Publicerat: / Allt å ingenting

vattenspridare

Blev en liten sväng i skogen med min underbara. Trots blåst så sköterhan sig super bra, dock var han inte jätte pigg men efter en liten galopp så blev de bättre å öronen klippte fram å tillbaka, han var vääääldigt känslig för skänkel idag:-) dock i början vet jag inte vad ha sysslade med. Rätt son de var när stigen svängde så gick han rätt ut i skogen istället för att följa stigen haha min knäppis. Sen efter lite trav å galopp så kom vi till ett hus.. där stod en vattenspridare 😮 den var vääääldigt konstig.. aldrig sett innan sa top.. blåste upp sig lite å försökte snabba på steget men han lyssnar när jag håller honom tillbaka:-) hade jag dock släppt hade han nog sprungit iväg hihi. Nä men är jättenöjd med min pojk :-) min toppen Top!!💖

Publicerat: / Allt å ingenting

planerat

Ja nu är helgens Ala tider planerade. Känns bra. Lörju inte direkt vara utvilad efter denna helg. Men va fasen gör de.. :-P är ju tre hästar å ett besök till Ullared som står på schemat. Så de känns bra. Kör på lite övertid idag å sen hem å lägga sig å sova. Blir nog att jag somnar tidigt..

Igår red jag en sväng i paddocken.. galopperade över bommar å lite på böjt spår. De funkade bättre där änpå rakan haha. Men han hade nog gått ganska hårt i måndags för han var stel å vägrade trava :-P han skulle bara galoppera hihi. Idag blir de vila i morgon kravlöst i skogen å bara mysa. :-)

Publicerat: / Allt å ingenting

hade velat.

Nu är de så där mycket tankar i huvudet igen. Några saker har löst sig å några inte alls. Vin ska kolla tre hästar. Nån borde väl passa? :-P
Har fått tag i en billig hö leverantör som kör hem höt billigt. Vi har börjat packa. So far so Good. Dock så är inte se nya stallet helt färdigt å huset har inte börjat tapetseras. Visst är ju två veckor kvar men känns ändå sådär.

Sen kommer vi till Top. Hittat en bra tjej som vill rida honom men hon ska jobba på annan ort i sommar ä. Hon ska få ha honom när hon kommer tillbaka i augusti. Men till dess hade de varit kul att hitta nån som vill hoppa å kanske tävla nån gång under sommaren så helst hade jag velat hitta någon som vill vara m edryttare då. Men får se. Kanske hittar nån. Annars får man ta hoppningen som den blir å hoppas på bättre nästa år. Ja jag vet inte. Eller så skiter jag i allt å sköter allt själv tycker bara de är synd om han inte ska hoppa eftersom han tycker är så skoj men ja jag vet inte alls, mer än att jag är kluven i allt.

Publicerat: / Allt å ingenting

ljusparty

idag blev de att åka till stallet vid 1030 tide.. gjorde ordning och tömkörde top ipaddocken.. till en början är han ju stel å tråkig.. precis som i ridningen men lite trav å lite galopp så går de börja jobba sen.. mot slutet blev han riktigt fini traven.. traven var den som var finast.. han sökte sig neråt å höjde ryggen å använde rumpan jättefinti båda varven.. galoppen rätt okej med.. kom ner lite smått ibland i formen men han orkar ju fortfarande inte. sen fick han galoppera av sig löst.. de är skoj..=) men bara ett par varv.. sen när vi travade av så var han ju såklart finast haha.. men men..
en grej han har börjat med är att "frusta´" lite när man rider.. alltså inga sånna där avlappningsfrustar utan lite hela tiden..som när han andas ut.. å de är även i skritten.. han verkar inte må dåligt eller nåt utan han är piggare än han varit på länge så vet inte om de är nåt man ska bry sig om eller inte.. men ska ju ändå ha upp veterinären snart för vaccin osv så håller han på fortfarande får jag fråga honom.. om haninte blir hängig osv förstås för då får ju vet. komma upp bara för de självklart.. men som sagt han är pigg å han verkar inte må dåligt.. å han verkar inte ha jätte dålig kondis heller men han börjar att småfrusta/blåsa ut i varje steg.,

vad hade ni gjort? tagit upp vet. trots att han är pigg å glad? eller vänta tills vet. kommer å ska vaccinera i maj?

