Publicerat: / Allt å ingenting

nu börjar det!

Nu börjar det nya livet. Städat ur min gamla box idag med hjälp av pappa. Min snälla underbara pappa! Lägenheten håller på att städas. Så i morgon börjar faktiskt vårt nya liv. Å jag hoppas att de kommer bli bra. Det börjar att sjunka in nu faktiskt. Så jag tror att allt kommet bli sååååå bra bara vi får ordning på övervåningen åxå :-)

Publicerat: / Allt å ingenting

ikväll

Ja full upp med flytt som ni förstår så blir inte mycket bloggat. Men ikväll är iaf sista kvällen vi har lägenheten Fredrik ska städa den å jag ska passa på att tvätta upp den sista tvätten sen lämnas nycklarna i morgon. Känns lite konstigt. Men har ju bott i vårt nya hem över helgen nu å de känns jättebra :-) så tror de kommer bli kanon bara vi kommer i ordning i sovrummet å övervåningen så allt inte står å tar plats här nere. Går ju inte riktigt komma igång å inreda innan allt är klart. Men känns bra iaf. Hästarna sköter sig för de mesta. På morgonen
När de ska ledas ut är dom jobbiga annars hur coola som helst :-) men från å med idag får dom faktiskt gå ute på natten. Komma in å vila några timmar mitt på dagen bata:-) så blir dom glada ☺ även hittat en medryttare nu som känns jättebra. Allt känns bra; -)

Publicerat: / Allt å ingenting

första gången

Nu är jag i huset. Haft med mig all mat. Nu är de på allvar :-)

Lagar även mat för första gången. Blir trerätters haha :-P avokado å räkröra till förrätt. Entrecote å potatisgr. Gratäng (dock fuskade jag å köpte en färdig ) lite getostkräm till de. Till efterrätt om vi orkar blir de kokospannkaka med jordgubbar å melon med lime yoghurtsås:-) tror jag ska passa på att få ut å mocka lite faktiskt så de bara är att släppa in hästarna sen.

Publicerat: / Allt å ingenting

snart snart.

Ja nu är de snart klart. Dock ser de inte ut som att de händer nåt i lägenheten haha man packar grejer men de syns inte haha men men de blir nog bbra haha. Ikväll jobbar jag till 20. Alltså 12 timmars pass. Varför jag valdenu kan mab undra då jag egentligen inte har tid men men lite extra pengar är aldrig fel eller? :-P

annars så är medryttare fixad, skönt! Nu kam vo börja motionera top ordentligt så han får bort magen å får dit muskler. En teevlig å pratglad tjej som vill träna å som lyssnar på lig osv. Känns toppen:-) kommet bli skitbra detta :-)

Publicerat: / Allt å ingenting

längtar till helgen.

Ja nu längtar jag verkligen till helgen asså. Fy fasen. Vill att flytt å allt ska va över så man kan börja leva lite ju. Få ordning lite så man kan stressa ner. Längtar!!! Underbart skönt ska de bli. Kunna sitta ute å grilla i solen gå ner en sväng å hälsa på hästarna. Pyssla i huset. Med rabatterna.. baka! I vårt stora koka! Underbart. Så resten av Veckan får gärna gå såååååå fort!!
 

Publicerat: / Allt å ingenting

funderingar å tankar

ja de är mycket i huvudet nu.. vet inte om jag ska låta hästarna gå på denna lilla hagen ute dygnet runt.. finns inte mycket att äta.. eller om man ska släppa dom på lite större där de finns iaf lite mer att äta.. finns ju inte som i en sommarhage men de ska de ju inte heller.. är mycket mossa å vass med så de äter dom ju inte.. å sen ta in om nätterna å ett par timmar om dagarna.. tror att dom trivs bättre av att få gå ute å äta liteå sen gå in istället för att vara ute dygnet runt utan nåt alls.. å då får man dessutom ge lite hö.. ja jagvet inte.. :/ lutar åt större hage in på nätterna.. iaf till de betat av lite mer.. Top är sååå grinig på mig nu då han inte får lika mycket som innan .. men de ska han ju inte heller ha så han får väl va sur till han vant sig.. men till hösten å vintern blir de skilland efter som vi kommer potionera ut höt + nät.. så då kommer han inte kunna gå upp så mycket i vikt.. lättare att hålla hullet..=) de blir nog bra

Publicerat: / Allt å ingenting

häcken full

Ja nu är de verkligen full rulle med flytt hae en vecka på oss. Igår vsr de stall å fly4ta lite grejer.

