Publicerat: / Allt å ingenting

nu har de börjat igen...

ja nu har mina hårda hjärtslag kommit tillbaka... å mer ihållande:/ funderar på om man ska strunta i de.. eller om man ska kolla upp de så hjärtat faktiskt inte mår dåligt.. har ju inte hög puls eller så utan de slår hårt bara..  känner mig ju inte direkt orolig eller stressad.. men jag vet inte.. även om de inte är farligt så är de obehagligt å irriterande.. får väl se om de släpper.. annars får man väl söka läkare för de.. blä
 
 

Publicerat: / Allt å ingenting

senaste dagarna

ja de var ett tag sen jag skrev men de har väl inte hänt jätte mycket men lite grann.. i tisdags så red jag ut en sväng med J i skogen.. de gick jätte bra,, vi kunde trava bredvid varandra osv.. galopperade gjorde jag först.. blev inte så mycket han verkade trött men de gick bra..

i går var de hoppning på schemat.. W tränade på att hoppa lite på båge.. de gick bra.. men tror inte att han t ycker att 70 är speciellt lönt.. för när vi höjde till 80 så blev de myyyycket bättre.. å jag tycker att hans teknik blivit bättre över lag.. så jag är nöjd med de.. å han verkar ändå ha energi osv.. så W skulle anmäla sig till Mönsterås P&J till på lördag i 80 cm..=) så de ska bli skoj...

annars igår kväll så hade jag bjudit tjejerna i stallet på middag.. så a-s å J kom.. de var jätte trevligt faktiskt... lite gott att äta å lite gott att dricka.. så Fredrik skjutsade hem dom vi 2330 tiden.. mycket trevlig kväll så de får vi göra om tjejer..=)

idag blir de lugnt åxå.. blir nog en barbackatur.. sen vet jag inte om jag vgar rida ut.. annars blir paddocken bra.. lite lugnt.. då jag tror han behöver de.. å sen bara böja å ställa lite i morgon sen tävlingen på lördag.. sen inga fler tävlingar för än till våren... tror att de blir jätte bra=) känns bra faktiskt..

Publicerat: / Allt å ingenting

full fart!

ja idag har an hunnit med mycket.. vakna, gå upp, käka frukort... sen komma fram till vad man ska äta hela veckan för att sen kunna åka å storhandla för en vecka i taget.., väl hemma så fick jag ett städryck å började att städa. fredrik fick till uppgift att gå ut med all återvinning å sopor.. så de höll vi på med i ca 1 timma.. så de gick bra.. sen lunch å sen liiiiite lugnt en stund.. en dags för stallet där jag bokat in uteritt med E å W..balo å wille..

så up å göra ordning å bege sig runt målen,.. gick rätt okej.. jag var i mitten med top.. men när vi skulle brja trava så blev han "knäpp" igen.. må galopperar bakom den om travar framför å brallade iväg när wille kom ifatt honom bakom.. knäpp häst.. blev inte å rädd som jag trodde men kände ändå att de inte var riktigt å jag ville ha de ifall att.. å fick förslaget att vara först.. vilket jag trodde skulle gå åt skogen.. men de gjorde de inte.. gick hur bra om helt å han galopperade lugnt å fint.. å de kände toppen!! :-D å de får nog bli å i framtiden... iaf om man är fler än 2 är vi två å har de ju gått rätt bra.. men de märks..

annars så kanske de blir en till pay and jump på lördag.. får se vad W bestämmer sig för.. men då börjar vi nog på 80 för tror inte han tycker att 70 är mycket lönt :P

Publicerat: / Allt å ingenting

pay and jump

japp idag var de dagen då W å Top tävlade för första gången.. iof bara en pay and jump men kändes bra att börja där.. jag är såååååå nöjd med hela dagen..

började med att jag mockade å gjorde ordning osv.. å borstade av honom.. fuuuuuuuuuullt med torkad lera men benen var inte så farliga som jag trodde så han var faktiskt vit om benen tro de eller ej haha.. när vi skulle åka så gick han rätt på transporten... har kommit på att han vill ha breddat när han går in.. så de inte blir så trångt.. så varför bråka med honom då? de ä rju bara att bredda så slipperman problem.. för när han är inne så står han helt still å man kan stänga både bom å läm(stavning?) i lugn å ro.. känns toppen faktiskt.. å han står helt stilli transporten å de känns åxå bra.. så framme så gjorde vi ordning osv.. w skulle värma upp å man ser han är lie spänd men de släpper faktiskt rätt så fort.. han gjorde några flöj i luften men inget allvarligt.. blev lite knäpp när jag ledde honom inne i ridhuset.. men de var mycket ljud å hästar på en gång men de gick bra..

