Publicerat: / Allt å ingenting

hatar det!!

Hatar att vara nere i denna jävla svacka!! man mår piss av de å känns inte som att man kan göra nåtåt det alls... jo visst.. kan sälja hästen å sätta mig i en lägenhet nånstans.. men vill jag det? nä för då kommer jag att gå ner mig titalt.. hästarna är mitt liv å tänker fortsätta att ha dom det är bara så..tänker aldrig ge upp det..no way! men frågan är bara hur man ska ta sig ur allt som är.. ja de är frågan.. aja skitsamma föärsöker att inte tänka allt för mycket på det.

aja ikväll så ska vi iaf åka iväg en sväng med sokki å prova lite sadlar.. behöver ha lite kött på benen så man vet vad man ska leta efter.. så får vi se hur de går.. bra för honom att komma ut lite.. han är dock inte svår på nåt sätt alls att ha att göra med men ändå.. ändå bra=)

Publicerat: / Allt å ingenting

Veterinär.

Ja idag har vi varit hos veterinär med Top. Pga att han är så slö å nere. Han har ju blivit bättre men tänkte ändå att jag skulle göra en koll. Så det blev böjprover osv. Kläm å känn. Böjprov syndes ingenting. Skönt. Även lite känn på ryggen.han ömmar lite grann efter ridning. Men inget som verkade va allvarligt. Han hade velat röntga för sänerhetsskull men hans maskin tof inte så stora hästar. Men han skickade oss inte Heller till klinik så de var ju skönt. Togs även blodprovet. Ska smörja med liniment lite nu efter ridning osv. Å även försöka jobba mycket från marken. Så han får jobba utan ryttare.men ska ta kontakt med massören så får hon gå genom honom å även så vi kan gå genom sadeln osv. Så tror inte de är nån fara med honom.regnade ju även i natt så kan va därför han ömmade åxå. För jag brukar känna på honom ibland å ibland reagerar han å i land inte. Tror mycket är för att man inte kunnat jobba honom ordentligt.. Så försöker intala mig själv att jag inte kommer få avliva även denna hästen :-O

Publicerat: / Allt å ingenting

intervall!

Ja igår då veterinären itne kom heller för vaccin så bestämde jag mig att top å jag skulle ta ett intervallpass ute i skogen.. så de blev de.. massa galopp å han var duktigt å kämpade på hela tiden=) så vi blev svettiga båda två.. å tror han tyckte att de var rätt så kul faktiskt=) lyckades ävena tt få höger galopp ett par gånger=) så minst en dag i veckan ska de bli intervaller så magen försvinner åkondisen blir ännu bättre..å på mig med haha så nu är de dags att skärpa sig igen=) men känns ändå som att kondisen ändå blivit bättre faktiskt.. men ska till veterinären i morogn å göra en hälsokoll så får vi se vad som sägs om honom..

som sagt jag ska börja komma igång med mitt nu igen.. så idag blir de ägg å makrill till mat.. å sen får vi se om de blir lagad mat ikväll eller inte.. promenader å cykel å ridning.. knäna är lite sådär just nu så cykel får de bli ikväll.. å ridning..

Publicerat: / Allt å ingenting

trevlig helg

Ja denna helgen har gåt ti ett.. men varit mycket trevligt.. då jag fyllde år i torsdags så fick de blir lite fest/kalas i helgen istället.. i fredags bjöd jag mina vänner.. vi var 12 st så de var riktigt roligt att så många ville komma faktiskt.. jag hade super duper kul å trevlig.. med god mat, dricka å mycket trevliga diskussioner.. väldigt kul.. lördagen sen gick åt till att städa undan lite å ta de lite lugnt.. var även ute i paddocken med top å hoppade lite..eller ja .. skuttade.. men jag kom över 60 iallafall.. älskade häst.. vem vet.. ner mer i vikt så kanske jag vågar hoppa högre.. är ju lite hopprädd å sådär fortfarande å så vill jag inte belasta honom för mycket eller med för höga höjder så blir mest på gymnastiknivå å så.. sen efter de så tog vi sokki till paddocken där han fick dra skaklar.. inga som helst problem.. han är verkligen orädd av sig.. underbart!