Idag blev de att åka upp å måla i huset. Kommer bli jättefint när de är färdigt. Sen blev de en liten uteritt med top. Bara han å jag, han är så bäst. Nytt ställe med nya vägar å han bara kliver på. Alla gångarter gjorda. Dock så hostade han efter en galopp så då blor de inget mer med de. Men de gör inget vi kommet snaet igång:-) red medans pappa å fredrik tapetserade vardagsrummet. Blir skit fint. Sen åkte jag hem för att packa fredriks i0bil full med grejer å åkte upp med, väl i huset så packade jag upp all porslin i skåpen, herregud vad mycket skåp vi har, :-O har ju inga grejer till alla skåp haha. Fast de kan jag lätt lösa haha, har ju krukor å ljus plus ljusstakar so ska få plats åxå haha. :-P. Sen hem å börja tvätta, får passa på att tvätta upp allt nu innan..

nä nu ner till tvättstugan igen.

Publicerat: / Allt å ingenting

lite bilder på de underbara 4 benta=)

 
 
 
 
 
 

Publicerat: / Allt å ingenting

inte igen!

vaknade alldeles svettig idag.. å de ärju itne speciellt varmt ute. sen när jag klivit upp började jag att frysa.. fått ont i halsen igen å slemmet man hostar upp ä rju inte det mysigaste omman säger så..
får se hur de går,, tagit en taqblett men får se om de hjlper.. vill egentligen bara åka hem å krypa ner i sängen faktiskt.. får se hur länge jag kalrar.. vore ju bra om jag klarade ett litet tag till iallafall..
har ju itne tid att vaara sjuk nu vi håller ju på att fixa i huset så att vi kan flytta.. ä rju en del kvar att göra vi har envecka å en helg på oss innan vi ska vara ute ur lägenheten.. får hoppas att vi hinner.. får väl packa ner en massa kläder osv idag kanske.. omjag orkar.. måste boka tvättid åxå.. hmm söndag kväll kanske..

Publicerat: / Allt å ingenting

sent sent!

ja kvällarna har bara sprungit iväg denna veckan..hmm.. kännsändå inte som att de tar sån tid i stallet men tydligen.. å då har jag inte ens ridit :O men ja de blir väl bättre när vi kan flytta sen.. de börjar att närma sig nu iaf.. lite småjobbigt att åka upp å släpp aut på morgonen faktiskt.. men i helgen ska vi kolla äöver hagen igen så vi kan släppa ut dom för natten.. de måste ju ha lite mer att äta.. de får ju hö nu men de ska avmaskas idag så de bajsar ut de innan vi fixar över dom till annan hage sen.. så som sagt till nästa vecka får dom fasen gå ute .. även om jag måste stödfodra lite:P annars så är jag ridsugen faktiskt.. får se om jag hinner i helgen.. MÅSTE ju komma igång med honom nu så han kan börja gå ner i vikt.. men han har redan börjat gå ner faktiskt..=) så de känns bra.. ltie grinig är han på mig men de får man ta.. han komme rju må bättre sen så=).. så ska komm aigång med honom nu..=) rida ut å upptäcka skogen=) å alla vägar.. finns ju massor ställen man kan rida på hehe.. hoppas de inte blir så sent i stallet idag :/

Publicerat: / Allt å ingenting

allt går bra

Allt går bara bra med hästarna. Top blir hunsad av sokki haha. Så top är faktiskt lite jobbig nu. Blir han lämnad ensam en stund så skriker han men då får han väl göra de då. Ska testa att ta top sist idag tror jag. Han måste åxå lära sig att vara ensam en stund. Idag kommer hovis så ingen ridning inte. I morgon ska han få gå lite ska ta en sväng på banan å se hur underlaget är där. Men får ta det lugnt så man kan se hur jobbigt han tycker det är.