annars så var de ljusparty med partylite hos A-s.. mycket trevligt å mycket dofter å lyktor.. köpte faktiskt både lyktor å ljus... lyktorna är som vaser i olika storlekar som man kan lägga vad man vill i.. å så sätter man i som en insats där man har antingen teljus eller votivljus.. jag köpte teljus en blandad förackning med tre dofter som var sommarens dofter.. kommer inte ihåg vad dom heter.. men de var nåt med jordgubb å nåt med passion å sen nåt citrusaktigt.. jätte gott=) har dock massa ljus å ljusstakar märkte jag nu då jag packar ner alla.. men de är ett hus som ska fyllas så de tror jag blir bra :D

Publicerat: / Allt å ingenting

3st 2 dagar

Ja de inbokade hästarna är nu 3:-)  3,4 å 9 år. Spännande hihi

Publicerat: / Allt å ingenting

underbara varelse!!

Min bästa häst har varit jätteduktig idag. Pigg å framåt. Red på hackamore i paddocken. Började med att bara flytta å vända med vikt å skänklar. Såååå duktig är han.:-) galoppen försökte han smita i. Men lite mer skänkel så löste de sig. Hehe så i slutet blev han fin. Höjde ryggen å jobbade bra. :-) han vill gärna gasa på långsidorna försökte att få honon i kortare galopp. Men tror inte han orkar de riktigt men de ska jobbas på. Så de kändes toppen.

vi har ännu en isis unghäst inbokad att titta på. Nästa söndag. :-D

Publicerat: / Allt å ingenting

isis..

Japp. På fredag ska vi till Söderköping å titta på en goding. 3årig valack :-) både fredrik å jag föll för den direkt. Så nu jävlar ska det bli hårdträning så att jag ska kunna rida den nästa år när den ska ridas in. Iof komme3 jag ju inte väga 60 men iaf tillräckligt mycket ner så han i såfall inte tar skada. (Om det nu blir denna förstås) men de hoppas vi på. Drömmen om islandshäst har ju alltid funnits även om de finns folk som inte tycker att dw går att rida men de tycker jag. Underbara djur är vad det är å jag SKA kunna rida en igen i framtiden punkt! Han är så söt.. ett brunt å ett blått öga, brun med svart mab å svans, vita strumpor i olika längder å etr pae så vita fläckar. Läcker. På varje bild där han står uppställd så står han så ståtligt å upprätt utan att nån håller honom, underbar. Håller verkligen tummarna:-)

Publicerat: / Allt å ingenting

vill hitta en nu..

ja nu är de iaf bestämt att vi ska vara ute ur lägenheten den 18e maj.. sen fyller jag år 19 så de kan va skönt att ha kommit ordning lite men de är ju 3 veckor så de ska vi ju hinna till=)
 
annars så känner jag att jag vill hitta en häst nu.. fredrik började prata om en unghäst på ett par år.. vemvet kanske blir en sån.. lämna in den på inridning å tillridning sen bara.. de går ju faktiskt.. tar ju iof  litet tag innan man kan använda den men ja de hade varit mysigt.. å hantermässigt så hade jag klarat de de vet jag.. helst hade jag velat ha en isis unghäst.. för de är jag SÄKER på att jag skulle kunan rida in själv då jag i stortsett gjort de innan så de är min dröm... eller ja har många drömmar.. men isis har allltid varit slutgiltliga drömmen faktiskt.. de är så bara.. så vem vet vad de blir hihi *hoppas hoppas*

Publicerat: / Allt å ingenting

nä..

Igår.. provadeen häst. Jätte trevlig. Men passade inte fredrik riktigt. Å de ärju han som ska ha den så han måste känna att de funkar. Få hoppas att de dyker upp något.

idag.. ridtur i skogen på den underbaraste. Han är så cool. Pigf idag så han skrittade på väldigt bra måste jag säga. Trots blåst så är han cool. Hoppade åt sidan en gång i galoppen men inget som störde mig å jag blev inte rädd 😆. Han är så bra. Blev sen en sväng i paddocken å jobbade lite, mycket övergångar han är superduktig är så nöjd, han är bäst.💗

Publicerat: / Allt å ingenting

nu...

