Publicerat: / Allt å ingenting

okej.. nu så

ja som sagt de har varit fullt upp kan jag säga haha.. men kan ta de lite kort sen senast..

ifredag så tog fredrik å jag ledig.. dåbar de av till high chaparral eftersom jaghade vunnit två biljetter till horseshow där.. de var kul faktiskt.. man hade ju tillträde både till tävlingrna å resten av parken med.. de är så häftigt där hur dom har byggt upp allt å showerna dom har.. men iallafall.. vi satte oss å kollade lite tävlingar.. dock var de inte så mycket fart å fläkt..såhär såg programmet ut :

10.45 Välkomna
11.00 Trail
12.30 Nature Trail at Hand
13.30 Reining
15.30 Western Horsemanship
16.00 Western Riding
16.30 Western Pleasure
17.00 Nature Trail
18.00 Herdwork
20.00 Pole Bending – kval
20.30 Working Cowhorse

så de var månag grenar de inte hände så mycket i faktiskt.. men de roliga var pole bending.. däääär gick de fort kanman säga.. så vi gick lite fram å tillbaka mellan tävling å parken.. å de hade även marknad med massa hästgrejer så vi köpte ett par repgrimmor osv.. För er som kollar ponny akuten så var även Moreno med å tävlade.. dock gick de väl inte allt för bra men ändå.. de var kul att se.. när han värmde upp osv så hände de ju ltie mer.. å hans häst lyssnar ju direkt.. vilket alla andra gör med.. men vissa var lite bättre än andra hehe.. så vis ca kl 2130 så hade vi fått nog så då bar de av till hotellet i värnamo.. lite mat å sen kyrpaneri sängen.. hotellfrukost dagen efter sen ..mums! sen var de meningen att vi skulle åka till vadstena så att fredrik äntligen skullr få tandemflyga som han fick i julklapp för två jular sen.,. men vad händer då?? jo de b lir inställt!! morr!! men men inget att göra åt.. så vi åkte en sväng till ullared istället.. där blev de lite handlat.. lite nya täcken å flugtäcke å flughuvor osv..lite underkläder till mig å sådär.. så pengarna bara rinner iväg:O men jämför man så blir de ju ändå billigare så de får va så.. dock lir de nog en gång till senare i sommar haha.. min nuvarande medryttare ville åka så vi åker säkert en liten sväng.. får se om karlarna vill med eller om vi tjejer åker ensamma:P hehe
så hemma kl 20 därifrån.. i söndags så var de bara lugnt.. spenderade massa tid is tallet å pillade å donade å gjorde ordning så blir fint=),,

igår så var de jobb.. sen på´kvällen kom Jolin å Ida så vi grilalde lite.. väldigt mysigt=) ídag blir de storhandling å sen hitta på nåt med SOkki.. A har top så kan koncentrera mig på Sokki idag=)

i morgon så blir de krusenstiernska (stavning) i kalmar för att se "tresteg i snedsteg" med robert gustavsson :D


Publicerat: / Allt å ingenting

inte haft tid

Här hänt lite så inte haft tid att skriva. Uppdaterar er i morgon. Om nån nu skulle va intresserad :-P

Publicerat: / Allt å ingenting

definitivt

Ja nu har jag då bytt jobb.nu är de definitivt.  Eller ja arbetsuppgifter kanske man säger. Känns både bra å dåligt. Jag blir ju mer självständig men blir. åxå mer ensamt. Men tror att de kommer bli jättebra faktiskt. Man får ju söka upp folk hehe.
Annars så blir de hem å mocka å töm longera lite tror jag. Sen Testa vår h2o mopp vi köpt hihi. Sen in till stan å käka lite med Lollo.