Publicerat: / Allt å ingenting

inte sjuk!

fått de sista svaren på tops prover från veterinären.. de hittade inget fel på hans slem heller.. så han är inte sjuk.. så de var ju skönt att veta de.. å då tror jag å även foderrådgivare/massören/sadelprovaren.. ja hon är mycket:P men vi tror att de är pollenallergi.. eftersom han är pigg i övrigt.. så ska prova nåt medel hon hade.. som hade hjälpt andra hästar.. är bara naturliga ingredienser.. så de ska testas.. fick även klartecken på att jag fick börja skritta honom uppsuttet.. å så få rjag hålla koll så han inte blir jätteansträngd.. å så ska jag avgöra själv när de är dags för trav osv...=) han måste ju röra på sig pga fångrisken.. men han är lite ilsken för att han inte får så mycket gräs som han vill ha.. men den hagen de är i nu är de inte så mycket.. så ska gå å kolla den andra delen å se hur de ser ut.. så blir nog att öppna upp den sen så de har lite att äta.. men de får ju lite hö med.. så de överlever nog.. sokki hade inte ens ätit upp maten från i går kväll så han är nog mätt iaf:P ska be foderrådgivaren att kolla en gång till sen innan vi släpper över dom...det blir nog bra=)

Publicerat: / Allt å ingenting

allt gick bra

dålig uppdaterinng jag vet men jag har inte haft tid:P men iaf i lördags så hämtade vi Sokki.. de gick jättebra.. men exmatte fick allt lite tårar i ögonen när hennes bäbis åkte.. men de ä rju förståeligt.. resan gick jätte bra.. han stampade lite då å då men de gick jättebra.. så hem till nya stallet å ställa in honom i boxen medans jag åkte å hämtade top å de sista grejerna... så båda fick stå inne i sina boxar.. igår så släppte vi ut dom i hagen å de sprang ett par minuter senvart de lugnt å fint=) de kom sen när man ropade.. dock så ville inte top stå kvar själv i hagennär vi skulle ta ut sokki.. men de lär dom sig snart..

idag skulle jag ta ut dom ensam.. pappa var bara med som stöd han gjorde inget.. tog sokki först.. top skrek lite innei stallet men de vart lugnt.. sokki sprang runt lite å skrek nån gång.. dock är top helt hopplös när man ska leda honom.. men de kan jag med va så de är bara att sköta sig :P haha.. så de funkade jätte bra=) så får vi se omde går lika bra ikväll.. sokki kommer definitivt att vara kung i hagen då top redan böjer undan sig för honom.. men de gör ingenting.. =) bara de hittar sin plats.. så vi får öva på att låta de vara ensamma en liten stund.. för om jag ska rida top så måste ju sokki kunna vara ensam.. i värsta fall får man ju ta ini boxen men då måste de klara att vara ensam en stund medans man går mellan hagen å stallet.. så de kommer nog att gå jätte bra känns det som..

idag fyller dessutom Sokki 3 år... grattis bäbis! <3

Publicerat: / Allt å ingenting

mycket snart!

Ja idag gäller det.  !  Vi är snart framme hos Sokki.  Skillnaden från förra gången är att denna tar vi med honom hem.  Ja hem..  till vårat hem. 😆 känns jätte konstigt.  Men samtidigt jätte skönt. Lite blandade känslor är de.  Men nu kommer fredrik å jag kunna göra som vi vill å de känns bra.  Å bara en sån sak som att kunna gå ut till stallet när man har tråkigt.  Kan mocka bajs mitt i natten om jag så vill :-) bestämmer det själv.  Så de känns bra. Men självklart kommer de ju bli lite tomt utan folk men de kommer ju bli lite medryttare å skötare å så.  Plus att de finns ju barn som kommer att springa omkring så tror blir bra.  Å eftersom jag fick beskedet att top inte ska gå på så mycket gräs så har vi möjlighet att kunna mixtra som själva vill eftersom det bara är våra två hästar.  
 
Så när vi kommer hem med Sokki så blir de att hämta top å de sista grejerna som är sadlarna å lite småskit. 