i söndags så blev de ut till stallet på förmiddagen.. vi tömkörde sokki med en hemgjord svängel å en lång kätting.. till en början så ville han inte gå dit vi skulle.. men till slut så övertalade vi honom å då knatar han påå kämpar.. älskade kille! blev även tömkörning för top igår.. kände att de var dags.. MÅSTE göra det minst En gång i veckan framöver nu..så han får stärka sig själv utan nån på ryggen,.. så så får de bli.. tror att jag ska ta en å samma dag varje vecka så är de lättare.. men han skötte sig åxå superbra.. mest trav å galopp å han orkade hålla galoppen i båda varven länge så de känns bra.. så de är nog bra för honom att tömköras lite mer..=)

idag blir de en sväng i skogen med grannen.. ska bli skoj.. de t var länge sen vi red ut.. =) ska ven se om Becca vill hänga med ut på sokki nån dag i veckan=)

Publicerat: / Allt å ingenting

underbart!

igår så gick dagen sin takt.. kom hem 1630 så då gjorde vi ordning hästarna för en liten lign tur i skogen.. fredrik på sokki å jag på top.. de gick jättebra.. mycket bättre med fredrik å sokki dag än förra gången så tror nog att de kommer att gå bra föramöver.. men måste hitta en sadel..

sen så in å duscha ås en till stan å hämta ett bord som jag lånat itll kväll.. sen så svängde fredrik in på restaurang :D "Torget" har velat testa de jättelänge.. å såååååå gott... tog vinkokta musslor till förrätt å sen flapsteak till varmrätt.. å de bara smälte i munnen sååååå underbart gott var det.. sen åkte vi hem å kröp ner i sängen.. å då kom mi n älskling med en gigantiusk vacker blomma haha.. tror att den hette hotlips eller nåt sånt var vackra röda blommor på den=).. å ett litet paket.. i det paketet låg det ett halssmycke.. det står våra namn å små stenar som är färgade i våra månadsstens färger.. jättefint var det.. han kan kom han vill .. så fick order om att ha det poå mig på bröllopet=) å de tänker jag ha..så nu ska vi bara köpa ringar å så.. å får snart beställa hem klänningen jag ska ha å sen lämna in skorna.. måste även hitta en hatt men ja de får bli att leta nu så får vi se..ananrs går de sakta men säkert framåt i planeringaen .. vi är inte öeverens om allt men man får kompromissa.. spelar juinte så stor roll egentligen =)

Publicerat: / Allt å ingenting

hipp..

hipp hurra för mig på min födelsedag!! :D elelr nåt sånt..
30.. 30 år! fy fan vad tiden går fort alltså.. helt sjukt.. men ja de är bara att gilla läget å hänga med tiden så att säga.. händer inte så mycket i övrigt...

blir väl att ta en födelsedags tur med alla mina pojkar.. haha .. har ju 3 pojkar så de ska bli kul.. sen händer väl inte så mycket vad jag vet.. städa lite mer hemma inför fredagen skulel jag tro.. för i morgon kommer de massa vänner å vi ska grilla ltie.. såååå skoj=) så de ska bli kul faktiskt=)

Publicerat: / Allt å ingenting

Grattis Sokki!

Grattis vår älskade Sokki på 4-års dagen!! alla kärlek till vår prins.
 
Igår var han såååååå duktig.. vi skulle tömköra å känna hur han är när de är rasslande kedjor efter.. å de gick hur bra som helst..ltie skeptisk i början men fredrik drog den efter honom å på sidorna.. han brydde sig inte .. i nte ens i trav.. sen hängde vi fast den i draglinorna.. fredrik höll emot lite.. å vad han tog i å kämpade.. höjd svans å öron som lyssnade på minsta lilla.. stannade å klarade att stå still en stund.. å travade direkt när man bad honom=) älskade häst
 
även top var pigg i går.. så de var kul.. jätteduktig i paddocken ås en ut i skogen där han ville galoppera massor :D dock tar haninte höger galoppen vilket jag itne förstår men får se vad veterinären säger nästa vecka om saken.. men älskar dom båda två..!!