Imorgon har jag tagit ledigt från jobbet för då bär de av till high chaparral å horseshow som jag vann biljetter till efter de hotellnatt för att på llördag åka till Vadstena där. Fredrik äntligen ska få tandemskärmflyga. Håll tummarna för bra väder:-)

Publicerat: / Allt å ingenting

blött blått blött

Ja nu har de regnat tillräckligt ett tag framöver. Hästarna har faktiskt stått inne idag å får stå inne i natt. Å de bästa är att hästarna ärmhwlt lugna med att stå inne:-) de bästa hästarna. Bara de får lite att käka så är de nöjda hihi. I morgon får de komma ut i ny hage då nuvarande är helt dränkt med vatten. Är sjö kan man säga. Så ägaren håller på att dela av sommarhagen. Den är lite vääääääl stor med lite fööööööör mycket mat till två hästar hehe. De kommer inte gå nån nöd på dom iaf så de kommer få gå inne några nätter nu när vi byter. Även om de vant sig å att top inte längre är i fång risk å att han motioneras mycket mer så är jag ändå nojig. Men som foderrådgivaen sa.. de var inte fett depåer utan muskel spänningar så de känns bra men risken finns ju alltid där självklart så kommer nog ändå va nojig. Men vad gör de? Inget alls. Båda är lättfödda sände. Behöver inte gå på så kraftigt bete. Detta blir skitbra:-) hade dock varit skoj om nån mer ville hit. Men de kanske kommer :-)

Publicerat: / Allt å ingenting

mysterium

Tänk hur livet kan ändras egentligen. Hur en handling leder till nåt helt annat. Eller hur andras handlingar ändrar hela ens sätt att tänka.. menar.. jag ville inte ha hus med "eget" stall då de skulle bli ensamt osv. Men nu är vi här. Pga hur mina tankegångar ändrades pga vissa handlingar. Å nu såhär i efterhand känns det jättebra. Sen kan man ju hoppas på vissa saker men inget jag tar upp här. Men jag hoppas att det i framtiden blir som man vill även där. Men det jag vill få fram med detta är att allt kan ändras i ett nafs antingen pga mina egna handlingar eller andras. Livet är ett mysterium.

Publicerat: / Allt å ingenting

midsommarhelg.

Igår var vi i Västervik hos goda vänner. Vår riktigt trevligt med väldigt god mat. Grillat å massa frukt ost å kex senare :-) var hemma ca kl 00 dock regnade de i stort sett hela tiden:-( men de gick ändå.

Idag sov vi länge. Gick upp kl 10. Sen ut å ta in hästarna för lite sömn. De bär torra så hade nog inte regnat på ett tag. Sen åkte vi in till maxi å handlade lite :-) sen blev de ett litet pass på ridbanan. Hade lite gymnastik hoppning på ca 50cm :-) gick jätte bra. Väldigt pigg var han idag å gjorde ett antal glädje skutt hihi. De sköter jag bra nu faktiskt. Så de var skoj. Dock så är mitt knä kaos :-( så kan inte rida lättsits ordentligt. Får börja träna de på riktigt nu så man kommer nån stans.

Just nu har jag gjort efterrätt till kvällen. Blir mandelbotten bakelse typ. Mitt eget påhitt. Mandelmassabotten med vit chokladmousse å lemoncurd. Sött med syrligt. Jättegott kommer de bli hihi

Publicerat: / Allt å ingenting

who's a Winner?

I'm the Winner of Course!! Japp. I natt på väg hem från Kalmar å bio hade jag fått ett meddelande om att jag vunnit två biljetter till high chaparral å deras horse show nästa helg. Fy fan vad kul alltså!! Har nästan 30 års otur o spel helt plötsligt vänt? :-P var ju inte länge sen jag vann två biljetter till ägd i Kalmar haha. Men jag är bra på motivationen så dom tyckte att jag å "gubben" skulle åka :-P så nästa helg blir fullt upp. Åker till high chaparral på fredag morgon. Horse show den dagen. Sova på hotell sen lördag till Vadstena då Fredrik äntligen ska Få flyga. Hoppas vi. Så håll tummarna för att vädret ska bli bra :-)

Publicerat: / Allt å ingenting

får man inte?