startade 70cm... började inte så bra.. han vägraade men ändå hoppade på andra hindret å rev samtidigt... han är så go den hästen alltså trots att han vägrar å stannar så hoppar han ändå:P men de var lite läskiga å konstiga hinder längs vgen så han smet förbi en del osv.. så vet inte hur många fel de blev men de blev några stycken.. men W bestämde sig för att de får bli en 80 cm med.. å den går så j*vla klockrent.. han är emot en bom en gång.. men den ligger kvar.. så de är hur lugnt som helst.. å vilken energi han hade.. tror faktiskt att hanhade skoj.. så första omgången var npg allt så nytt.. men andra gången så hade han ju sett allt å brydde sig inte om de ett skit.. så j*vla nöjd är jag med dom två idag.!!!. riktigt riktigt roligt var de. så hoppas verkligen att de blir fler gånger...=)

 
 
 
 

Publicerat: / Allt å ingenting

snurrar

Tänker fram å tillbaka nu.. vet inte vad de är. .om de är hösten eller om det är nåt annat. Men vissa dagar är de uppåt. Andra totalt ner. Ingen aning om varför. Men idag så känns de nu som att jag behöver hjälp med hästen. Känns som att de verkligen behövs nån med tid som kan rida å verkligen kan rida till honom lite å som sen kan hjälpa mig kanske när jag ska rida. Känns som att vi skulle behöva flera dagar i veckan till detta. Men problemet är ju att jag inte har råd. Frågan är om man kan hitta nån som inte vill ha betalt .Jag skulle inte kräva betalning Heller då de inte handlar om pengar utan om träning. Ja jag vet inte.. undrar om jag klarar de själv. ? Har ju folk runt mig som är snälla men dom har ju sina egna hästar.

Nä tankarna bara snurrar runt utan Slut känner jag. Ja jag får se. Förslag på hur jag ska göra är välkommet.

Publicerat: / Allt å ingenting

träning!

idag blev de en sväng till stallet på förmiddagen.. dock ingen ridning.. kände mig inte riktigt pepp på de i detta väder å jag fryser som bara den å liknande så han fick stå idag.. tänkte att W skulle få rida honom en sväng i morgon om hon vill.. då de blir tävling på söndag så blir de nog bra att jan blir riden lite lösgörande osv inför söndag..

efter lunchen hemma så for fredrik å jag tillgymmet.. har bestämt mig för att försöka komma igång å gå ner i vikt osv..

å jag måste erkänna.. de var riktigt kul faktiskt.. å ha min älskling vid min sida gjorde saken mycket lättare.. så hoppas att jag kan hålla igång nu så ed blir lite viktnedgång ordentligt... för jag vill verkligen de nu... men de ska nog gå bra.. så länge jag kan hålla mig borta från förkylningar osv så ska de nog gå.. å sen trappa upp träingen mer å mer.. men vi höll på i en timme iallafall.. å jag är riktigt nöjd.. fick upp pulsen å svettades.. så de är bra.. så i morgon blir de mer.. söndag ligger på is då de är tävling så lär de ta hela dagen.. så vi hoppas på att vi får en rosett med oss hem :D de hade varit riktigt skoj.. men får vi de inte så får vi inte så.. får se om han orkar hela banan runt.. de är mest de jag är "orolig" för.. men vi tog ju en täyy låg höjd just för att han ska orka... så de ska bli spännande..