 
 

Publicerat: / Allt å ingenting

tandvärk!

ja r jag gått med tandvärk i över 3 veckor.. efter att jag lagat en tand.. visst att de kan ila osv efter.. men värk så man inte kan sova?? inte okej!! så ringde tandläkaren idag så har fått tid i morgon.. får gå på värktabletter sålänge.. iaf så att man kan få sova om natten.. som tur är så har jag frisktandvård nu så behöver ju inte gå med smärta osv i onödan.. trots at tjag klanske gått lite längre än jag borde nu ändå men de är ju en annan sak haha :P

ananrs idag skulel jag ridit ut med grannen men de b lir itne så.. så ska ta några skutt med top idag med hjälp av fredrik. sen ska vi öva lite med sokki å ljud osv så han kan börja dra saker sen.. även om han inte verkar bry sig så måste man ju ändå ta de försiktigt.. så ljud först å så får vi se om de blir släpa sen.. han har ju släpta däck osv men nu var de länge sen så nu är de dags att börja om lite försitkigt igen.. men de blir nog bra=)
 
 

Publicerat: / Allt å ingenting

En giraff och en zebra

Ja de har varit rätt lugnt faktiskt. Igår hoppade Rebecca med top.fick väl rätt så bra.men som sagt lite mer framåtanda hade ju inte varit fel.sokki fick följa med i början å springa med dom andra. Så lite träning för honom åxå. Annars varit lugnt.. Fick en bild på en zebra och en giraff som delade hage iaf :-P
 

Idag får vi se vad som händer.regnar. tråkigt. . Men det behövs verkligen
Såååååå dammigt överallt. Annars är de tänkt lite ridning. Så får vi se vad som händer med det.

Publicerat: / Allt å ingenting

baka, baka liten kaka

det blev lite löslongering med top igår=) han sköter sig så bra å de känns som att han är lite piggare nu faktiskt.. han springer mer av sig själv=)

annars så blev de att baka en sorts kakor .. havrekakor med chocklad på.. ska baka lite mer i helgen.. tårtan, morotskakan å bullarna blir nog lördagen innan kalaset tror jag.. godast omd e inte varit fryst så att säga.. =)

annars idag..? ja de b lir nog itne så mycket.. kanske kolla upp lite hur de ser ut hemma.. måste ta tag i allt hemma nu i helgen å få undan saker på nedervåningen så man kan få ordning där i allfall.. så ja.. lite städning står på schemat helt enkelt.. ska se tilla tt gå en promenad idag med..

Publicerat: / Allt å ingenting

Bra för själen :-)

Vad mycket gott en underbart ridtur i skogen i härligt väder å med härligt sällskap. Det är bra för själen de. 😆 Rebecca red sokki.å han skötte sig såååååå bra :-) lyssnade jättebra. Visst ett par gånger så tyckte han att han skulle göra som han ville men de fick han ju inte. Sen lyssnade han. Fick tom några galopper.så de var kul.var tom så Top la iväg en glädjespark :-D då mår man mycket bättre sen.

Idag var de cellprovtagning. De gick bra. I eftermiddag blir det att tömköra en sväng så får jag röra på mig åxå :-P sen in å baka en omgång kakor till mitt kalas.lika bra att börja i tid så man slipper stå samma dag sen. Tårtan gör jag precis innan då de är en marängtårta.

Annars lugnt. Tror jag ska sova tidigt idag faktiskt..

Publicerat: / Allt å ingenting

det känns

jag vet egentligen inte vad som händer.. jag känner mig tom.. nervös.. känns som att jag har tappat kontrollen på allt.. viktnedgången.. hästarna.. hemmet.. jag vet inte varför de blivit såhär.. jag som förut kände att jag var på väg nånstans.. nu står jag still intill ett svart hål å tittar ner där i.. man ser bara mörker.. varför blir det så?.. vill ju fortsätta gå ner i vikt.. vill kunan rida sokki.. då de är mitt största mål just nu.. men ändå gör jag ingenting åt det.. hamnat tillbaka lite i gamla vanor.. jag orkar ingenting.. är trött jämt.. sover dåligt å har ingen lust.. hur hittar jag tillbaka till det där jag hade för bara en månad sen? bestämt att typ itne äta så mycket mat idag i alla fall.. försöka ta en promenad på jobbet å minst en promenad ikväll efter ridningen...
men jag vet inte.. känner mig ledsen för nåt.. vill bara sätta mig å gråta liksom.. å jobbet tar emot nåt enormt alltså... helt sjukt vad de kan ta emot nu när man räknar dagarna tills man får gå hem... inget kul alls.. nä jag vet intevad de är som ligger bakom dessa k'nslor.. men dom finns där i alla fall.. de känner jag!