Får man inte tycka å tänka som man vill längre? Jag vågar inte de alla gånger om jag ska vara ärlig. Får vissa människor klarar inte av att höra åsikter som går emot deras. Å en del blir rent aggressiva. Å då backar jag undan faktiskt.. då tar inte jag den fighten. Vissa ämnen är tydligen så känsliga att man inte kan låta andra tycka själva. Varför är de så? Menar... bara för att jag tex tycker om raggmunk å du säger att du inte tycker om de. Är ju inte direkt så jag trycker ner en raggmunk i halsen på dig. Vet.. de var dålig liknelse men ni förstår vad jag menar. Bara för att jag har en annan åsikt så kommer jag ju inte försöka få dig att tex ändra dig. Alla har rätt till sin åsikt. Men de är inte så lätt att våga stå för den alla gånger. Jag är noga med när jag kan framföra min åsikt å inte. Men de är jag de.

Publicerat: / Allt å ingenting

händ nåt!!!

Om de kunde hända något nu. Allt står still känns det som. Ingen motivation till nånting alls. Skulle vilja åka iväg nu å. Hitta på något. Men vad? Vart? Nån med förslag? Iof var vi i Tyskland förra helgen men de var ju bara fram å te baka. På midsommarafton ska vi iaf till Västervik så de ska bli kul. Träffa lite folk å så. Annars händer som sagt inget. Midsommarlunch här på jobbet. Eller inte här utan på ävrö. Nice. Hoppas de är mer än bara sill:-P men vi får se. Har mat här annars jag kan äta efter hehe. Aja vi får se. Får se om de kommer en tjej å provrider top idag eller inte.

Publicerat: / Allt å ingenting

finner inga ord!

Idag har de inte hänt nåt alls. Så finner egentligen inga ord att säga :-P jobbat handlat å kollsr runt lite. Kommit fram till att flugtäcken måste inskaffas till hästarna. Massor med knott å sprayen håller ju inte så länge så får bli täcken. Så ja. Inget hänt idag i morgon händer förhoppningsvis lite mer:-)
 
Vår sokki som bäbiS:-D
 

Publicerat: / Allt å ingenting

morr

Kan ju säga att idag hade jag velat ligga kvar o sängen ett par timmar till. Men de funkar på jobbet. Jobbar inte ihjäl mig direkt. Kan va skönt de i värmen. Annars idag så blir de å ty rida lite top har fått stå några dagar nu när jan blivit vaccinerad men idag blir de av. Är lite irriterad på allt just nu. Hade en bra medryttare som skulle börja denna veckan. Nä då säger hon igår att hon inte vill gå med på avtal då hon får hem häst i höst! Blir så trött. Så bara att söka vidare hoppas verkligen att tjejen som ville ha honom i höst vill. Dubbelkollade igår å de vill hon. Så hoppas verkligen på de. Å hon bor i stan prov red i lövshult när jag stod där. Å de är lika långt hem till oss så håll tummarna. Dock behöver jag ju nån nu under sommaren så hoppas nån vill rida under sommaren. Å vem. Vill inte de liksom :-P

Publicerat: / Allt å ingenting

kort helg

Ja denna helgen blev "kort" hehe eller beror på hur man ser de :-P klev upp kl 0215 lördag morgon. Åkte till Växjö vid 3. Vi hade bokat en tripp till Tyskland med buss. Så då bar de av. Vid kl 1130 landade vi på bordershop. Dock hade vi bara 1, 5timma på oss där tyckte de var lite snålt men de gick. Dock hade man nog velat kolla lite mer bland flaskorna osv. Men fick med mig hem så de räckte :-P tillbaka i Växjö kl 2030. Hemma kl 2245. Så de blev direkt i säng. Idag blev de en slappardag. Eller ja lite både och. Diskade ev del. Vi var även inne på maxi en sväng å köpte en grill vi tittat på. Så de blev att sätta ihop den:-) jag gjorde faktiskt det mesta hihi. Invigde den med lite god mat. Gjorde även ordning lite på uteplatsen. Satte upp lite solcells lampor å så. Blir nog fint till slut :-)

