Publicerat: / Allt å ingenting

fullt ös.. men ingen häst

ja denna helgen har gått i ett i ett haha...
men de har varit skoj. nästa helg får de bli pyssel hemma bara..

i fredags blev de bara idol å sen sängen.. åkte ca kl 0830 i lördags till sthlm.. åkte till knivstad för att hälsa på en gammal vän.. mycket trevligt.. synd bara att tiden går så fort.. känns som att vi egentligen hade så mycket mer att prata om då vi inte setts ordentligt på hur många år som helst.. men får hoppas att de blir fler gånger. sen vidare mot uppsala till fredriks bror m familj.. va där en snabbis för att sen åka till sthlm å stand up dinner.. tre rätters middag med standup.. huuuuuur nice som helst.. förrätten bestod av en toas med tryffelkräm och stekt svamp.. huvudrätt med rödvinsbrässerad oxkind å potatispuré... de bara föll sönder i munnen.. efterrätt kanelbrulée med kvittenkompott.. brulée är inte min grej så smakade bara lite sen i soptunnan... fredrik alltså :P haha.. komikerna var Marcus palm och ann Westin.. sjukt kul.. var länge sen jag skrattade så mycket faktiskt.. sen vid ca 2230 så for vi tillbaka till uppsala då vi skulle sova där.. söndag umgicks vi lite på förmiddagen med fredriks bror å familj med god frukost.. för att sen åka in till sthlm en sväng igen för att gå på fitness festivalen där.. blev bara några timmar då jag ville komma hem i vettig tid.. träffade även en kompis till fredrik där som bott här i stan.. mycket trevligt=)
hemma ca kl 2030.. fixa ordning åt hästarna å sen släppa in för att sen krypa ner i sängen.. men sovit jättemycket har jag väl inte gjort då de stormat som fasen.. blåst omkull vår grill ute + två tunga trädgårdstolar å en gammal diskmaskin som stod ute.. starka vindar kan man säga.. men men de har ju avtagit nu.. så idag blir de fixa åt hästarna..

Lancer skulle ju kommit idag.. men då ägarens transport å stall blåst sönder i natt så sköts de upp till på torsdag men de gör inget.. sokki ska ju inte åka för än nästa helg så de är ju ingen panik.. så veterinären är bokad till honom för att plocka bort vargtänderna så han kan ridas in sen.. å även massa hö beställt så nu kan man va lugn ett tag i alla fall:D

Publicerat: / Allt å ingenting

ny!

Ja igår var vi å kollad epå en häst åfredrik provred å sådär.. de kändes bra tyckte han så nu har vi fixat en tillfällig foderhäst medans sokki är borta.. så den kommer på måndag. så nu ska sokki bara få ltie vargtänder utdragna så kan vi åka ner med honom till öland sen å så kommer han vara borta till juni :O de är jättelänge!.. men ja de komemr att vara för hans bäst de tror jag..s å han får uppfostras lite av andra hästar för att sen få ridas in osv.. så de känns bra i slutändan ändå så hoppas att allt kommer att gå bra men de tror jag.. de är ett jättefint ställe osv=) å så får man ju säkert komma å hälsa på skrutten hoppas jag=)


Publicerat: / Allt å ingenting

Burra burr!

Ja idag var de minsann friskt ute. OCH inne :-/ 15 grader inne. Usch. Måste fixa så vi kan elda i kaminen i vardagsrummet.. så idag blir de ingen ridning. Var ute å skrittade igår. I skogen var han väldigt framåt å pigg. Små sprang nästan haha. Men på asfalten å grusvägen gjorde de nog lite ont i hovarna.. så vi får se om han blir lite härdad. Annars så får jag sko honom men hovarna behöver vila lite. Så de skadade kan växa ut. Men gör inget blir ju inte jättemycket ridning på vintern iallafall. Men i morgon så ska vi iaf kolla hästar de ska bli spännande hoppas nån passar iallafall.

Annars idag är de lugnt..

I helgen var de Västervik på fre dag var å käkade med min "syster" å hennes karl.. sen blev de nio. Hunger games. På lördag hel eftermiddag å kväll bara monia å jag. Shopping å mat på stars and stripes. Club sandwish såååå gott. Sen bio. Paranormal activity. Rätt bra faktiskt.