Händer det grejer!

Först så ska vi åka å kolla en häst i morgon hitom vetlanda ett Par mil. Sen fick vi frågan om vi kunde lämna över lägenheten tiöl 1maj. Vi ska försöka hinna det men vi får se om vi lyckas. Gör vi inte så gör vi inte. Emn vi kan ju försöka iallafall.

annars har det varit fullt ös på jobbet i dag åxå. Häcke full. Plus att jag varit tröttmed huvudvärk men de fick gå. I morgo blir de att gå nån timma tidigare så vi inte behöver bli så sena. Ska bli spännande.

Publicerat: / Allt å ingenting

en sak..

Säger bara en sak... SUCK!!!!! man kan bli trött å irriterad för mindre. Nä fy fan.!

Ja de var allt jag hade att säga för tillfället. Kan va nåt att tänka på 😉

Publicerat: / Allt å ingenting

längtar!!

Det ska bli såååååå skönt.. å jag längtar nåt enormt... de är bara 3,5 veckor kvar till vi börjar flytta massa grejer.. få bo i hus.. få bo på gård.. få ha hästen hemma! underbart! ett stall för mig själv :D eller ja min sambo ä rju med på ett hörn förstås men kommer ju bli jag som kommer att ta tag i de :P å styra upp hur de ska organiseras osv.. å de ska bli nice nice.. så vi ska bara hitta en häst men de kommer nog snart.. egentligen så var de inte min dröm att flytta till hästgård å ta med hästen å vara ensam.. men nu blev de så.. då min sambo tyckte vi skulle ha en häst till som han kunde lära sig mer på..=) sen kommer vi ju ha medryttare så de kommer ju antagligen inte bli helt ensamt å de känns bra..så nu har de sjunkit in å de känns bra.. så hoppas att de kommer bli de åxå.. kommer iof b li långt till ridhus nu när manvant sig.. men har ju egen transport så de är väl bara att åka då nångång om de skulle vara så.. är ju inte mer med det =) paddock finns ju iaf.. å määääääängder med skog att rida i.. underbart! så ja hoppas på lite sällskap=)

men tankarna går ändå lite upp å ner.. irriterad ena sekunden å överlycklig å glad nästa för att sen gå till irriterad igen... men de komemr bli bra.. försvinner bara denna stressen som ligger å gnager lite nu så kommer de att bli toppen.. å den kommer att släppa det vet jag--

längtar!

Publicerat: / Allt å ingenting

härligt väder

Denna helgen har varit hur bra väder som helst. Det gillas. Igår så var de provridbkbg igen. Samma tjej som i tisdags. Så nu får vi se vad hon bestämmer sig för. Hoppas på henne iallafall. Vi var i ridhuset. Sen på kvällen blev det lugnt med lite film.

Idag så var Fredrik med till stallet. Jag red lite först å värmde upp sen fick han rida å jag är åå stolt. Han både travade å galopperade å såg faktiskr bra ut så dröjer inte lönge till han kan rida ordentligt 😆 riktigt skoj. Sen nu har vi varit en sväng hos jolin å fikat med lite folk. Skoj å trevligt som vanligt :-) nu handla sen en lugn kväll :-)

Publicerat: / Allt å ingenting

helt sket slut!!!

Ja fy fan vilken vecka alltså. Är sket jävla slut! Snart får man gå hem å ta kvällen ska bli underbart. Antagligen kommer jag decka i soffan ikväll men de gör ju inget. Ska en snabbis till stallet D irekt.sen en sväng till affären för att köpa de jag glömde igår.

Annars har jag svarat på lite fler häst annonser. Hoppas att man får komma å kolla på några var en tinkerkorsning som var både riden å körd. Hade varit perfekt. Får se om ägaren svarar. Annars får jag ringa. Var ju ett Par annonser som inte fanns nummer på :-/ men men vi får se. Håll tummarna!

Publicerat: / Allt å ingenting

på ett tag

Har visst inte bloggat på ett tag. Har varit mycket på jobbet så har varit trött. Men iaf i onsdags så var de Jobb. Men eftersom jag var häst ledig så följde jag med J till hennes nya stall. Jättefint och mysigt. Men absolut inget för mig :-P för mycket folk helt enkelt. Nä ska. Testa på hur de är att klara sig själv. Med några m edryttare då vill säga :-) de kommer nog gå bra. Sen efter de så åkte vi hem till j å käkade. Ida var åxå med. De var kul å trevligt :-) sen hem. Å sova i stort sett.