Publicerat: / Allt å ingenting

ridhuset

japp i eftermiddag blev de en sväng till ridhuset... Top fick inte sällskap av sigge men de gick bra ändå J var ändå med mig å hjälpte mig lite.. se lite småsaker som jag inte själv tnker på osv.. hur jag har mina händer å varför jag gör vissa saker.. vissa saker är bara fixidéer som man fått för sig åinte kan svara på varför å andra saker vet man itne ens om att man gör.. men jag är ändå helt nöjd faktiskt.. visst de är de där jädrans vänstergaloppen..eller inte galoppen men om på volt.. han var väldigt pigg idag så de underlättade ju å på så sätt var de riktigt kul att rida honom.. men J satte upp så hon själv får känna hur han gör å fick lite mer förståelse i att jag får kämpa.. sen så "orkar" inte jag hela vägen heller.. då de även är mitt sämsta varv.. så vi hjälpr ju inte direkt varandra.. men i slutet när jag blev lite irriterad på mig själv så blev de mycket bättre haha.. ja de är lustigt de..:P men jag är ändå nöjd faktiskt... om inte annat så på hans energi.. å viiiiiiilken skillnad de är att rida i dressyrsadeln alltså.. ojojoj.. vad bättre min sits blir.. men ja de finns mycket kvar att träna på.. hoppas bara att jag ska kunna ha råd att boka in en tid hos tränare så man kan se vad hon säger med..

efter de så var de ridhuset igen å titta på när A-S red lektion.. spännande att se när andra rider.. blir så avundsjuk.. vill åxå kunna rida så bra ju !!

å nu är de bokat.. W har anmält sig på P&J i blomstermåla på söndag.. så ska bli spännande.. hoppas på att J kan följa med.. å även A-S.. lite stöd för oss båda haha.. *håller tummarna*

Publicerat: / Allt å ingenting

kan inte andas fullt ut...

nä så är de faktiskt.. var återbesök på vårdcentralen idag ang mina andningsbesvär.. å nä.. jag kan inte andas ordentligt.. . nä så farligt är de inte då jag knappt märker de själv men ändå.. har väldigt tidigt stadie av astma.. å de pga allergierna osv.. så man fick blåsa i en strut å så visade datorn hur kurvan såg ut.. å de ser ut som förra gången jag var där.. 2 år sen.. men är ju inte speciellt ofta som jag får andnöd tack å lov för de är verkligen ingen höjdare.. men vill ändå ha medmig inhalatorn med luftrörsvidgande om jag ska vara borta en längre stund för då har man den som säkerhet.. så de känns bra å de fungerar.. men blir oftast bara att jag använder den när jag är förkyld så att förkylningen hjälper tll att täppa igen luftrören så täta luftrör å förkylning passar inte så bra ihop om man säger så :P så då är de skönt att ha medicin för de.. annars så tycker jag att jag klarar mig bra.. blir jag allergisk så sätter de sig oftast i näsan först så jag nyser å har mig.. å sen lite i luftrören.. men sällan så pass mycket att jag inte kanandas alls... så de funkar fin fint=)..

annars så har jag gjort fisksoppa idag.. å den blev sååååååå god så att jag verkligen längtar tills att jag får äta den ikväll haha:P

snart blir de stallet å pka till ridhuset å rida lite.. då paddocken är hur blöt som helst.. men som tur är så regnar de inte.. inte här hemma iaf.. men man vet ju aldrig när man kommer till stallet hur de ser ut där haha,, så J å jag sa att vi åker till ridhuset.. så får vi se om jag följer med till ridhuset igen i kväll sen när A-S ska rida..men de får vi se.. beror lite på hur min sambo ska göra om han ska iväg å träna osv eller vad som händer där...de märks..

i´ll be back!

Publicerat: / Allt å ingenting

han är bra..

Min 4benta prins. Var lite tveksam till om de skulle bli någon hoppning idsg, men a-s var snäll å hade lagt på top täcke så han var torr, dock paddocken blöt så blev bara ett hinder, men de funkade bra :-) så de blir antagligen en pay and jump på söndag, w får bestämma de då de är hon som ska hoppa, :-) annars kommer det flera gånger:-)

Ikväll har jag bara legat i sängen å frusit, usch nu kommer den där perioden som jag hatar, fryser typ jämt hela vintern. Men men bara att acceptera läget, vintern kommer ju ändå.

Publicerat: / Allt å ingenting

göra som vi gör mest..

Prata om vädret?:-P nja räcker med att säga att det är höst på riktigt nu. Å snart är de vinter. Nog om det,
redan nu har jag hunnit vara hos sjukgymnasten å tvättat i 3 timmar, nu väntar jag på att j ska hämta mig för lunch sen ska jag följa med henne å kolla en lägenhet, i eftermiddag är de meningen att top ska hopptränas, men hänger självklart på de där vädret, hoppas åå uppehål men de får vi väl se då, återkommer du senare så märker du vad som hände :-P

Publicerat: / Allt å ingenting

ni är underbara!!!