Publicerat: / Allt å ingenting

NU ska vi titta!

ja nu verkar det som att vi ska åka å titta på ett par hästar.. på samma ställe.. de känns skönt då kanske nån av dom passar iaf:P vore bra om man kunde få tag på en häst innan de kommer allt för mycket snö å grejer..:S så HOPPAS att de kommer funka.. blir antagligen på tisdag som vi ska åka.. så håll tummarna för oss.. halvblod är de.. ett sto å en valack=) 8håller tummarna lite för valacken :P ) ananrs idag så blir de att åka till Västervik en sväng., ut på parmiddag med min "syster" så ska bli skoj.. avr jättelänge sen vi sågs nu.. ananrs i morgon kalmar med en annan vän å bio på kvällen :D

Publicerat: / Allt å ingenting

dåligt samvete!

bläää har så dåligt samvete för att jag inte kunnat hålla min 2:a i dieten än denna veckan.. men känns som att jag behöver energi för att bli frisk å botad från min förkylning.. har iof ändå gått på underskott men får inte till de riktigt.. är hungrig hela tiden å känner mig som ett monster.. till råga på allt så har de ju varit "tjej-vecka" med så de är väl mycket som spelar in kanske.. hungrig hela tiden!!

men vet inte hur jag ska få igång mig själv.. Fredrik har sagt att 4 minuter högintensiv träning varje dag hjälper till i förbränningen.. å ligger jag då på underskott ikalorier jämt å sen kör 5:2 på det så borde jag ju gå ner i vikt? gör jag inte de så är de ju nåt fel på mig? då är de nog dags att söka hjälp..

jag har ju mina drömmar.. de är ett par st..
1: jag VILL kunna rida Sokki om ett år.. sen omd e blir innan är de okej men känner att han kanske ska få bli inriden först å sen försöka bygga ltie muskler på honom hur eller hur.. å sen låta han vila för att sen sätta igång honom.. å DÅ.. DÅ vill jag kunna rida lite lätt korta stunder på honom.. så ja.. ca 30 kg på ett år?? doable? helst 50 kg :-O jadu jag vet ärligt talat inte om de är de?
tror att de är därför de känns lite si å så nu.. känns lite som att.. som att de itne spelar nån roll vad om jag försöker nu för att kommer ändå inte kunna göra det om ett år.. VET att jag itne ska tänka så!! å klart att jag måste försöka.. för jag vill egentligen.. å jag VET att börjar jag bara gå ner i vikt så vill man ju fortsätta.. å ärligt talat så vill jag kunna börja springa.. då de faktiskt är rätt så kul egentligen :-P
dock så måste jag bli kvitt min förkylning först.. för som det är nu så orkar jag ju itne gå från rummet å in till toan hahahah

okej nr
2: vill ju skaffa barn.. å de är samma där egentligen.. måste mer lite i vikt först.. så ja.. vi får väl se.. ska börja försöka kämpa.. för räcker de med 5-10 min om dagen.. ja då har ALLA tid!
 
 
Stjärnorna i mitt mörker!
ALLA 3!
 
 
 

Publicerat: / Allt å ingenting

Blir inte som man tänkt

Ja dålig att skriva. Men gillar inte att skriva blogg från mobilen helt enkelt. Men ja nu blir de lite iallafall..

Igår var de jobb. Å även föreläsning om förändring med tanke på att det ska lägga ner på okg. Det var intressant. Sen på kvällen var de den årliga höstträffen med if metall. Hade smak som tur va så jag kunde känna vad de smakade. Slank även ner ett par cider :-P. Fick även ett tråkigt besked.. hästen vi skulle kolla på i morgon har fått en hovbensfraktur. Stackars :-( box vila 5 månader.. så vi får leta vidare helt enkelt.. så får vi se om de går vägen.. gör de inte så gör de inte. Men vi ska iaf till Öland å kolla läget där..

Annars idag händer inte mycket. Mår inte så bra med min förkylning så denna Helgen blir rätt lugn.. ska se om vi kan sätta stolp i den andra hagen färdigt så vi kan släppa över dom där å. Börja fodra med näten så tuggtiden kan öka lite för dom. Får se om sokki löser det att äta där i.. men de märker vi. Annars får vi fundera ut nåt annat.. men han lär sig iof så de kommer gå bra :-)

Publicerat: / Allt å ingenting

titta!

på söndag åker vi för att titta på stället som sokki antagligen ska vara på.. på öland nära Färjestaden.. tror de kommer bli jättebra.. kommer bli tomt utan vår bäbis men tror de är för allas vårt bästa.. å som sagt när han kommer hem igen är han faktiskt inriden..

vi ska även åka å titta på en häst i Växjö efter öland.. som vi hoppas kan passa bra.. en häst som kunde vara både som sällskap å ridas.. valack på 10 år.. skimmel *kärlek* så den låter lovande så hoppas på att beskrivningen hon gett stämmer för då verkar det bra=).. så håll tummarna.. kanske blir att vi tittar på en new forest åxå i närheten där när vi ändå är där.. så får vi se vad som händer..=)

Publicerat: / Allt å ingenting

blandat skit i allt!