Publicerat: / Allt å ingenting

underbart

ja vädret har ju varit helt underbart ju.. härligt..
i lördags var jag å R i Västervik en sväng på ljusparty.. de var trevlig.. passad epå att gå in på dollarstore å käka lunch på Åhmans.. underbart gott haha var länge sen jag gjorde de.. sen på eftermiddagen en snabbis till S å kolla på hennes nya son.. såååå söt =)
hemma vid typ 18.. fredrik å jag bestämde oss då för att gå ut till hästarna en stynd å låta de beta lite gräs.. å gick en promenad.. men då både Top å sokki var pigga så gick vi ner till paddocken å släppte dom lösa.. fy satan vad dom sprang.. vba länge sen jag såg top springa så? .. har han varit deprimerad för att sokki varit borta?? blir han lite piggare nu? kan ju hoppas.. men har ändå bestämt mig för veterinären.. göra en hälsokontroll typ.. de är ju aldrig fel om man säger så.. men får se i veckan nu hur han är om han är pigg eller inte.. han var pigg i går med.. behövde bara tänka trav så travade han faktiskt.. men blev rätt lugnt då fredrik var med på sokki.. ska se om Rebecca kan ta honom nån dag denna veckan så han kan ha lite mer fart å springa av sig lite å så=)
 
igår så blev de även en tripp till kalmar med pappa, hans tjej å hennes dotter.. kul kul.. skulle få en fortidig födelsedags preset.. blev en ny telefon =) tack pappa!! de behövdes kan man säga.. uscha vad den gamla var seg å tråkig å laddade ur sig direkt...
å sen när jag kom hem var maten serverad.. ute! :-D grillade revben å karré.. gottgottgott!! mmmmm!
 
idag blir de ingen ridning.. ska på "må-bra-kväll" ska bli spännande :D

Publicerat: / Allt å ingenting

bokat!

Ja då var veterinären till Top bokad. de blir den 26e maj kl 1030.  Så får vi se om de hittar nåt.. ska se nu i helgen åxå hur han är.. blir en ridtur på söndag förmiddag iaf.. ska se vad Rebecca säger om hur han är idag när hon har honom.. hur eller hur ska jag dit ändå.. för att kunna släppa i såfall att de är nåt fysiskt.  så försöker att inte måla fan på väggen än.
 
ananrs idag så jobbar man ju till kl 20.. så de blir hem å varva ner lite när man slutar.. å sen ta helg.. i morgon blir de Västervik en sväng.. på ljusparty b.la ska se om jag får tag på S åxå.. tror inte de men vill ändå höra av mig känner jag..
 
söndag ridtur för att se hur han är förhoppningsvis får jag med mig fredrik på sokki.. å sen till kalmar med pappa.. ska få en 30-års present av honom=)
 
så ser väl min helg ut..
 
trevlig helg
 
 

Publicerat: / Allt å ingenting

Ny vana!

Fick till mig att top inte gick rent i onsdags han bär konstig å ville inte trava ordentligt. Bestämde mig för att boka veterinären i grönskog. Så ska ringa idag.. ska även ta blodprov å se så de inte är borelia eller liknande. Igår var det hovslagaren. Sen åkte jag med top till mitt förra stall där jag å a-s red ut en sväng. Han var mycket piggare.. inte som han har varit men ändå piggare.. gick sen efter der in i paddocken för att känna. Men han travade på jätte fint å sökte sig neråt. Höger galoppen på rakt spår va sådär men jag fick ändå höger galopp. Å var myclet mer framåt. Trivs han inte hät hemma? Eller är de
Helt enkelt så att att det ärroligare nån annanstans? Eller behövdes de nya skorna.? De var väldigt slitna å inte mycket kvar av dom. Ja jag vet inte. Ändå bestämt mig för att gå genom honom så jag iaf kan utesluta medicinska å kroppsliga saker. Eller så hittar dom nåt å då kan man bota det (förhoppningsvis)
Så ska boka idag får vi se.

