Publicerat: / Allt å ingenting

usch vad tiden går fort...

usch vad detta året har gått fort alltså.. känns som att de var igår jag klev in på jobbet lite vilsen å inte kunde nånting knappt.. men jag hoppas verkligen att jag får komma tillbaka ! vill!!

men de har hänt mycket detta året.. myket som jag inte vill prata om men även andra saker..

började jobba maj förra året.. hade en häst som kastade av mig för minsta lilla.. som man inte tänkte så mycket på då.. men de fortsatte... steffen (hästen) gjorde ett par tävlingar i dressyr med J.. nöjd med förstai västervik.. den andra i torestorp funkade inte alls.. han skötte sig jätte bra på tävlingsplatserna å allting så jag var ändå nöjd.. men sen i oktober kastade han av mig så illa att jag bröt 3 revben på 4 ställen.. AJ de är den värsta smärtan jag varit med om hittills i mitt liv.. de var en resa i sig.. ush.. men vägrade ligga kvar på sjukan så fick åka hem dagen efter. men fy fasen vad jag behövde hjälp hemma .. usch. men vilken lycka när jag sen lyckades klä på mig själv haha. började sen så småningom rida igen.. på julafton var de dags igen.. han kastade sig åt sidan igen å jag flög av.. som tur var i skritt å jag landade i stortsett på fötterna.. men sen i oktober så vgade jag ju inte annat än att skritta... sa att de fick räcka å la då ut annons på honom för han skulle säljas.. hade ett par som kollade på honom men ingen som tyckte de passade..han blev värre... å tillslut vågade han itne gå ur stallet han verkade inte se ordentligt.. så vi bokade tid på ögonkliniken i skara.. dom hittade inget fel på ögonen men när han under sedering nästan hoppade ur ställningen han var fast i när dom lyste i ögat sa veterinären att detta inte var normalt.. de kom fram till att de var en störning i nerverna till ögat:( å de skulle bara bli värre.. fanns inget att göra.. så han fick tas bort..

tänkte att jag skulle avra utan häst ett tag,, men jo tjena.. de gick ju inte.. så började leta häst å var med J å kollade ett antal men inget som funkade.. hittade en i kalmar jag fastnade för..men den såldes mitt ramför näsan på mig då de hade budat över mig.. visste inte att de var budgivning :-O men ja.. så var bara att fortsätta.. sen fick jag mail från en tjej i skåne... å det var top.. L å A följde med å vi provred å fastnade för honom . trots att jag var livrädd när jag provred honom.. steffen hade fått mitt självfortroende i botten så jag vågade inte rida längre.. älskade steffen.. men till slut efter alla avkastningar så blev jag rädd.. men de hade ju sin förklaring.. han mådde ju tyvär inte bra.. för annars var han världens goaste..

hittade ett annat stall som var åt de hållet vi ville bå å som vi letar hus åt.. fick stallplats å bokade den.. la handpenning på top å en veka efter provridning så var vi å hämtade honom..

började sakta men säkert att lita mer å mer på honom för han är såååå snäll å känner verkligen efter hur jag känner.. tillslut så blev de galopp av missta å har övat på de sen dess.. älskar att galoppera igen å har även nu vågat galoppera på i skogen.. han lyssnar sååååå bra på allt å även om jag stannar honom å kompisen springer iväg så är han så udnerbart tålmodig å snäll.. underbara häst.. å de ser ljust ut i ramtiden. har en tjej som ska hoppträna honom å de känns bra.. de kommer att komma mer bra saker....

oj de blev en liten hästhistoria visst .. men de har hänt så mycket mer detta året,, både tråkiga å bra saker.. men nu är de bra trots att jag blir arbetslös.. ser ändå ljust på framtiden å de känns bra=)

nä nu får jag gå å hjälpa min sambo med kvällsmaten.. ha de=)

Publicerat: / Allt å ingenting

sista dagen..

ja nu är sista dagen på jobbet här.. å jaghar bjudit på fika.. inte så många som fikat men hoppas att de blir uppätet under dagen..

annar så blir de upp till stallet å rida lite.. om de inte regnar.. var ju ridhuset igår så tänkte ta en tur i skogen idag.. å se hur de går,, men de kommer gå bra de vet jag.. han är ju så bäst..

imorgon blir de att hänga på låset till arbetsförmedligne.. usch vill inte.. men de måste göras.. hoppas att de går relativt smärtfritt.. orkar inte med en massa krångel.. de kan väl bara få flyta på.. Sen blir de att träffa L på lite lunch de ska b li kul var ju ett tag sen vi sågs.. städa kanske man borde göra med.. hinner nog dock inte de i morgon åxå utan får bli på onsdag.. ska försöka röja upp ordentligt nu..

