tyckte nog ändå att tops å w´s träning gick bra.. de var nog nnyttigt för dom att rida för nån som kan se vad de behövs tränas på.. jag är iaf nöjd.. fast ibland undrade jag vad top höll på med.. men trots att han kommer fel å nästan springer in i hindret så blir han inte rädd eller stött på nåt sätt utan han kan komma på de igen å ändå hoppa.. de tycker jag iaf är bra.. sen kan man ju smita ibland med om man får hehe

Publicerat: / Allt å ingenting

lite lätt deprimerad är man faktiskt..

ja då fick vi inte huset då ;-( å han kunde inte ens ringa å säga e.. utan han skickade ett mail.. så dålig stil tycker jag alltså!!! fy faan!! att inte ens kunna vara man nog att ringa.. för när vi har pratat med honom har han pratat om som att de var vi som skulle få de.. å så när vi pratade med honom förra veckan om vad han ville ha i hyra så sa han lite snabbt å sen att vi skulle höras i veckan.. å så skickar han mail! dåligt! så man knner sig lite nere nu.. vet at tman inte ska ta ut saker i förskott men klart vi hade hoppats på de där huset som var så perfekt.. men ja de är bara att ta nya tag å joppas på ett nytt.. har lagt ut annonser osv överallt.. men om nån av er som läser vet nån som vill hyra ut sitt hus till ett skötsamt par så får ni gärna säga till eller föra det vidare till dom..

Publicerat: / Allt å ingenting

nöjd..

idag vaknade jag vid 8-tiden.. med en lätt förkylning :S nös å hade mig med rinnande ögon å lite halvsvårt att andas.. men strax efter 9 så satte jag mig på cykeln å tog en ny runda jag tänkte mig.. dock så hade de bara gått 10 minuter när jag kom hem igen:P trodde den var längre men icke.. så cyklade bara helt planlöst i 15 minuter till sen orkade jag inte mer med förkylningen osv.. men fick upp pulsen ett antal gånger i några backar å så så de kändes bra gjorde de.. gick in å åt frukost.. ställde mig sedan på vågen å såg att jag gått ner 3 KG på en  dryg vecka :-O what!! glad! visst att de kanske är vätska sv men iaf de är 3 KG så hoppas jag kan fortsätta så..
 
så senare blir de att åka till stallet för en promenad innan A kommer å ska Hjälpa W att hoppträna Top å ge henne tips å råd å se hur hon rider osv.. så får vi se vad som händer=) så de ska bli skoj...
 
annars så har jag diskar lite.. dammsugit osv.. ska snart ta å äta lunch.. mina hemgjorda köttbullar som jag gjorde igår.. rullade å stekte 2 kg köttbullar=)

Publicerat: / Allt å ingenting

blev lite ändrade planer

ja de blev lite ändrade planer i ridningen igår.. dels så tappade jag lusten lite av att rida ensam.. å dels så kom jag på att top eventuellt skulle hopptränas idag å då är de inte så bra om han intervalltränats dagen innan tyker jag så han är stel å dan idag. så de blev så att a-s red igenom honom i paddocken lite å jag fick sitta upp i slutet å hon hjälote lite lite så jag fick känna hur han ska kännas när han jobbar med ryggen å är i form.. korta stunder så kommer han fram i form så känns bra..

annars hände inte så mycket i går var länge i stallet..

Publicerat: / Allt å ingenting

intervall

ja idag hade jag tänkt att de blir lite intervall träning.. har en sträcka i huvudet som man kan rida fram å tillbaka på för att slippa rida så långt bort till den låååååååååånga grusvägen.. så ska se om den sträckan jag tänkt mig funkar.. då b lir de lite intervall i såfall.. så vi kan få upp kondis å styrka lite..=) annars i dag blir de hem efter stallet å diska upp lite å sådär. sen kommer pappa vid 15 då vi ska bogsera en av fredriks gamla bilar till skroten.. så de får bli en promenad i kväll sen.. får inte ta sådana cykelturer på förmiddagen sen.. för då kommer jag inte palla att rida eller göra nånting annat :P så de får b li på kvällen så man kan lägga sig till att sova efter haha:P

Publicerat: / Allt å ingenting

cykel!!

japp idag på förmiddagen gav jag mig utpå en cykelrunda som kändes som att den skulle vara lagom. en ooooj va jobbig den var med massa uppförsbackar.. men klarade den på 45 min. så är jätte nöjd.. gick av cykeln en gång... gick en halv backe som var jääääätte lång. så jag är väääääääldigt nöjd idag faktiskt.. trots att de regnade på mig p jag ville ge upp jätte många gånger för att de var jobbigt men jag stod ut.. trots blodsmak i munnen.. usch men efter så är de såååå skönt.. så nu ska jag nog ta å laga mig lite mat tror jag..=)