Trots att de blev en mindre bra dag för mig med lite motgångar å besvikelse på mig själv så vill jag bara säga till er J å A-S ni vet ju vilka ni är ;-) att ni är totalt helt underbara!!! å jag ber om ursäkt för att de blev som de blev.. men som sagt b lir så ledsen å besviken på mig själv i sådana situationer som blev idag så kände att jag nog gjorde bäst i att åka hem.

ni är bara så bäst å jag är såååå glad att jag får vara nära er å ha er i mitt liv. Ni har kommit att betyda så himla mycket för mig så jag kan inte ens förklara i ord hur mycket å hur mycket eran stöttning har hjälpt mig.

de är bara att inse att jag har en bit kvar fortfarande, men med er vid min sida å min underbara häst så kommer jag att lyckas om jag bara har lite tålamod.

å jag hoppas att vi kan vara vänner å umgås, inte bara i stallet utan även utanför stallet.. ser jätte mycket fram emot horseshow i göteborg i februari med er.. vad kul vi ska ha.:-D. synd att de är så länge dit men då har man nåt att ser fram emot!! :-P

ni är bäst!! bara så att ni vet!

tack för ordet.
over and out!

Publicerat: / Allt å ingenting

ditt fega kräk!!!!

Ja de kan man säga.. !! att du aldrig kan lära dig att våga!!

De är alltså mig själv jag talar om.. blir så ledsen å besviken å arg på mig själv när jag är så feg. jag har världens bästa häst som inte vill nåt ont.. men nu när han är pigg så vill han ju gärna springa.. å han blir lite ltt i rumpan.. å känns inte som att jag kan hantera de riktigt.. borde skänkla på men ja då kanske han börjar att tokgaloppera å jag inte har en chans? nä jag vet inte hur jag ska göra med detta.. vill ju kunna rida ut i skogen med de andra. men jag vet inte.. kanske är ensam som gäller..

tror att de sitter i fortfarande att hästen kan hoppa åt sidan å jag ska flyga av.. för tror inte att han vill nåt illa.. utan han är bara glad att få komma ut i skogen.. men har märkt att han alltid blir taggad när man är flera... är vi bara två hästar så brukar de gå bra.. frågan är om jag skulle sitta kvar om jag skänklar på honom å han flöjer upp rumpan å sen springer framåt? å hur ska jag testa de liksom? måste ju våga för att kuna testa.. undrar när jag kommer till den delen där jag kan sluta vara så feg. i paddocken går de ju bra.. där vågar jag ju tom peta på han med spöt när han blir lätt i rumpan..men ute vågar jag inte riktigt de tror jag.. usch.. mår inte bra av detta.. frågan är hur jag ska göra för att övervinna detta... går de ens att övervinna? menar jag kan ju egentligen inte få en snällare häst.. å visst han är bara 6 år gammal.. kanske blir bättre när han blir lite äldre? ja de blir de säkert men vill ju våga rida honom nu.. nä kanske som sagt får bli ensam i skogen istället.. då får man ju iaf ligga på han lite..nu var de iof ett tag sen som jag red ensam skogen.. men kanske är dags att testa de då.. lustigt att de ska vara nervösare att rida med sällskap än ensam.. mycket konstigt.
 
tycker så synd om dom som jag rider med åxå som itne får ha nån direkt fart å som måste hra på mig när jag skriker för att han sparkar eller liknande. vill ju inte förstöra för de andra..
 
blä blir inte klok på detta, !
ja jag vet inte.. får se hur jag gör.
 
over and out. good night!