Publicerat: / Allt å ingenting

tycker det är tråkigt

Ja jag tycker faktiskt de är tråkigt när personer förändras bara för att situationen gör de. Man har pratat skrattat å haft roligt sen när de blir lite annorlunda så kan man knappt hälsa utan att det känns obekvämt. Fler än jag som upplevt de? Varför tror ni att det blir så? Bara för att man tex inte går i samma klass i skolan längre eller inte längre är kollegor eller inte håller på med samma fritidsintressen längre så kan man inte prata? Eller vadå? Jag fattar fakriskt inte det? Vad är man rädd för? Jag tycker bara det är barnsligt faktiskt. Tycker iaf att de är väldigt tråkigt att det ska bli så. Bara för man inte är nära varandra jämt så kan man väl ändå prata? Borde ju finnas massor att prata om? Aja skitsamma. Jag tänker iaf inte slösa energi å tid på de människorna. Vi behöver ju uppenbarligen inte varandra i våra liv så då kan det va. men ändå synd.

Publicerat: / Allt å ingenting

packa, hö å stängsel

Ja idag är de fullt upp. Började med lite sovmorgon:-P  sen for vi till stallet, fredrik gick en promenad med top medans jag packade massa saker.  Så allt är nästan inpackat i bilen nu. Så nu är vi hemma å ska äta lunch sen blir de att koppla transporten å åka å hämta en bal med hö  sen upp till nya stallet å lasta ur allt. Sen är me ingen atr vi ska gå genom hagarna å kolla stängsel osv för på lördag hämtar vi ju sokki å flyttar top :-D

Publicerat: / Allt å ingenting

onsdag

Dagen började med eb tripp till veterinären med top. Han hade mycket slem i luftvägarna, så de tog ner en kamera å tittade å tog prover. Även blodprov, får svar på fredag å måndag. Sen upptäckte hon att han hade lite fettdepåer på nacke å svansrot så nu blir de hård bantning å inget sommarbete utan bara så han klarar sig, annars kan han få fång. Å de är inte roligt om han får de inte. Så nu blir de att hålla koll så tror jag de är bättre till nästa år även om man ska va försiktig även då självklart. Så han fick slemlösande iaf som han inte rikgit vill ha så får nog bli att spruta i honom så han får i sig.

Publicerat: / Allt å ingenting

orkar inte

Nyss hemkommen från kalmar. Berättar hur vet gick i morgon. Natti

Publicerat: / Allt å ingenting

veterinären!

jaha.. de är ju tur att ens sinnen å känsla brujar vara rätt iaf.. Top har ju varit lite snorig å tung i andningen de senaste veckorna.. å uppepå det även ömmat i ryggen.. så nu tänkte jag att de är nåt som nte stämmer.. å mycket riktigt så gör de inte de.. hanhar ingen feber osv(ska kolla idag igen)  å han är pig gi övrigt men har lätt blivit andfådd.. så ringde vet. å de trodde att hanhade bihåleinflammation så de b lir att åka till kalmar i morgon så får vi se om de hittar nåt..
 
så typiskt att de kommer just nu när vi ska hämta hem ny häst på lördag å flytta.. men men de kommer nog att gå bra de åxå=)

Publicerat: / Allt å ingenting

inte bra just nu

Ja de går både upp å ner just nu.
Top är fortfarande öm i ryggen. Iaf igår idag vet jag inte.. han är pigg men ändå blir han andfådd för ingenting:-/ så känns faktiskt inte jättebra. Personligen tror jag att han är lite förkyld. Så han ska nog få vara ifred ett tag. Å så flyttar vi honom på lördag så då blir de ju lugnt där med så att dom får lära känna varandra lite Å hagarna osv. Får hålla koll så inte top blir sämre eller får feber. Massören ska ringas idag så får vi se när hon har tid.

Annars så har jag börjat bli förkyld igen :-/ hosta, snor, halsont å slem. Inte skoj de inte. Men de är bara att vänta å se. Är ju mycket på gång i veckan så Får inte bli sjuk nu. Men blir ju sällan liggandes så de ska nog gå bra. Idag kör vi övertid på jobbet så blir sängen direkt när man kommer hem faktiskt. Har inte sovit så bra i natt.