Publicerat: / Allt å ingenting

de går som ett vatten=)

idag var de en stel häst jag satte upp på.. han kunde nästan inte hålla reda på bakdelen.. haha inte ens på rakt spår... :P men de blev bättre när vi hade travat å galopperat första gången.. han sköter sig jättebra ute=) så härligt att galoppera ute sådär å känna full kontroll..har kontroll på hur fort eller långsamt de går...på när vi ska stanna eller fortsätta.. red på hackamore dessutom å han funkar hur bra som helst på de.. så tänkte jag skulle rida på de med sällskap med å se hur de går.. tror de kommer gå lika bra då.. funderar även på att införskaffa ett sidepull å se hur de går.. kanske kan få låna A´s å testa innan jag köper ett.. dock v ille han vända åt fel håll då jag red ena ridvägen "baklänges" hehe men de gick när han väl insåg att jag inte tänkte vända åt hans håll haha.. underbara häst!

annars idag vet jag inte.. är sugen på att hitta på nåt men finns väl inte direkt nåt att hitta på skulle jag tro.. blir iaf ite kräftor ikväll med fredrik så får vi se=)

Publicerat: / Allt å ingenting

Top kan inte alltid vara på Topp

Idag har Top hopptränats av W,, de gick väl sådär tyckte jag väl.. han verkade lite slö å avslagen.. vet inte varför.. men idag så tänkte jag att vi skulle va på låga hinder å att han skulle kalra att hålla galoppen efter.. för de är ju ett måste om han ska kunna hoppa en riktig bana.. bara för att man har hoppat ett hinder så kan man itne sakta av till trav.. men de gick väl sådär.. w är jätte duktig men vet inte riktigt vad Top höll på med.. jaja de är så ibland..

i morgon blir de nog lite intervallträning tror jag å se om man kan få fart på kondisen å styrkan lite.. får se om de blir ute eller i paddocken.. har inte kommit fram till de än hehe..

Publicerat: / Allt å ingenting

pappa med till stallet

igår var de en mysig dag på källa glassgård där dom hade värsta glassmenyn.. dock dyrt men ja vi tog de istället för middag ute så:P

idag sov vi läääääääänge... lite för länge men ja ibland så måste man väl få göra de åxå.. eller? annars så har man inte hunnit så mycket.. var hos farmor en sväng innan jag var å handlade å nu har jag lagat kvällsmiddagen. så den bara är att värma sen när man kommer hem från stallet ikväll.. pappa ska följa med så blir lite ridning i paddocken.. ställe rnog upp ett litet hinder så han får se hur duktig häst jag har=) å även galoppbommar får de bli=) så får vi se vad pappa säger haha:P

Publicerat: / Allt å ingenting

klipp klipp!!

ja de var visst några dagar sen jag skrev men de har varit fullt upp haha..:P har umgåtts väldit mycket med A å barnen. å de har varit såååååå skoj.. får ju passa på nu.. å de har varit så skönt att få prata med henne å fråga henne saker som jag undrar.. så nu får vi se vad som händer i framtiden:P

annars igår var jag hos A som sagt å sen på eftermiddagen åkte jag till kalmar för att hämta upp min älskling som kom hem från sin tokiga minisemester:P

idag var vi ute på en kort promenad.. men de började ösregna så jag ville gå hem för att inte behöva lida ab frossa resten av dagen då jag gör de om jag blir blöt så..

efter de hem å vända för att ta mig till frisersalongen å klippa mig.. såååååå skönt att få lite frisyr på håret igen... så de ser lite mer levande ut.. de behövdes kan man säga..
sen stallet en snabbis med lite mat.. men de var klart att lilla noblesse skulle bara snabb å smita ut bredvid top är jag tog in honom.. men hon ä rju så snäll så var inga som helst problem att leda tillbaka henne till rätt hage.. som tur är så är de ju en hage mellan hagen å utgången så hon blev "fast" där hehe..

nu fixar jag lite mat å väntar på att fredrik ska komma hem från gymmet så vi kan äta lite.. för att sen åka till glassrestaurang på öland å fira honom lite då han fyller år idag.. sen ikväll blir de lite bio . "guardians of the galay" hehe ska b li skoj.. får nog bli lite popcorn till filmen iaf=)

Publicerat: / Allt å ingenting

nu ska de brinna!!!