Igår.. fullt upp på jobbet.. sen hem till stallet där pappa var snäll å mockade medans jag longerade top. Han lyssnar superbra nu faktiskt på allt jag säger så de känns jättebra:-) sen var de iväg till affären med farmor å pappa handlade inte så mycket för Fredrik får följa med på lördag. Annars så pratade jag med en tjej om en häst. Frieserkorsning. Så får se. Dom hade någon som skulle provrida på söndag så skulle hon återkomma. Idag händer inte så mycket. Börjar jobba snart. Sen snabbis i stallet sen hem å städa köket lite innan Fredrik kommer hem.

Publicerat: / Allt å ingenting

mycket

Ja i dag har de varit mycket på jobbet. Märks att det saknas en person. Så dagen gick väldigt fort hehe. Har införskaffat lite flyttkartonger åxå. Så nu kan vi börja packa lite. Annars så blev de stallet. Ytterligare en tjej som provridit. Så nu får vi se om de blir något där. Vill hon så får de bli hon. Mycket trevlig å red bra så kändes jätte bra. Får se vad hon säger. Håll tummarna. Ja de var faktiskt dagen de. Snart sova för ännu en arbetsdag :-P

Publicerat: / Allt å ingenting

en regnig..

Dag i landet Sverige. Eller ja vet ju inte hur de är i resten av landet men här regnar det. Gör iof inget då jag ändå jobbar över till 20 ikväll.

Annars är man seg måste jag säga. Träningsvärk i låren. Inte så ont i knät. Ja både lite negativt å lite positivt. '

Tankar som går fram å tillbaka i huvudet. Flytt.häst..medryttare. Ja de är lite på gång men hoppas de löser sig i slutändan vilket de antagligen gör. Ska bli skönt när man kommer iordning sen skulle vara kul att bjuda hem vänner osv på. Middagar å grilla å ridturer sånt så får se om de finns nån som vill komma hem på lite sånt. Hoppas de iallafall. Nä nu börjar den 12 timmar långa arbetsdagen. Ha de! ,

Publicerat: / Allt å ingenting

får se hur de blir

idag brjade dagen med att jag blir väckt kl 0715 :O ville sova mer men de gick ju inte. s bara ta si upp göra frukost.. blev faktiskt omelett i dag :O har jag inte ätit på flera år men de gick faktiskt :P gott med lite svamp å lök i .. sen blev de en sväng till utegymmet i havslätt där de stod träning för mitt knä på schemat.. gick väl sådär.. inte nog med att man höll på att blåsa bort så värker knät men men de ick bra... sen iväg till huset för att dumpa av lite däck..kollade genom stallet lite för att se lite vad som behövs köpas in.. så de b lir en grep å lite krokar å hängare å så.. får bli på ullared.. om jag så ska behöva åka ensam så får de bli så.. för jag ska dit helt enkelt...!

sen hem för lite lunch.. sen upp till stallet där de stod ridning på schemat för en tjej som vill bli medryttare.. blåste storm men top sköter sig.. hon fick jobba lite med honom. han är inte lätt.. men hon sa att hon tyckte de var kul.. men vi får se om de blir hon elle rinte... får se om man får flera svar på provridningar osv.. kommer ju ha en häst till så de finns nog häst iallafall.. så får vi se helt enkelt.. eller så får jag klara mig själv.. å då får han vara utan hoppningen.. är ju tyvärr inte mer att göra åt saken än så.. får väl ta löshoppning lite då å då istället om man itne skulle hitta nån...

jaja de löser sig på ett eller annat sätt--- ska iaf kolla två hästar på söndag så får vi se vad som händer där=)

Publicerat: / Allt å ingenting

full rulle

, ja de är full rulle, jobba igår, fullt upp där åxå, fick vid 1330 för att åka till målerås, dags föe nya däck, så splirrans nya runt om. Ojoj vilken skillnad på bilen sen. Sen stalletm hemma vid 19 få i sig lite mat. Sova haha nä de blev en film åxå.