Publicerat: / Allt å ingenting

tycker inte om!

tycker inte om att behöva vara irriterad på saker/folk.. men ändå så lyckas man att bli de.. de är sååååå tråkigt.. man försöker att göra sitt bästa för att inte bli de..men de finns alltid nån/nåt som får en irriterad.. !!! hatar de! vill ju inte vara irriterad på sånna saker jag b lir irriterad på? men hur ska man göra för att inte bli de? stänga av sina känslor helt? nä jag vet faktiskt inte.. är ju ändå sånan här saker som gör mig till den jag är? fast borde kanske inte vara som jag är utan kanske bli nån annan än den jag är?
jag vet inte.. vet bara att vissa saker är jag väldigt känslig med.. :/ tyvärr, tror att jag är rätt så beroende av andra.. inte på de sättet att jag inte klarar mig själv eller ensam.. inte på de sättet men att jag ändå är beroende av att vara bland folk.. eller ja.. vet inte hur man ska förkalra.. men ja.. ni få förstå bäst ni vill å gör ni inte kan jag nog tyvärr inte göra nåt åt det heller.. men tycker iallafall inte om den där känslan.. eller känslan av att det känns som att nån ljuger för en.. man vet inte om personen i fråga gör de eller inte men ändå så får man den känslan av att det kanske är så.. hur tar man reda på sanningen? hen kan ju fortfarande ljuga en rakt upp i ansiktet? ja jag vet inte vad allt detta kom ifrån nu då men ja.. jag har nån irriterande känsla i kroppen som ligger å gror å gottar sig.. vet nog egentligen vad de grunnar i men de kommer jag inte att ta upp här.. men de är ändå jobbigt.. kanske är för att jag är lite stressad med allt runt omkring..? md flytt.. hämtning av häst.. flytt av häst.. häst som just nu är öm i ryggen? ja kan ju vara mycket sko spelar in.. denna vecka blir hektiskt iallafall såmycket vet jag.. jobba till kl 20 på måndag.. hovis direkt efter jobbet på tisdag... på onsdag är de kalmarsalen å kolla "ägd" som jag vann biljetter till.. torsdag massa att göra i nya stallet å göra ordning hämta hö osv.. fredag jobba igen å packa lite hästgrejer osv.. lördag hämta Sokki.. sen hämta top.. söndag åka å släppa ut hästarna för att sen pyssla i stallet å kolla till dom å riva tapeter osv.. så ja de blir fullt upp.. sen är de ju självklart jobb som vanliga tider så.. men om ett par veckor ska de förhoppningsvis lugna ner sig... när vi fått flytta klart å städat lägenheten.. så kan man börja i lugn å ro med att möblera å fixa..

dessa två fina varelser kommer iallafall att gå tillsammans snart=)
 
 
 
 

Publicerat: / Allt å ingenting

kan bli trött för mindre!

ja vissa människor kan man bli såååå trött på.. folk som går runt å är tjuriga för jämnan.. åhhh!! le för fasen nångång då å då å se inte ut som att du tycker att alla är idioter.. tänkt på att de kanske är du som är idiot? att de är du som faktiskt är "fel"? nä men du kan väl itne göra fel? nä alla andra gör fel eller hur? nä man mår bättre av att vara glad å le lite.. även om de är ett falsk leende så mår man ändå bättre.. sänder ändå ut bra signaler i kroppen.. g¨å inte runt å va så sur.. dock så finns de dom som ser sura ut trots att dom inte är de egentligen.. de kan manju tyvärr dock inte gör anåt åt.. angry restingface.. jag har tyvärr ett sånt.. men jag är heller inte sen med att le om jag möter nån på vägen.. i korridoren eller var som helst.. å får man ett leende tillbaka så mår man så mycket bättre=) nä är trött på folk som är sura å bittra hela tiden.. skyller på att det är fel på alla andra.. sen kan alla ha en dålig dag.. även jag.. flera stycken dåliga t.o.m men inte HELA TIDEN! nä just de.. tänk dig ltie för hur man är mot andra så ska man se att man får tillbaka.. för det tar på energin att möta dessa människor.. faktiskt!