Publicerat: / Allt å ingenting

Utkast: Oct. 21, 2014

ja då blev de ju ingen uppdatering i går så den kommer idag:P

igår var jag i kalmar med a-s. skulle lämna in en sadel på check.. så när vi väl hade snurrat ett tag så hittade vi stället av en ren slump haha.. så de var ju tur..:P sen bestmde vi oss för att åka in till stan en sväng.. tog hööks.. å lite så... sen vidare till tågstationen för lite lunch... mmmmmm.... asiatisk buffé... de är inte fel de! hihi... sen en sväg på baronen å inne i stan.. blev inte nåt handlat för min de.. å a-s köpte bara lite godis till hundarna.. dock hade dom jäääääätte många schabrak på hööks som jag ville ja.. å de var 50 kr rabatt på alla.. men ja. min plånbok tycker inte att de behövs.. å tror inte att min sambo tycker att de behövs heller hehe:P sen tillbaka till stallet där de blev lite fika med tjejorna.. :D jätte trevligt som vanligt med massa prat.. sen mock.. kände ärligt talat inte alls för att rida så de blev de inte..han förtjänar lite ledigt.. hanhar gått sååååå mycket på sista tiden så.. sen hem å fixa lite mat medans älskling tränade.. å sen lite mys med honom på kvällen framför "sveriges värsta bilförare" sjukt att en dell ftt körkort.. om de nu är äkta detta. ibland undrar man om de nte är fejkat.. men ja.. kul är de.. å jag skulle själv vilja testa deras övningar.. kanske visar sig att man är riktigt usel förare själv :P haha

Publicerat: / Allt å ingenting

helgen

ja denna helgen har de varit rätt så lugnt.. i lördags så var L å hennes systerdotter med i stallet.. å A å hennes två barn.. så barnen fick rida lite.. å de tyckte dom var kul.. å jag har en så underbart snäll häst som accepterar så mycket som han gör.. med barn runtomkring å sånt.. men han var nog lite trött efter.. :P men han är bäst..=) annars hände de inte så mycket..fredrik klarade kostrådgivarprovet så nu är han inte bara massör å PT utan även kostrådgivare=)
annars blev de ett par cider å lite film.. lugn kväll med andra ord.

idag söndag har varit en slappardag.. var i stallet vi ca1030 för lite tömkörning.. men top var inte riktigt 100 med på noterna idag så blev väl inte så bra.. iaf inte för fredrik som skulle köra lite.. men top fick springa av sig lite iallafall så de var väl bra... sen hem å käka lite lunch för att sen åka till gymmet.. bara de att... vi somnade :-O å sov ett par timmar så de blev segt å stressigt så blev inte mycket med de.. fick bli att åka å handla lite å sen hem å laga kvällsmat.. så nu har vi ätit å kollar på "best ink" på tv.. så blir slappt helt enkelt

i morgon ska jag iväg lite med a-s på förmiddagen.. men de tar vi mer om i morgon..=)

Publicerat: / Allt å ingenting

slut!

Ja nu är denna dagen slut, idag hsr jag varit hos läkaren, har börjat få väldigt hårda hjärtslag till å från, känns obehagligt så ville kolla upp de, så de inte ör blodtrycket eller så, blodtrycket ligger på det vanliga lite låga värdena, pulsen normal, ligger runt 67 slag, så dom trodde inte de var nån fara, å de är ju skönt, men slutar de inte så får jsg väl höra av mig igen, får se om de släpper, är mer att de är obehagligt, jag tror de är någon inre stress, men får se.

efter de,stallet, skulle vara en intervall idag men gick inte så bra, han var helt tvär idag, men lite blev de ifall, men inte nöjd. Får hoppas de går bättre i morgon då de är besök av några barn somväldigt gärna vill rida efter mig :-P

Publicerat: / Allt å ingenting

hovistajm

idag bar de av till stallet vid 1230 tiden... dags för hovslagaren igen.. eller igen å igen.. de var 8 veckor sen sist :-P men tiden går så fort så känns inte som att de var så länge sen.. men de nya skorna är iaf på.. å han var faktiskt ovanligt snäll med bakhovarna idag.. vet inte varför.. kanske var seg efter hoppningen igår hehe en han skötte de bra.. sen var de tänkt att jag skulle rida.. men knde itne att jag orkade de efter 2 timmar med hovis.. så bestämde mig för longering.. med lite övertalan av J.. MEEEEEEN då öppnade sig himlen ordentligt... så jag sa de " nejdu tack, han får allt stå" haha.. så han fick vila lite idag.. han har ju faktiskt gått mega mycket på senaste månaden.. så de gör inget.. men i morgon hoppas jag på att de är uppehåll för de är ju intervall-dag så hoppas på att de funkar.. men de får vi se då.. vet inte än om de bir på eftermiddagen eller förmiddagen då jag ska iväg 1300 hinner ju först men hinner ju även efter.. så de får nog bli så att vädret får bestämma helt enkelt hehe..nu står iaf hästarna inne om nätterna så de blir mockning varje dag :P men de funkar.. han är ganska så renlig.. men han bajsar MYCKET.. inte van vid så mycket bajs.. men han rju stor med å äter en del haha..