Publicerat: / Allt å ingenting

fullt upp

Ja idag är de fullt upp. Vaknade vid 9. Klär på mig å åker till stallet..A å jag hämtar hästar gör ordning dom,packar in sadel å grejer i bilen, på med hästarna.(Top gick för övrigt på relativt fort) iväg till ridhuset. Sååå kul var de ,visst att jag inte har så bra fantasi på vad jag kan göra där än. Men försökte ändå att tänka på lite saker. Å han skötte sig jätte bra. På väg hem så gick han nästan rätt på. Jag kunde själv gå runt å fixa väggen på plats å stänga bommen. Känns bra faktiskt underbara häst!

Nu har jag varit hos farmor i 2 timmar å bakat. En "tårta " å två sorters kakor som jag ska ha med till jobbet i morgon som Hejdå fika. Hoppa de är uppskattat. Nä nu blir de att lägga vanilj krämen i tårtan å sen hem å ta de lugnt. Är helt slut :-P

Publicerat: / Allt å ingenting

inget roligt väder..

nä vädret var ingen höjdare idag.. å jag som hade tänkt intervallträna med hästen.. tänkte... "äh de regnar inte så mycket" så packer ner ombyteskläder å åker.. ja jo tjena.. ! regnar mer i stallet än hemma så man blir lite depp.. tror verken jag eller hästen uppskattar en ridtur i detta väder.. möter A på vägen från hagen (som ligger en bit gångväg bort) å pratar lite.. å hon säger att vi kanske kunde ka till ridhuset i morgon å rida om de regnar.. så jag blev lite gladare... å hon sa de att man får åka dit å träna när man vill för en liten summa å så länge ingen annan bokat.. toppen! å A följer gärna med.. tack gumman du är bäst! men de vet du redan;)..

så blev lite gladare.. nu blir de väl att äta lite å sen krypa ner i soffan under en filt med en bra serie.. för de får man faktiskt göra när de är sånt här pissväder! :P

Publicerat: / Allt å ingenting

vet inte vad som hände..?

vet inte vad som hände.. allt rann av mig.. vet inte varför..känner inte att jag vill åka upp till stallet helelr idag.. vill bara åka hem å lägga mig i sängen å sova.. jag är helt sket slut.. förstår inte varför.. är de för att jag inte haft nån semester på över ett år? säger kroppen å huvudet ifrån? eller är de nåt annat som spökar runt? vet inte.. finns så mycket jag borde göra men känner ingen lust eller ork till de.. egentligen vill jag bara ut med hästen i skogen å galoppera å känna den där frihetskänslan som jag äntligen vågat få tillbaka.. men vet inte om jag orkar:S borde jag ändå? eller borde man strunta i de när man känner såhär? jadu jag vet inte faktiskt.. lite lättare med sällskap, själv så blir man rätt lat eller hur man ska säga.. men jag vet inte.. vet inte vad som hände..

Publicerat: / Allt å ingenting

känner mig nöjd..

orkade faktiskt inte uppdatera igår:P

jag red iaf lektion igår.. å jag känner mig faktiskt nöjd med den.. visst jag har mycket attjobba på å jag vet om de mesta.. menvar inte så framåtlutad somjag faktiskt trodde.. kan bero på att vi sänkte stiglädrerna ett hål.. kände att sitsen blev annorlunda.. men i skogen kommer jag ha dom höjda då de är en trygghet å när man ska galoppera på lite..

men de blev övningar i serpentiner å över bommar. både upphöjda å inte..=) å visst var de svajigt i början men de gick bättre sen.. han kanju men han är lat å lyfter inte..:P men 'är nöjd.. de är att jag blirlite hård ihanden. ibland.. å så vinklar jag tydligen in ena handleden så att den låser sig.. å främst då i galoppen.. men är antagligen en "säkerhets-grej" från min sida.. ska börja galoppera på långa tyglar så att han får plats att röra sig.. för han stannar ju gärna i galoppen.. så de är nog att de blir som att jag håller in honom.. å i fattningarna.. men nu var vi bara på halva banan.. men ska öva på de på hela fyrkantsspåret å försöka att inte ta i honom å se om han galopperar på bättre=).. ska ju ha intervall i helgen å då kan han behöva längre t ygel så han kan springa på lite..

annars blir de lugnt i kjväll.. lite mat å film.. som fredagarna brukar se ut.. annars får vi se..=)

näst sista dagen på jobbet.. jobbar måndag åxå.. känns lite surt med måndagen när man vet att man ska gå hem.. men men bara bita ihop.. de är pengar.. å så man kan säga hejdå till alla.. ska se om jag kan få tummen ur på söndag å baka nåt kanske.. men de får vi se vad lusten säger:P

Publicerat: / Allt å ingenting

Tappat sugen?