Ja man har faktiskt gått upp några KG under semestern.. :( trodde inte de men när man ställde sig på vågen så.. så nu ska fettet brinna,,!
kom just in från en 30 min morgon promenad å nu sitter jag å äter lite kvarg.. så minst 2*30 min/dag, + hästen.. ridningen eller tömkrning eller promenad eller liknande. sen helst gymmet på de med.. nu när man är arbetslös så hinner jag ju faktiskt allt de mellan jobbsökandet så nu jäklar..!!! ta bort alla onödiga kolhydrater å äta mindre portioner.. så får man se om man kommer gå hungrig eller inte haha.. men de är sånt man får reglera i efterhand.. men kommer nog att gå bra.. bara jag blir av med godissuget.. men efter som de var lite deprimerande i går när man vägde sig så vill jag egentligen inte stoppa i mig nånting.. men mat måste man ju ha å då ska jag se till så att de iaf blir nyttig mat..har ju alla förutsättningar i världen.. lever ju tillsammans med en PT å massör som snart även är kostrådgivare så jag har ju egentligen allt gratis.. å han vill hjälpa mig.. de är bara jag som varit tjurig å tvär.. men får sluta med de nu...
 
bränna fett gör ont!!! så är de bara! deal with it!!!!

Publicerat: / Allt å ingenting

ihopsläpp

Ja idag så släppte vi ihop sigge med dom andra hästarna.  Gick hur bra som helst.  Hände inte direkt så mycket.  Han sprang mest runt för sig själv.  Hehe. 
 
Annars idag så har jag umgåtts med a och barnen igen. Hur mysigt som helst.  Så har inte hänt allt för mycket mer än massa prat. 
 
Nu sitter jag å kolla på "the vampire diaries" blir till att sova tidigt ikväll då jag inte sovit så mycket i natt. I morgon ska jag iväg med pappa en sväng.  Sen på kvällen blir det att rida ut en sväng med J :-)

Publicerat: / Allt å ingenting

fullt upp

först dag.. stallet.. åkte upp å red et tpass i paddocken med mycket galopp å galoppbommar.. testade sporrar.. vilken skillnad, istället för att "tjata" på honom med skänkeln så behöver man knappt peta på honom så de blir sporrar när jag ska rida i paddocken... nöjd med passet.. han känns starkare å han känns piggare som att han har mer kondition.. så de käns bra. ska se om jag kan ta en kväll i veckan eller om de är mulet nåån dag å intervallträna..
 
efter stallet så hem å byta å tävtta sig för att åka till A å hennes barn å hälsa på.. där blev jag bjuden på stekt färsk, självfångad abborre.. såååååååå gott var de.. sååå länge sen jag åt.. underbart gott.. så blev där ett antal timmar.. mycket trevligt med prat å umgås med ungarna.. helt underbart snälla å lättsamma barn är de=) ska tillbaka i morgon efter stallet=) får passa på nu innan dom flyttar å lämnar stan,
 
efter de blev jag upplockad av V å L för en snabbis på stan  sen hämta upp E för att köpa lite mat.. åkte tillbaka till E där vi blev kvar hela kvällen... myyyyyyycket treligt å roligt att sitta å snacka skit å skratta å bara uumgås.. sånt gillar jag=)
 
i morgon blir de ihopsläpp med sigge å dom andra hästarna å ser hur de går.. men tror att de går bra.. sen hem till A får se om de blir nån ridning på kvällen... annars får han vara ledig hehe..
 
nu lite vampire diaries i sängen medans jag väntar på att min älskling ska ringa å säga godnatt
 
så godnatt på er=)

Publicerat: / Allt å ingenting

allt flyter på

igår så kte fredrik iväg.. eller ja cyklade iväg mot karlshamn.. de gick väl rätt bra.. men i tungsryd så pallade inte hans knän längre så då ringde han vår vän som han skulle till så hon plockade upp honom med ca4 mil kvar.. är RIKTIGT STOLT över honom.. men när jag pratade med honom i går så verkade de som att han itne skulle cykla så långt igen. han hade fått testa å de fik räcka sa han:P hehe men vi får väl se haha..

annars så umgicks jag med L typ hela dagen igår.. käkade unch å snackade skit.. sen på kvällen hade vi "skilda världar" race! hahahhaha.. inte för att man tittar så noga man snackar å spelar lite på plattan samtidigt.. annars blir man rastlös då man sett de mesta av de redan fast man inte kommer ihåg allt haha,

annars på efter middagen innan racet hjälpte jag J att flytta sin häst till vårat sommarbete..gick hur bra som helst=) dock ska han inte släppas ihop för än söndag förmiddag.. då han maskades av igår..men tror inte de går nån nöd på honom. han går i hagen bredvid dom andra.

annars idag så har jag ont i hela kroppen.. tror jag måste sovit rätt så tungt inte rört på mig för mycket.. för har ont på sånt sätt... men men de går bra.. ska vakna till lite nu.. försöka äta frukost å sen bege mig till stallet å rida lite..