Publicerat: / Allt å ingenting

pigg å glad=)

tur att man har hästen.. har legat inne halva dagen å mått lite blä idag.. men tur att man är tvungen att gå ut hehe.. blev en ridtur i skogen med J gick väl sådär haha har en pigg häst nu mera.. känns både bra å lite sisådär haha.. han blir som sagt lätt i rumpan när han vill springa.. eller rättare sagt när man SKA springa.. men idag när vi skulle trava så "tryckte" jag på honom lite istället för att bli rädd å hålla tillbaka.. sen tog jag tillbaka honom.. å då lyssnar han ju.. så de känns okej.. testade även en galopp bakom å gjorde då samma sak när han lättade.. är ju inte så att han sparkar bakut men man känner att han lättar i rumpan lite:P men de är nog som sagt att han är pigg å känner att han orkar nu.. för han har som sagt blivit mycket starkare å bättre kondis=).. så de känns bra ändå.. i morgon får de nog bli tömkörning-... för att sen på onsdag hopptränas.. blev ju inget frra veckan då W inte kunde.. så får bli denna veckan istället=)

i morgon så har faktiskt jag å Fredrik varit förlovade i 3 år.. dock så jobbar han ju kväll som vanligt de datumet.. så de får bli nåt mysigt i helgen istället.. frågan är vad man ska hitta på..

har du nåt förslag??

Publicerat: / Allt å ingenting

blä!!

sitter å fryser med värk i nacken yrsel å illamående.. toppen!!! sovit 4-5 timmar i natt.. känns inte så bra måste jag säga.. men har ringt sjukgymnasten till nacken men hon var på utbildning så får se när å om hon hör av sig.. annars får jag ringa dom igen..

sitter ändå å är lite smått deprimerad inför vintern.. de går sååååå bra med hästen just nu å de är jag glad för.. men är ändå deprimerad inför vintern.. jag vill kunna hålla igång honom å allt de där.. MEN jag fryser ju så dant när jag rider.. skulle vilja ha termoridbyxor.. men finns ju inte till mig =( har bestämt mig för att gå ner i vikt nu. men tror knappast att jag kommer kunan gå ner så många storlekar till denna vintern.. så de är ett mål till nästa vinter att kunna komma i ett par termoridbyxor... problemet kvarstår dock i år.. hur fan ska jag göra? m ina lår blir ju så kalla så att dom gör ont å jag lider så att jag bara vill gråta när jag rider å efter.. de är ju inte så skoj.. då tappar man motivationen helt.. underställ funkar inte.. då de blir för tajt. måste ju vara luft mellan för att de ska fungera.. så ja jag vet faktiskt inte hur jag ska göra.. finns ju vanliga termobyxor.. men frågan är om inte de är för hala att sitta i sadeln med? annars kan man ju köpa sånna.. nä jag vet faktiskt inte.. fudnerad epå om man skulle ta under ställ å sen mjukisbyxor.. men ja jag vet inte hur de fungerar... blir så ledsen på allt sånt här.. vill rida i vinter men vill inte frysa så att de värker å jag får lida för de flera dagar efteråt!!!! blä!!

Publicerat: / Allt å ingenting

ibland måste man väl vara nöjd?

tänkte att jag skulle testa min dressyrsadel idag som vi kollade i fredags.. å eftersom jag inte var hemma i går fick de bli idag..
så på med den å testa nya sadelgjorden jag köpte.. sitter väl inte optimalt kanske.. de blir ju lite "framdrag".. men märkte efter ridningen att sadeln inte hade åkt fram utan den var där jag hade sadlat den å han hade full rörelsefrihet i bogbladet.. = perfekt!