Publicerat: / Allt å ingenting

en vecka

Nu är de bara en vecka kvar till vi hämtar Sokki! 😆 ska bli så kul. Å få flytta ihop top å sokki på en hästgård. Spännande spännande hihi. Blir väl nån vecka som vi måste åka morgon å kväll men vi får dela upp de lite så löser de sig nog. Känns bra iaf så nu ska bara huset bli klart så man kan flytta in. Vill flytta nu! Men blir väl födelsedagspresenten till mig hihi att flytta in :-P

Publicerat: / Allt å ingenting

ensam

Ja då blir man lämnad ensam över helgen igen då:-(. ,men de går gå. Hehe tiden går ju rätt så fort å på lördag ska jag följa med på hopp tävling så ska bli skoj. Blir nog dock ingen ridning då top ömmade i ryggen igår:'( hoppas att de bara är pga regnet som varit smorde in med liniment så får vi hoppas de blir bättre han får stå idag å kanske lite tömkörning imorgon så hoppas vi att han är fit for fight. Ska ta å kontakta massören med så får vi se vad hon säger. Men inte är de kul inte. Han får ta regntäcke på sig idag ifall de börjar regna. Håller Tummarnan för att de inte är allvarligt. För sadeln är ju nyss utprovad å jag känner på den ofta så tror inte de är den. Plus att han har ont precis bakom. Regnet? Hoppas!

Publicerat: / Allt å ingenting

mycket på gång

Just nu är de mycket på gång å allt bara snurrar i huvudet. Men vi ska nog kunna lösa det med. Transporten är trasig å på verkstad då f ska ha den till sthlm i morgon å över helgen. Hoppträning med top idag. Måste hämta hö, fixa ordnxing stallet. Kansle blir att häm4a sokki nästa helg istället. Städa å tvätta min nuvarande box, packa hemma inför flytt, nya sängen kommer,åka till tiippen. Jobba, äta, sova, prata laga mat, tvätta ja allt de där vardagliga ska åxå vara med. Suck mycket nu

Publicerat: / Allt å ingenting

segt

Ja Idag har dagen varit väldigt seg måste jag säga. Men är väl för att jag är såååå trött. Plus att de inte händer allt för mycket. Men snart är arbetsdagen slut. Får se vad som händer i stallet. Antagligen inte mycket då vädret inte skulle bli allt för bra. Men vi får se. Kanske lite longering. Han ska ju hoppas i morgob så vet inte vad som är bäst. Att han får gå lite eller stå still haha. Tror egentligen inte se spelar nån roll med ändå. Är vädret hyffsat så blir de nog en liten uteritt men son sagt hänger på vädret. Sen blir de massa tvätt å laga mat ikväll. Suck!!

Publicerat: / Allt å ingenting

vann jag?

Satt på frukosten idsg på jobbet. Snackade med kollegorna när en säger "denise du har ju vunnit två biljettet till "ägd" jag: "va?!" Ja där på baksidan stod mitt namn. Vunnit två biljetter till "ägd" i kalmarsalen 😆 var med å slängde iväf ett mail till barometern med rätt svar på frågan å vann!! Jag som aldrig vinner när jag tävlar. Men nångång ska de ju vara min tur å de var de nu. Är så glad för ville se den men kände inte att jag hade råd. Men nu kan jag å fredrik gå. Wiee! !!

Publicerat: / Allt å ingenting

nu är han bokad!

Ja idag har vi Kommit överens om ett pris på Sokki så nu är han bokad av oss. Han kommer att hämtas den 23maj så länge han går genom besiktningen. Vilket jag tror inte ska vara några problem. Så Nu i veckan så ska vi kolla genom stall å hagar för att göra ordning för in flytt.. ska bli skoj att göra det. Även hämta lite hö men de får bli till nästa helg då Fredrik är borta denna.

Publicerat: / Allt å ingenting

glad å nöjd tjej :-D

Ja fullt upp denna Helgen.
Igår så for jag å Fredrik till Söderköping för att kolla hästar. Vi började med Sokki. Vilken underbar ung häst. Blev helt jätte kär. Vi.. eller ja Fredrik pysslade med honom å borstade osv. Tömkörde lite. Jätte mysig häst. Sen for vi vidare till Finspång för att kolla å provrida en till. Men de stämde inte riktigt då den skenade med Fredrik 😮 men han satt kvar som tur är. Så på vägen hem bestämde vi oss för sokki å i morgon blir de att diskutera resten. Så nu är jag glad å nöjd tjej. 😆
 

Nu är Vi på väg hem från shopping i Ullared med Fredrik, Jolin å Pontus. Kul dag med bra vänner. Köpt en del kläder. Bla en jacka å lite grejer till stallet. Dock hittade jag inte allt jag ville ha men får ta de på hööks. Så Nu är man trött. Hihi men de är de värt. 😉