Publicerat: / Allt å ingenting

hoppla hoppla!

Ja idag var de hoppning med w på schemat, lite studs på volt en kombination å en grind, tyckte det gick hur bra som helst. Han var pigg å på allerten, t.o.m några glädjeskutt blev de allt, kul att se honom pigg å taggad, å att han har energi å ork, tack vare både hö med energi å min intervallträning, så de känns bra faktiskt, hoppas verkligen att jag kan hålla honom i vinter, jobbigt att behöva börja om till våren, men får bli lite ridhus osv med. Annars får de bli mycket tömkörning i vinter för då får jag åxå röra mig ordentligt med så jag inte fryser :-P

annars händer inte mycket, kollar jobb osv, i morgon blir de nya skor för top, tiden går fort. Usch, å så är tid till massör för hästarna bokat.

Publicerat: / Allt å ingenting

hunnit mycket

Dagen började kl0700, upp å åka till stallet, ridning på Balo väntade, hade frågat om a-s ville rida genom top å vi hade pratat ett tag om att jag skulle testa balo igen. Sagt å gjort, de var hur kul som helst, han är lite stretig i början å vill gärna springa hela tiden men han gav sig å jag kunde börja jobba så de kändes jätte bra vågade först inte galoppera men tog mig i kragen å ham hade ju faktiskt en mjuk å härlig galopp, så jag är jättenöjd.

ang top så ska jag sträva efter att rakställa i båba varven, öva mycket på volt å även galoppfattningar, så de har jag att göra framöver, ska se om a-s har lust att hålla en "lektion" för mig snart. :-)
 
sen var de hem för att åka en snabbis till Västervik sdå fredrik hade ärende där så jag följde med för att passa på att träffa S över en lunch, efter de hem igen, tog de lugnt nån timme, följde sen med pappa till stan en sväng,  sen hem å slänga maten i ugnen,  nu äter jag å ska snart glo på tv, om de finns något att glo på vill säga. 

Publicerat: / Allt å ingenting

Utkast: Oct. 12, 2014

jaha idag är de grått å trist.. fredrik är iväg några timmar nu sen hade vi planerat att åka till stallet å tömköra lite..men vet inte om de blir av då vädret är lite sisådär.. så de blir nog att jag åker snart istället.. finns inget direkt att göra här hemma.. så kan ju lika gärna åka dit å ta lite friskt luft.. funderar på att fylla upp boxen för kan ju bli att Top får gå in om nätterna när som helst nu.. ska iaf se till att han får gå in om de regnar på kvällen å ser ut att regna på natten då ska han få komma in har jag tänkt.. ser dock inte ut att vara å kallt. men de märks väl :P så får se om de är nån istallet idag...

Publicerat: / Allt å ingenting

gick hyffsat ändå..

idag blev de en tur i paddocken med lite galoppbommar varav en upphöjd.. å en random utlagd nånstans i paddocken.. å sen ett litet "hinder" på kanske 40 cm... tycker ändå att de gick rätt bra.. han galopperade på bra i båda varven.. men de är ju vänstergaloppen.. idag vet jag itne vad som händer.. om de var jag som var tröt ti ryggen eller om de var han som var trött.. men den funkade inte allt för bra:P men vi kom över bommarna iallafall..men han blir ju så himlans utåtställd.. så a-s fick hoppa upp å känna igenom honom lite.. å visst är de så at than är svår i vänster galopp.. men fick lite tips på vad vi kan va på.. för traven är relativt okej nu tycke hon med.. så de är bara att traggla vidare.. så de kommer.. känns ju ändå som att han har konditionen nu.. å rätt mycket styrka med. men antagligen så krävs de ndå mer n han har. men de ska vi fixa.. som sagt hoppas bara att jag kommer kunna hålla igång i vinter.. men de får man se.. hoppas gör jag iallafall..=)

Publicerat: / Allt å ingenting

vill ha!!!!

jag vill VERKLIGEN ha ett par ridstövlar!! har hittat ett par som passar både fot,längdt på vaden å bredd på vaden. MEN priset är ju inte som hittat :-( 2500:- å de är 2500:- jag INTE har.. å jag vill verkligen ha dom.. aldrig ägt ett par ridstövlar i hela mitt liv.! men men de får väl b lii framtiden när.. å OM man får ett jobb igen antar jag...