började rida lite å satt verkligen "fast" i sadeln.. så underbart att få rida i den igen.. har saknat den.. dock är den smalare mellan benen än allrounden å de märktes men satt bra som fasen.. sen kom a-s å tittade lite å jag bad henne om lite hjälp å underbar som hon är så hjälpte hon mig.. å de gick hur bra som helst.. kändes som att han lyssnade jätte bra på hjälperna.. å framförallt vikthjälperna.. tror att jag kom honom mycket närmre nu än innan å han flyttade för minsta lilla.. så även i galoppen i vänster (de jobbiga varvet) så kunde han stundvis vara rakställd iaf.. de är de vi jobbar på mest nu.. att få honom rak i de varvet.. i höger är de inga problem.. där blir han lite förböjd inåt istället så får se till att jag inte tar i honom för mycket där så jag leder honom inåt.. å traven tyckte jag satt skitbra idag i båda varven.. å han jobbade tydligen bra med rumpan å benen å spårade bra så tror att han börjar få både bra kondis å styrka nu å de känns underbart.. så nåt rätt måste jag ju gjort.. dock blev han lite sur i vänster galopp i slutet när jag verkligen "satt" på bakbenen på honom så då lättade han ltie i rumpan.. men inget som störde mig å min sits utan de var bara att flytta honom dit han skulle så slutade han.. så så länge de går att göra sånt när han blir lite lätt å sur så är de inga som helst problem.. vet att han gör sitt bästa.. men ibland måste man göra saker som är jobbiga för att man ska utvecklas å tränas.. de vet jag som ska börja träna mig själv nu.. att de är jobbigt.. men de måste göras för att man ska bli bättre å få bättre styrka å kondis.. så är de bara..

nä så jag är såååååå nöjd idag.. hoppas att jag kan fixa de själv åxå framöver. för varje gång jag har nån som säger att de är rätt å att de är där han ska gå å nu höjder han ryggen å trampar under sig så kommer jag ju så småningom känns själv när han gör de. men måste ha nån som säger d enu så jag kan memorera hur de känns.. så de kommer nog.. han har ju fått bra muskler i mage å rygg så som sagt nåt rätt måste jag ju ha gjort..

så idag är jag nöjd.. är nästan så att jag är sugen på att åka upp å rida igen:P men i morgon blir de iaf i skogen=)

Publicerat: / Allt å ingenting

perfekt! !

Idag var vi iväg med Top till sadelinpassaren med båda sadlarna. Då jag dressyr sadeln var för trång förut å nu saknade jag den. De visade sig att den nu satt jätte bra. De betyder att han musklat sig på rätt ställen i ryggen istället för att vara bred fram. Å de får jag ta åt mig så jag jobbar med det massor. Med lite hjälp självklart .Men mest är de ju jag själv å de måste jag ta till mig :-) den andra sadeln som jag köpte istället visade sig vara för vid nu haha så vi bytte koppjärn i den så blev se bättre. Så nu har jag 2 sadlar . Å jag är glad hihu.

Publicerat: / Allt å ingenting

lägga ner?

nä jag vet inte.. funderar på att lägga ner bloggen.. har ju inte direkt nåra läsare.. brukar vara 2 typ haha.. har iof inte lagt ut på nån sida direkt,, vill ju inte skylta till hela världen om mitt liv men ändå haha.. lägger ut på facebook ibland men inte mer än så.. känns som att de där med bloggar har blivit lite "ute" ett tag var de ju så himlans populärt men nu hör man knappt om bloggare tycker jag.. ellerhar jag fel? har alla andra jättemånga läsare?.. vad skriver dom då om? jag har ju itne direkt nåt intressant liv..

en arbetslös hästägare utan direkt några vänner som inte har nåt liv hahha.. ja de är ju spännande att läsa om:P visst de kan ju vara intressant att läsa om mina framgångar med den nya hästen.. iaf för den som vet hur jag haft de innan.. men ja jag vet itne.. är nog inte så intressant ändå hehe.. nä jag ve tinte.. får se vad mitt beslut blir..

Publicerat: / Allt å ingenting

ruggit värre..

ja vaknade i morse å hade dåligt samvete för att min älskade häst fick stå ute hela natten i ösregn.. regnade ju i går med.. men tur att dom har fri tillgång på hö iaf.. så hörde av mig till a-s direkt när jag vaknade å frågade om de regnade.. men de gjorde de inte så bestämde mig för att åka upp ta in honom så han fick torka å sen rida.. åker upp.. å vadå? joo han är redan torr:D så devar kanske inte så farligt som jag trodde.. knde på ryggen på honom å han markerade inget alls så då släppte mitt dåliga samvete lte.. men sa de at tom de skulle ösregna ikväll så fick hon gärna ta in honom i natt.. men tror inte att de kommer regna så mycket..