Annars så har jag börjat med en ny vana nu. Varje morgon innan frukost eller nåt annat så ska jag cykla motionscykel. Eller promenad eller nåt annat med motion. I skrivande stund kl 0635 sitter jag på cykeln inne. MÅSTE gå ner i vikt igen nu stått still länge. Tur jag inte gått upp iallafall :-P nä nu åka till jobbet å jobba 12 timmar. Sen helg!! :-D

Publicerat: / Allt å ingenting

vet verken ut eller in

känner mig faktiskt lite... vad heter det.. uppgiven? kan de heta så? aja känner mig lite nere, ledsen å vet inte vad jag ska göra riktigt..
får ingen ordning på top. han är slö. han vill ingenting.. har testat krutfoder.. händer INGENTING å de är havre i.. nope.. inte mycket skillnad alls.. kan de vara hans pollen? men han har juvarit såhär sen i höstas.. kan ju intevara pollen hela vintern? nu kan jag förstå men i vinter? vill ju at than ska va lite piggare å känna att han VILL faktiskt ut å göra nåt vare sig de är på banan eller inte.. menar hoppa tyckte han va kul..nu får manknappt fram honom.. å jag menar.. han är itne direkt sönder hoppad.. inte ens hoppade en gång i månaden så de kan ju itne vara för mycket.. han vill itne ens springa lös i paddocken som han gillade förut.. kan de vara att sokki varoit borta? nu är han hemma så ska se om de blir ändring på det. annars evt jag itnevad jag ska göra.. visst kan testa andra foder osv.. han får medicin mot pollenet å de hjälpte förra året.. men har även skaffat en "nasspray" till honom nu som ska hjälpa till att öppna luftvägarna.. naturläkemedel.. så ska se om de hjälper.. å är de pollen å de hjälper så han blir lite piggare.. JIPPIE!!!! men förväntar mig itne så mycket..just nu är de bara tråkigt att rida.. när han bara går å släpar fötterna i marken å hänger med huvudet.. :S vill inte ens galoppera en hel backe.. de gjorde han ju förut..villju inte behöva banka fram honom.. plus att han kan ju inte gå ner i vikt om han inte rör på sig heller.. han var ju varit rätt så fin men nu finsn de ingen chans att kunna fixa till det.. had eju variot kul att komma ut på nån pay and jump men ja de kan vi ju glömma.. å träna för tränare å instruktörer för min skull? glöm det.. ska va med på söndag på en men får ju räkna med att jag kommer skämam ut mig med tanke på hur han är.. å de har inte med min vikt att göra då han gör lika dant med medryttare å hon väger itne så mycket.. så har ju inte med det att göra heller.. han har fått massage.. ska ta upp vet sen för vaccin å då får han kolla genom ryggen åxå.. ska nog ta upp sarah igen å se vad hon säger.. för detta känns itne alls bra.. trodde faktiskt att fodret skulel hjälpa liiiiiiite iaf men icke.. *ledsen matte som vill veta vad som tynger ner sin älskade pojk som gör at than itne vill gå fram ordentligt* suck*

Publicerat: / Allt å ingenting

på banan igen!

Ja nu är man på banan igen.. eller ja.. i stort sett iaf.. inte 100% pigg men tillräckligt haha.. idag längtar jag bara på att sluta jobbet.. vi ska nämligen hämta sokki i eftermiddag.. läääääängtar..ska bli sååå kul å spännande å se han bli riden för första gången haha... häftigt.. kan fortfarande inte fatta att vi köpte en oinriden unghäst haha men ja de gjorde vi.. å de kommer bli sååååå bra.. sen efter detta längtar jag tills nästa sommar haha .. då jag hoppas att jag gått ner i vikt. men ska verkligen ta tag i detta igen nu.. jag vill kunna rida honom nästa sommar.. vill vill vill.. så ja nu ska de kämpas.. ska se om jag hittar några knästöd till mig åxå.. så mina knän kan få lite stabilitet... så jag kan röra mig ordentligt.. ja nu ska jag komma igång.. vår älskade sokki.. snart är du hemma igen efter nästan 5 månader=)