Publicerat: / Allt å ingenting

segt värre

Idag har varit en vääääldigt segt dag måste jag säga. Inte hänt typ ett skit på jobbet. Men men dagen är snart slut. Så då blir de hem. Mocka lite å sen släppa in hästarna en sväng. Är så varmt ute. Plus att de inte kommer in nåt i morgon då vi åker till Tyskland å shoppar i natt å kommer hem sent i morgon kväll. Så de får bli så. Så händer inte så mycket annat faktiskt. Måste få med mig laddare å hörlurar till mobilen så klarar man sig nog på vägen. Hehe har ju en hel del surf att använda nu så. Iaf i Sverige går de ju bra; -)

Publicerat: / Allt å ingenting

funderingar funderingar

Ja jag har funderat nu ett tag.. men inte kommit fram till något bra svar.
Ska jag sluta att skriva blogg eller inte? Känns inte direkt som att de är så superintressant de som händer i mitt liv eller i det jag skriver. Vet inte hur jag ska göra riktigt. Kanske borde skriva mera tankar å hur jag tycker å tänker. Men de går inte riktigt.. finns kanske nån som tar åt sig då å de blir ju inte bra. Hmm kanske ska skaffa en "hemlig" blogg att skriva av sig i? :-P nä känns inte så aktuellt känns lite barnsligt men jag vet inte lutar åt att lägga ner faktiskt. För trots allt är de ju inte direkt några läsare heller så inte direkt nån skada skedd.

Hur eller hur så går de bra på det "nya" jobbet även det gamla går bra. Trivs lika bra på båda måste jag säga.. annars så har veterinären varit i här. Vaccin å tandkoll på top. Inga problem å inget som behövde raspas. Sokki skötte sig bra vid tandkollen. Hittades två små toppar av vargtänder. Dock går dom inte plocka bort än då de är för små. Så får ta dom till hösten. Annars tvättat, plockat ordning på mina kläder, å hängt å fixat å donat. Men ja de var de roliga haha. På lördag morgon åker vi iaf en bussresa till Tyskland över dagen. Så ja de blir nog bra.
 

Publicerat: / Allt å ingenting

som att trycka på en knapp!

igår blev de en tur med min pojk.. tänte först bara ta en tur i skogen.. men då han betedde sig lustigt å inte ville lyssna å gick där han tyckte så bestämde jag mig för att faktiskt bara värma upp i skogen för att sen gå in på banan.. å de var som att trycka på en on knapp! viiiiilken skilnad på häst.. han lyssnade jättebra på allt.. fick honom i form i traven i båda varv.. även om de bara var korta stunder.. vänstergaloppen är ju fortfarande jobbig men lyckades iaf få honom så pass ställd så att han inte var högerställd iaf så de är ju bra. .i höger går de hur rba som helst.. älskade häst.. han kämpar på bra.. får se hur jag känner idag om de blir ett pass.. funderar på att ta på töm å se hur de går.. beror lite på hur trött jag är då jag tydligen itne sovit så bra i natt som jag tyckte att jag gjorde.. men de återstår att se.. annars blir de nog en lugn eftermiddag kväll i solen i trädgården:D hade varit härligt de.. i morgon komemr veterinären å kollar tänderna på Liten.. å även vaccin å tänder för top.. så får vi se vad han har att säga om saken.. de mest intressanta är munnen på Sokki.. så de ska bli spännande. får se om jag tar ledigt från jobbet ett par timmar eller om jag låter fredrik sköta ed.. skulle ju vilja vara med å höra vad han säger.. så vi får se..

Publicerat: / Allt å ingenting

nytt.