Nä nu vet jag inte hur jag mår egentligen.. de är mörkt å trist.. är nog flera som håller med mig.. men jag vet inte.. allt känns piss just nu.. top fortsätter att tappa skor.. så nu slits dom av så får vi se hur han känner för det.. kommer ju ändå att b li mest paddock å där är underlaget så pass mjukt så tror inte att han kommer känna nåt där.. sokki vill vi få iväg nu.. men måste ju hitta nåt annat.. trodde faktiskt de var fler som ville få iväg sina hästar när de var vinter.. men ack så fel jag har. men får se.. antingen så hittar vi nån så han kan åka eller så hittar vi ingen å då får han stanna kvar å då blir de bara inridningen i maj.. är ju itne mycket till val faktiskt.

annars.. `? ja vet inte om man gjorde rätt val faktiskt.. såååå skönt at tha stallet för sig själv.. MEN... de blir ju väldigt ensamt de är bara så..d e kommer man inte ifrån.. speciellt nu när de är mörkt ute.. hade varit skoj att ha nån man kunde prata med när man är de är ute.. men de är bara att bita ihop... vem vet.. jag kanske blir en sån där sur kärring sen för att jag är ensam så mycket haha.. nä så blir de nog inte med tanke på att jag jobbar.. än så länge.. de vet man ju inte hur länge de blir heller tyvärr men ja..

aja annars igår så höll vi på med hagarna.. blev inte som tänkt så hästarna fick gå tillbaka till den gamla dom ståt ti ett tag nu.. måste sätta nya stolp å tråd runt vattenhålet så hästarna inte går i där.. top gickj u direkt dit å sokki lekte med vattnet.. så var bara att försöka fånga dom å byta igen så de måste hägnas in.. vill itne att en häst trampar ner i vattnet för då kommer de inte upp igen.. vill INTE riskera att de händer.. så allt sket sig med de..

sen på kvällen kom papap så jag bjöd på lite mat.. lammfärsbiffar å rotgrönsaker i ugn med getostkräm.. gott gott.. så blir ett par lammbiffar till lunch med inget till har ju fastedag idag så då blir de så..

sen i eftermiddag fulltupp. till "underredes doktorn", handla, hämta glas jag köpt, hem så hovslagaren kan ta av top skorna kl 1730. hur ska jag hinna allt ?:O ja vi får väl se..

Publicerat: / Allt å ingenting

rullar på

ja livet rullar på.. har fått besked om att sokki får en plats i flock på öland :D ska bli spännande å jobbigt på samma gång hehe:P men vi lär få en helt annan häst när han kommer hem de är jag övertygad om=) + att han kommer att vara inriden då.. även om jag inte kommer kunna rida honom i början så kommer han va inriden iaf.. så vi kommer att få skaffa medryttare till honom.. fast de visste vi från början å de tror jag inte kommer bli svårt att hitta nån heller faktiskt..

däremot komemr de bli svårare att hitta en häst att ta hem på foder under tiden=/ men borde inte va svårt då ålder ras å kön inte spelar roll utan att den ska gå att rida nån gång ibland av fredrik så man tycker ju itne de borde va svårt iaf.. men vi får se. .lagt ut lite annonser osv.. så får man se vad som händer.. annars får man ju skjuta på att lämna iväg sokki för top kan ju inte så ensam.. antingen att nån vill flytta hit eller at man hittar en tillfällig häst..

ja så ser väl läget ut just nu..
är fastedag idag så ska bara äta lunch å kvällsmat.. för fredrik glömde köpa frukost åt mig. men de gör inget då kan jag äta lite mer lunch å kväll så jag blir lite mer mätt.. men annars tycker jag att detta flyter på bra faktiskt.. ska bara kommaigång att röra miglite mer.. dock svårt när de är så mörkt ute.. men skla försöka springa lite då å då korta sträckor..

igår städade jag en hel del i stallet å städade ur en del boxar ifall de skulle komma nån som vill flytta in så ska de ju inte va gammalt spån osv där inne så de blir nog bra.. men men vi får se vad som händer helt enkelt.. känns iallafall som att de kommer att bli ändring fram i vår hur eller hur=)
 
Finaste Sokki i vinterskrud.
ska snart på semester :P
 

Publicerat: / Allt å ingenting

Bestämt oss..

Vi har bestämt oss för att för alla hitta en flock till sokki ett tag där han kan få va häst å bara va ett tag å uppfostras osv. För han har bestämt sig för att han inte vill göra nåt längre. Å i så fall efter de månaderna åka på inridning.

Problemet är bara då att vi måste hitta en tillfällig foderhäst som kan vara hemma med top. Helst en ridbar så vi kan rida tillsammans. Så de hänger lite på om vi hittar en häst. För de finns nog flockar att tillgå. Helst med isisar. Hört av mig till två på Öland så hoppas på de.

Annars är top utan sko igen :-/ så bara vänta Till linda kan komma å slita av resten av skorna så får han gå bar fota en omgång.