Idag blev de sovmorgon då fredrik åkte iväg tidigt, hade planerat en dag i stallet i solen. Åkte dit vid 11 tiden. Mockade å gjorde ordning. Sen kom carro. Å hon skulle en snabb vända till kalmat så jag följde med :-P sen tillbaka till stallet, där blev de en uteritt med carro i de underbara vädret.härligt, lugna å fina hästar gick att trava å galoppera bredvid, härligt. Får bli igen innan jag flyttar. Nu håller vi på att laga lamm med getostkräm å potatis klyftor..mmmmm underbart. Å en film å lite ben and Jerry s på de hihi

Publicerat: / Allt å ingenting

slutade bra

Dagen har slutat bra. Började med ett samtal om ett par hästar som ska ut på foder 1mil utanför stan så ska provrida nästa helg, hoppas någon passar. Sen stannade jag till i mitt gamla stall på vägen hem. Kul att träffa dom där uppe å se annicas nya stjärnor, yakari var ju så otroligt söt :-D sen vidare hem, laga mat, pannbiff å köttfärslimpa, gotti. Sen vidare å skriva på kontraktet på huset. Wiee!!! Flyttar in i mitten på maj 😊 så nu känns de som att de rullar på igen. Mår bra nu :-)

Publicerat: / Allt å ingenting

inget alls

Ja idag så har de inte hänt direkt något. Handlat å lite så. Inget att hänga i julgranen med andra ord.

Är hästlös i morgon med så då ska jag iallafall göra pannbiffar hehe.

Publicerat: / Allt å ingenting

trött!!!!

Idag hade jag lätt kunnat ligga kvar i sängen å sova. Vet inte varför jag var trött i dag men ja. Dagen går nog Fort. Sen ska vi till huset ikväll :-)

Hoppningen igår gick jätte bra. Men 60 är ju inte lönt. Han började inte hoppa för än 80 haha men men är ju skoj att han gillar att hoppa lite högre. Även lite längre. :-) så vi får se vad som händer. Hoppas att jag hittar nån som vill hoppa å träna honom. Annars får han va utan hoppning. Vore iof synd men kan ju inte göra så mycket åt det. Men vi får se. Annars händer inte så mycket. Men ni får ha en bra dag. Återkommer kanske ikväll.

Publicerat: / Allt å ingenting

hopplöst!

Vet inte hur jag känner. Vill så väldigt gärna flytta till gården, ta med mig Top å bara sköta mig själv, men de går ju tyvärr inte. Top kan inte stå ensam i det nya stallet. Så vi har försökt någrs månader nu att få tag på någon som viöl flytta dit. Det går inte! Folk är för bekväma, kosta så lite som möjligt å får så mycket som möjligt som ska ingå. Å helst ska de inte behöva åka upp till stallet heller. Okej! Fine! ! Skiter i att försöka hitta nån att stalla in, kom då fram till att vi skulle hittaen häst till som fredrik kan ha som sin, helst på foder eller för billig peng. Meb då ville jag att de ska vara en som jag kan rida ibland åxå. Dels föe att kunna följa med ut på turer om nån vill rida top, å kanske för att jag ska veta hur den fungerar så jag kan visa honom. Men verkar svårt att hitta en viktvärande häst :-( så jag vet ärligt talat inte hur jag känner med allt. Känns som att jag vill skita i alltihopa.. :-( ja jag vet inte får seå Avvakta lite, lagt ut annonser iaf å kollar varje dag. Men skulle någon dyka på en häst som är viktvärande å snäll får ni gärna höra av er.

Publicerat: / Allt å ingenting

ridhuset

Idag fick jag med mig min pappa till ridhuset. Han har inte sett mig rida Top sen i våras när jag fick hem honom. Å jag lastade osv helt själv så tror han blev lite impad att jag faktiskt klarar mig själv med allt det :-P väl i ridhuset så fick jag sitta på en helt annan häst mot hemma i paddocken, helt sjukt vilken skillnad, vilken framåtbjudning han har där alltså. Är såååå roligt att rida honom där alltså. :-) tror även att han fått bättre kondis. Orkade galoppera både på volt å fyrkanten en hel del, behövde knappt "tjata" på honom alls att hålla galoppen. Även kommit på att om jag har spöt i vänster hand för att förstärka min vänsterskänkel så blir de åxå såååååån skillnad. Kändes toppen idag. Hoppas de kan fortsätta. Nu har jag inte top förän på torsdag å då blir de nog intervallträning.