Ja nu har jag börjat lära mig mitt nya jobb. Gravera skyltar. Så de är halva dagarna nu. P de känns jättebra; -) så hoppas att allt kommer bli bra med tiden. Men de tror jag allt. Så får se om de blir en fast tjänst. Ska prata lite med chefen. Så kanske man kan få semester nästa år. Å även flex å komp. Men de känns positivt iallafall. Annars idag blir de en ridtur i skogen. Om vädret håller in sig. Sen laga mat. Får se om Fredrik satt upp torkställningen ute så blir de att tvätta i så fall.

Publicerat: / Allt å ingenting

duktiga häst

Idag blev de en tripp till Kalmar med L behövde lite saker som tvättkorgar å lite så. Lite lunch å en glass åkte åxå ner.

Väl hemma kl 17 så bestämde vi för en tur med hästarna Fredrik ville rida barbacka så de fick han så jag tog Sokki på töm. Å fy fasen vad duktig han var. Är helt förstummad. Kan bero på att han fick bett i munnen hehe men spelar ingen roll han var super. Flyttade sidled., stannade när jag sa, ökade när jag sa, saktade ner när jag sa. Hur duktig som helst alltså. Gick både först å sist å bredvid. Tom när top gick iväg å vi skulle vända. Visst lite jobbigt men gick jag bredvid så gick han med mig. Ja han var helt enkelt jätte duktig. Nu står de inne å vilar lite en stund innan de är dags att gå ut igen:-)

Publicerat: / Allt å ingenting

tiden rusar

Dagen har gått i ett. Blir så när man vill komma in ordning så tyvärr missade jag lite andra saker idag:-( som tävlingar å så:-( men ja blir tyvärr så. Men dagen började iallafall med ett härligt ridpass på banan. Till en början var top inte så medgörlig men sen släppte de. Å jag börjar så småningom att känna igen min älskling igen.å han har faktiskt fått tillbaka mycket kondis trots allt :-) samtidigt så tömkörde Fredrik Sokki. Gick väl sådär. Han blir trött ganska fort men de får man väl förstå. Till att börja med ska tilläggas att de har varit full fart ute hos oss hela dagen med massa folk så vi fick ju börja de ärr få förbi massa folk å ståhej både top å sokki. Men dom sköter sig ju galant underbara hästar. Sen blev de att spola av top. Å stå inne en stund.

Efter de kom a-s på besök p kollade hur vi bor. De var trevligt :-)

Blivit en hel del plockande här hemma köket börjar se vettigt ut nu faktiskt. Men svårt att få riktigt i ordning innan sovrummet är klart. Men de kommer. Vi har ganska tydlig bild på hur vi vill att allt ska se ut. Så vi är. Hyffsat överens iallafall:-)

Nu ikväll har vi haft en väldigt trevlig grillkväll med våra grannar/hyresvärdar å alla deras barn. Känns verkligen jättebra att bo här å dom är hur trevliga som helst. Under tiden så Aje se varit bröllop p fest på våran höskulle. Men måste säga att de ändå är rätt så lugnt. Så nu ska man försöka sova lite :-)

Publicerat: / Allt å ingenting

helt otroligt underbart

asså de är helt underbart.. att vakna.. solen skiner.. man klär på sig.. gör sig ordning för jobbet för att sen kunna gå ut i hagen, ropa på hästarna, dom kommer å man kan mysa lite i morgonsolen.. :D de var en härlig känsla måste jag säga.. :D visst vintern b lir väl skillnad. men jag kan fortfarande gå ut till dom flera gånger om dagen om jag vill helt underbart.. älskade hästar.. härligt att se att dom kommer när man ropar på dom.. trots att dom stod där trött å halvsov.. hihi.. våra bästa! underbart!