Publicerat: / Allt å ingenting

underbara, härliga du!

idag är jag såååååå nöjd med min häst idag.. eller är de ofta men ändå.. igår red W i skogen å sa att han hade bockat! å jag blev livrädd.. men efter en stund så kom vi övrens om att han "sparkat" som han brukar göra då blev jg lite lugnare :P menvar ändå lite nervös idag då a-s å jag hade bestämt att intervallträna lite ute på grusvägarna... men de gick huuuuuuuur bra som helst.. kunde trycka på honom riktigt ordentligt om jag ville å såååå underbart å härligt de är att bara ställa sig upp å man känner att man står helt still å hur hästen jobbar under en.. underbart!!! bästa känslan som finns.. jag ljuger inte.. bästa känslan som finns..!! tror att jag kan lita på min häst mer å mer.. där ligger ju felet hos mig att om han hoppar till eller liknande så blir jag lite rädd/nervös å då blr jag tillbaka dragen lite.. men nu är jag på topp igen å de känns så bra.. får se vad so händeri morgon..funderar på lite bommar å nåt litet skutt kanske.. får se..=). mår bra just nu iallafall=)

Publicerat: / Allt å ingenting

mycket tankar

vet att jag bloggar lite dåligt just nu...
men mår väl inte sådär jättebra tror jag.. har ont i magen typ hela tiden å tankar finns i hivudet som itne borde vara där.. ska man bara släppa dom då? eller ska man ta reda på sanningen i saker å ting? sen hästen.. vill ha nån att rida för ofta.. helst samma person hela tiden.. men vet inte hur jag ska göra riktigt.. eller om personen ens vill ställa upp :P nä jag vet iaf att jag inte klarar mig själv.. inte än iaf men fått bekräfta flera gånger att jag nog inte förstör honom iallafall.. då han jobbar på ganska bra direkt. men att han vill ha saker att göra å att vi ska jobba ihop för han tänker inte jobba ensam:P annars vet jag inte.. mycket tankar i huvudet å hade man bara haft lite mer pengar så hade de väl inte varit några problem.. men nu har jag inte pengar så kan itne betala massa människor för att hjälpa mig på de sättet jag vill helt enkelt, för känns inte bra att inte betala heller.. vill erbjuda mig att betala.. jaja de rer sig väl.

annars idag så ska jag fixa kvällens mat nu... så den är klar till både fredrik å jag kommer hem ikväll.. för ska till A sen å snacka lite skit.. för att sen åka till stalletå förbereda för hoppning med W .. blir lite tajt om tid idag för vill följa med A-S när hon ska till ridhuset å rida lektion.. men de funkar.. jag får förbereda hoppningen hehe.. aja de blir nog bra.. hoppas jag.. :-/

Publicerat: / Allt å ingenting

känns sådär..

Ja idag stallet, red i paddocken, gick väl sådär, Top sköter sig bra, men jag känner mig rätt så dålig, jag känner inte när de blir rätt, om de blir rätt! Känner om ryggen höjs men inget annat, nöter å nöter men vet inte om de blir rätt å de känns så jävla surt faktiskt, de går bra när nån tittar å kan pills å peta, men måste ju kunna göra sjölv, får se om nå kan stå å tittta bara å bara se om de blir rätt när jag gör själv, kan vara så att de blir rätt men att jag inte vet om de? Äh jag vetinte känns inte bra iaf.

Publicerat: / Allt å ingenting

helgen

Ja i lördags så åkte vi till Västerås, landade där vid17 tiden, gick en sväng på stan, letade efter en restaurang som vi kunde äta lite finare mat, hittade en där man kunde få hjort, älg å rådjur så den tog vi, de var hur gott som helst, verkligen super gott var de, såg inte mycket ut för världen men de var gott, sen efter de så blev de bio, the equilizer, den var helt okej, sen hem till fredriks bror för att sova då vi skulle upp tidigt för att gå på body building sm. Så på söndagen var vi hela dagen där, de vat intressant så nu har fredrik ett mål att kämpa för, iaf för den minsta klassen:-)