Publicerat: / Allt å ingenting

cykla med häst...

nä inte riktigt kanske men fredrik följde med på sin cykel på ridturen i skogen=)
till en början var top seg men travade å galopeprade lite lätt på en stig så de funkade.. men herregud när man kom ut till grusvägen :O började att studsa å ville lägga iväg.. när jag kände att de var någorlunda kontroll så gav jag galoppkomando å jävlar vad han sparakade till å sprang iväg,, tävlade med cykeln haha.. de gick bra tills att jag ville stanna.. visst stannade han men började studsa lite igen å de tycker jag är lite obehagligt..  men är ändå så stolt över de året som varit på min utveckling.. känner mig relativt säker på Top.. de situationer där han abra sparkar i samband med galopp har jag kommit över å tycker inte de är läskigt längre men när han studsar å de känns som att man sitter på en krutdurk är inte riktigt min grej.. men han gör ju inget men släpper man honom så springer han ju.. men han är ju vrldens snällaste... å att han är pigg gör ingenting så länge som han yssnar å de gör han.. sen tar han tillfället i akt nr de gäller men de är åxå okej=)
 
i morgon blir de ridhuset.. pappa ska följa ed å titta lite. han har ju inte sett min utveckling.. han såg mig rida i somras nångång så de är ett tag sen så de ska bli skoj=)
 
 
Egon min underbara!
 
 

Publicerat: / Allt å ingenting

hatar!!!!!

Hatar verkligen drömmar där man vaknar gråtandes!!!!!! De är så hemska. Vad de än är ,an drömt om å man vaknar av att man gråter Är bara hemskt. Usch. Man blir helt förstörd. Men är mycket runt omkring så är väl de som spelar in. Drömde att min sambo lämnade mig, varför behöver man inte gå in på men de kändes så verkligt. De skulle bara fattas de. Jag hade brutit ihop totalt i detta kaoset fy fasen alltså. Aja säger inget mer känner jag. Får se vad denna dagen bjuder på.

Publicerat: / Allt å ingenting

kalas

Ja igår var vi i ljunbyholm på 2års kalas, jätte trevligt.

annars igår var det en provridning till gick väl rätt okej tycker jag, väldigt trevlig, men hon hade aldrig riktigt ridit för instruktör osv trots egna hästar. Hon hoppade några skutt å hon verkade inte rädd. Så vi får väl se vad so händer, hon ville komma en gång tiöl så de får hon så kan vi se om hon kan jobba honom lite går inte de så vet jag inte. Får se

Publicerat: / Allt å ingenting

vilken skillnad!!

igår var toppjätteseg.. men idag.. ojoj vilken skillnad.. direkt när jag tog in honom så mäkte jag skillan.. konstigt.. men men ... får se om de håller sig.. annars..är de bara att gilla läget.. testade att ge honom b-vitamin förra året men de hjälpte inte ett skvatt.. så känns lite som att kasta pengarna i sjön om man ändå inte märker nån skillnad. men som sagt de får vara som de är.. så idag har han fått hoppa lite iallafall.. i morgon får han komma ut i skogen.. får se vad som hnder på lördag..
 
i morgon så ska vi iallafall åka å kolla på häst :D ska bli skoj.. hoppas verkligen att de passar å att ägaren tycker de åxå.. hade varit perfekt :D men de får vi återkomma om i morgon..
 
ananrs på jobbet denna vecka så har jag fått testa på att göra skyltar.. de är de jag bla ska göra i höst.. å de var skoj så ska bli spännande.. tror jag fixar de vldigt lätt.. har lätt för att lära å lätt för datorer så tror att de bli perfekt :D

Publicerat: / Allt å ingenting

igår

Ja provridningen igår gick väl sådär.. han är så trött å seg nu. Dumma päls. Men vi får se. Lär ju inte vara piggare idag. Men hon idag får testa iaf sätter väl upp ett hinder iaf. Ska se om de finns nåt jag kan ge honom så han blir lite piggare under tiden pälsen sätter sig. Får se om jag hittar något.