Publicerat: / Allt å ingenting

hahaha !

ja vissa människor kan man ju bara skratta åt.. helt otroligt hur människor tänker alltså. roffar åt sig å skiter i andra.. men vissa saker kan man ju bara skratta åt då de är så barnsligt så de finns inte.. herregud saäger jag bara! finner inga mer ord om detta.. men vissa kanske borde tänkte sig lite för.. man kanske inte ska kasta sten när man sitter i glashus? eller?

Publicerat: / Allt å ingenting

jobba!

jaha då är de sista övertidskvällen nu då.. är ju inte så skoj att jobba övertid men de blir ju lite extra pengar iallafall så de funkar.. tror att denna kvällen kommer att bli rätt så lugn faktiskt.. men de finns alltid att pilla med.. så de blir direkt hem sen å ta de lugnt ett tag innan de är dags att sova..

i morgon är de bara halvdag.. för de är student.. måste ju se när de springer ut osv.. å sen blir de självklart lite "kalas" efter=) .. ska bli trevligt.. hoppas verkligen på fint väder.. annars i helgen ve jag inte.. skulel vilja rida lite.. känner att jag skulel behöva rida genom honom lite ordentligt på banan faktiskt..=) så de får de bli.. ananrs vet jag inte.. skulle vilja shoppa men ser lite dåligt ut med pengar just nu hehe.. så de får väl snällt vänta.. kommer iaf bli en tripp till tillullared när sovrummet är klart så man vet vad man behövr å vill ha hehe..


Publicerat: / Allt å ingenting

lyckligt lottad

Vill bara säga att jag känner mig såååå lyckligt lottad att ha hittat två så underbara hästar. Top är ju helt fantastisk. Inte rädd för nåt. Var ute med honom en sväng in skogen å de blåser storm. Å ha bryr sig inte om något alls. Helt otroligt.. pigg å glad å all ert. Underbara häst. Även sokki är helt fantastisk.. han bryr sig inte om mycket. Idag var de promenad med sadel på ryggen å hängande stigbyglar. Inte ett skvatt brydde han sig. Dock är han väldigt valpig å bäbis men de släpper nog. Märker ju skillnad bara på dessa veckor :-) å han kommer bli världens arbetsmyra. Vill ha uppgifter hela tiden annars blir han uttråkad. Haha så han kommer bli en toppen bra arbetskamrat å vän. Älskade hästar!


Publicerat: / Allt å ingenting

lugna ner mig

janu börjar jag att lugna ner mig lite känner jag.. trots att de ser ut som fan hemma så är iaf lägenheten överlämnad å färdig å behöver inte bry oss om de alls längre.. så nu kan vi bara rikta in oss på vårt nya hem.. så nya tapeter i sovrum å hall uppe... så kan man börja sova i soitt sovrum.. sover just nu i vardagsrummet nere.. så vi lever nere.. fast de är ju ändå större än va lägenheten va så de funkar.. men vill ju änå komma ordning i vardagsrummet.. men de tar man undan för undan.. man vill ju kunna njuta av vädret med ( om de nu skulle råka bli nåt bra väder framöver) å sen är de sååååååå underbart att ha hästarna runt knuten.. trodde inte att de skulel va så härligt att bara kunna gåut till dom om man vill.. ta in dom utan att behöva åka nånstans.. bara gå ut å göra de för att sen gå in igen å göra annat för att sen släppa ut.. underbart!! iaf nu på sommaren- hur de blir i vinter får man väl se.. men samma där egentligen. man slipper ju iaf åka nåntstans för att släppa in.. eller bara ta in för en ridtur osv.. man kan avvakta på vädret om de skulle regna å sånna saker.. me like it alot!! :D hoppas de fortsätter.. å som sagt medryttare har vi.. så nu ska top tränas.. å även sokki förstås.. så idag blir de att hitta på nåt med dom båda.. tror båda är lite rastlösa.. :P å sokki har kli i munnen så han ska gnaga på ALLT haha stackarn.. så de blir att tillkalla veterinär för vaccin på top å tandkoll på båda..=)