Publicerat: / Allt å ingenting

är man effektiv så hinner man mycket

tvätt tvätt tvätt!! ja idag var de verkligen ett stoooooort berg med tvätt.. men de går bra att tvätta massor på bara 3 timmar å få de torrt..blev 5 maskiner.. eller ja den femte håller på att tvätta.. å kommer att få den torr åxå på dessa 3 timmar.. ställer klockan på hur lång tid maskinen tar på sig.. ca 35-40 minuter tar de för en 40 tvätt ett torkskåp å en tummlare.. tur de är jag som tvättar.. för min kära sambo har inte koll på tiden när han tvättar.. ska tillägga att de är mest min tvätt.. ibland är jag snäll å tvättar hans men han får allt tvätta sitt eget ibland åxå:P..

usch vilket tråkigt inlägg de blev.. men ville bara tala om hur effektiv jag är när jag tvättar haha.

annars lyxfällan på tv.. jadu.. säger inget så har jag ingenting sagt :P

Publicerat: / Allt å ingenting

bra dag=)

dagen började med mysfrukost i stallet med tjejerna..jttemysigt var de att sitta å prata.. sen blev de en uteritt i skogen.. Top har energi vill jag lova.. men han skötte sig ganska bra.. galoppen var en lång sträcka å han galopperade på bra.. tog ökningar å tillbakahåll bra.. å gjorde som jag sa.. sen ett par gånger så blev han "knäpp" de var när wille var lite för långt bak å travade ifatt då fick han fnatt.. å ville springa ifrån.. han visste nog inte riktigt vad de var. han gillar inte riktigt när de kommer ljud bakifrån..men de ska tränas bort.. måste ju bort om han ska köras in så de löser vi..bara de at tjag måste tgga ner lite när de hände rnåt.. blir så spänd å nervös för saker fortfarande.. men han ä rju världens bästa..

men finns anledning till energin.. fick svar från min foderrådgivare att de var mycket hög energi i höt.. å normalt protein så han ska inte behöva nåt mer än mineraler i vinter.. med tanke på att de är fri tillgång på hö.. så får hålla lte kolla på honom.. tappar han energi eller muskler så få rjag ju lägga på nåt.. men tror inte att han gör de så länge jag håller gång honom.. får ta mig i kragen att tömköra de gånger jag tycker de är fr kallt för att rida för då får ju jag röra på mig med.. så de b lir bra hoppas jag..=)

annars så frågade jag pappa om han s kulle med en sväng till lantmännen å köpa mineraler å sen hämta paket. å de ville han så vi började med paketet.. å så ville han hoppa in i djuraffären å köpte lite växter till akvariet.. så de gjorde vi.. sen vidare mot lantmännen.. där gick vi förbi hyllan med grimmor å jag " åh där ju en sån tekna grimma jag vill ha, ska jag köpa sen" å han började fråga massor å känna å jag förklarade att de var samma material som i min sadel å samma märke å att man itne behöver smörja osv.. å så kollade han på den grimman han höll i " cob.. kan han ha de" jag skrattar lite å säger " nä han behöver full"
"finns de nån full här då?" frågar han
"ja de hnger nog där"
så tar han fram den i storlek full å tittar lite.. "tror du han kan ha den? i såfall får du den" :D jag fick en tekna grimma av min pappa.. !! han är bäst.. så nu slipper jag köpa en ny grimma.. den gamla börjar bli lite ful. å vill inte ha i nylon, men syntet som ser ut som läder är bättre för då slipper jag att smörja.. är dålig på att smörja.. perfekt! tack pappa!!

sen for vi till lidl å kpte lite småskit.. så nu sitter jag här å ska ta de lugnt en stund innan de är dags att fixa ordning tvätten för att gå ner å tvätta..mycket tvätt just nu. haha

Publicerat: / Allt å ingenting

vilken energi!

ja jag tror min sagt att Top har fått massa energi nu.. vad de beror på vet jag inte..antingen att han orkar mer för att han har bättr ekondis å bättre styrka.. vilket jag kan ta åt mig av.. eller så är de höt.. eller en kombination.. haha.. men iaf så såg han väldigt framåt ut idag på hoppningen med W.. tror att dom tyckte de var kul båda två hehe.. övade studs å sen hinder på volt eller i sväng eller hur man ska säga.. han måste öva att kuna vända lite å ndå hålla galoppen å orka hoppa.. å idag kunde han de! som sagt energi idag.. var riktigt kul att se.. iof alltid kul att se dom två ihop men ändå :P å han orkade hålla galoppen bra å sånna saker.. kul k ul..=)