känns lite som att jag tappat sugen... slutar jobbet på måndag, då är alltså sista dagen.. å man är ju lite deprimerad måste jag säga.. vill itne bli arbetslös å behöva gå till arbetsförmedlingen (de vill väl ingen bli förstås men ändå).. å skulle inte förvåna mig om de blir strul med a-kassan så de tar evigheter att få ut sina pengar.. men jag vet inte.. känns mig bara lätt nere faktiskskt. men hoppas att de kommer att bli bra i slutändan ändå å att jag får komma tillbaka.. för jag trivs verkligen på jobbet.. å vill faktiskt jobba här.. men de får väl framtiden utvisa.. de är bara att ligga i å försöka få ett jobb.. trots attjag egentligen vill vara där jag är..

menhoppas iaf att jag inte blir så pass nere så att jag tappar sugen på att åka till stallet för de är de sista jag vill göra.. villinte tappa de suget nånstans nu när de går så bra.. ikväll blir de ridning för instruktör å de känns bra.. hoppas de kommer gå lika bra som de känns.. men de märks väl..:P

Publicerat: / Allt å ingenting

Nöjd med dagen..

ja idag får jag nog säga att jag är nöjd med Top´s hoppass.. L är s duktig så litar på henne fullt å helt.. å han var stundvis riktigt fin å på slutet så hoppade han bra...men han ger verkligen inget gratis.. måste verkligen rida honom till de.. men jag tror att de kommer att gå bra..=) W får lite att jobba med men de vet jag att hon klarar.. så länge dom båda tycker de är kul så kommer de att gå bra..=)

annars så börjar jobbet närma sig sitt slut.. å ångesten kryper faktiskt på:/ men tror att jag kommer klara de bra.. de är bara att göra de som krävs för att få a-kassa å de som krävs för att få ett jobb.. för vill verkligen inte vara arbetslös.. trots att jag vill ha lite ledigt.. över ett år utan semester de känns.. man hinner inte slappna av på helgen.. de är bara så. men de kommer gå bra

ska ju på spa med min älskling snart iaf.. å de ska bli underbart härligt... de kommer vara ansiktsmassage.. älskling har valt hot stone,, fot detox, å fiskpedikyr ingår.. jag ska även få mina ögonbryn plockade..=) 3 rätters middag innehållande räkbomb, lax med potatis gratäng och en pannacotta till efterrätt.. frukt å snacks ingår.. å sen självklart en frukost buffe:D ingår även bastu,kallbad å bubbelpool:D så de ska bli skönt som bara den.. de är min födelsedags present..

sen får vi se när vi ska utföra älsklings julklapp från mig som är en tandemskärmflygning över vadstena=)

spännande! :D

Publicerat: / Allt å ingenting

vad jag är dålig..

på att skriva här.. vet inte om nån är direkt intresserad men ska ändå börja skriva igen för min egen skull så jag kan se senare vad som händer i mitt liv:P
 
med Top går allt hur bra som helst. jag vågar galoppera i skogen nu.. både ensam å med sällskap.. å fort åxå:D
 
annars så hade jag en tjej som skulle hoppträna honom en dag i veckan men de gick inte ihop sig.. behöver ju inte gå in på varför.. men de funkade inte å jag tyckte inte de passade sig... så en av medryttartjejerna i stallet har ställt upp som hoppryttare till honom.. sååå skoj=) hon rider så bra=)
 
Idag kommer L å ska hoppa honom lite då han började vägra på räcken efter tävlingen som han vägrade ut sig på.. som sagt passade nog inte med ryttaren å så var de för tidigt.. men i övrigt på tävlingen skötte han sig super så är såååå nöjd.. å L som är så dukgti kan komma med tipps som vi ska träna på osv.. så att vi i framtiden kan få ut honom på tävlingsbanan..=)
 
för övrigt så trivs jag såååååååå bra i stallet! känns som jag varit där i flera år å människorna är underbara.. känns så bra att ha fått sån bra kontakt med A.. dock skulle jag vilja kunna mer ridvägar i skogen:P men de kommar jag å A ha tid med sen då jag blir arbetslös nästa måndag:/ inte kul men ändå kanjag nog få tiden att gå med jobbsök å hästar:P
 
har kommit fram till att den härligaste gångarten är galopp iallfall.. å de är underbart med den där känslan man får.. jag kan lita på Top till 100000%.. trots att han inte gillar åska å släpkärror med långa ljusa brädor på:P men de visar ju trots allt att han faktiskt är häst.. han blir inte rädd för mycket..eller inte direkt för nåt egentligen.. han reagerade bara på dessa två saker igår,,men så fort jag sa att vi skulle stå still eller gå åt de håll vi skulle så accepterade han de å litade på mig.. å de är en h ärlig känsla.. att kunan säga till ett djur på nästan 700KG att det äringet farligt vi går nu.. å han litar på mig att de inte är farligt.. vi kommer nog rätt bra överens tror jag.. Top å jag.
 
jag vet iaf att hanär en helt perfekt häst till mig!! han är helt klart min nya kärlek :P <3