men iaf.. tänkte jag skulle rida i den blöta paddocken.. gick rätt så bra.. red på hackamore å vissa sutnder så kom han ner i form å höjde ryggen.. övade rtt mycket i vänster varv idag.. vårat svåra varv där jag är svag å han med å vill ställa sig utåt.. i skritt å trav går de bra.. men galoppen.. ojoj vad vi har att jobba med.. men fick ännu mer tips idag om hur jag ska göra så bara att träna träna träna. fyyyy så jobbigt de är.. men avslutade iaf i de bra varvet.. å han var rtt trött sen trots att vi inte red så länge.. är nog jobbigt att behöva tänka å orka med när man är svag.. men han är såååå duktig å jag ser framgångar i stortsett hela tiden..

i morgon blir de att åka till anna å kolla upp sadlarna.. saknar min dressyrsadel så ligger de bara bra i ryggen så ska vi vidga den så att jag kan få tillbaka den så att den passar honom.. å så ska hon kolla den andra med så att han fortfarande kan ha den.. sen i slutet på oktober så får de de bli massage.. har sagt att jag minst 2 gånger om året ska ge honom massage iaf så att allt står rätt till =) kommer vi tillbaka i vettig tid i morgon å paddocken inte är så blöt idag så blir de lite intervallträning. är den blöt så blir de lite tömlongering=)

Publicerat: / Allt å ingenting

hmm

regn idag igen.. har ont i magen med.. så känns inte som att de blir så mycket med denna dagen faktiskt.. J skulle hjälpa mig att hoppa top då W inte kan.. men har inte lust att verken titta på eller rida själv om de ska vara sånt här väder.. så de får nog vara idag faktiskt.. men upp måste jag iallafall. annars får de nog bli lugn dag framför tvn skulle jag tro,,

på lördag bär de iaf av till börjes i tingsryd med pappa hans tjej å hennse dotter å pojkvän.. så ska passa på att köpa ett par av dom där slit å släng ridbyxorna å en lädergrimma.. skulle även behöva nya stigläder. men vi får se vad pengarna räcker till har ju inte överflöd av dom:P men är man gräsänka hela helgen.. IGEN! så får man passa på att hitta på nåt

Publicerat: / Allt å ingenting

det fortsätter...

de dåliga dagarna.. idag var Top heöt mysko igen.. i skogen.. han kastade med huvudet konstigt hela tiden.. på ett sätt han inte kastat innan.. å så liksom "studsade" han med frambenen.. å när vi skulle trava sp la han av en spark.. :-/ kändes inte alls bra.. trodde de var antingen tänderna eller att han fäller.. han gillar nämligen inte att bli borstad just nu när han fäller.. var även samma i våras att han inte ville bli borstad.. men A-S satte upp när vi kom hem å han höll på lite så.. men hon pressade honom i ala gångarter å inga sparkar eller annat.. hon tror att de är för att han har mycket energi nu.. hoppas hon har rätt så att de inte är nåt fel på honom. jag får väl pressa honom lite mer antagligen å jobba ordentligt.. även jobba honom i skogen å se om han blir bättre.. verkar även som att han fått ett helt annat skrittsteg.. han kliver på på ett annat sätt.. å kan vara så att han blivit starkare helt enkelt.. för jag tror inte at than sparkar för att vara elak å han skulle aldrig få för sig att sticka på ren jävleskap de tror jag inte.. han sparkade bara när han bytta gångart å sen kunde jag stanna honom utan problem så behöver nog inte vara orolig på så vis.. hoppas inte de iaf=)

Publicerat: / Allt å ingenting

dålig dag!

Ja idag tyckte nog inte Top om att man höll på med honom haha.. han var tvär å sur till allt.. han t.o.m sparkade en gång när jag skulle göra galoppskänkel. jam vägrade galoppera å då blev jag lite sur å han sparkade å studsade lite... så ingen bra dag alls för nån av oss. men men ibland har man sånna dagar. fick iaf galopp på honom sen å då galopperade han på fint.. iaf i höger varv.. i vänster var han mer tvär än vanligt så jag vet inte.. dålig dag helt enkelt.. men J hoppade upp å tog några skutt med honom som jag hade tänkt att göra men inte vågade när han höll på som han gjorde.. så de löste sig ju.. sen t.o.m sprang han iväg å gjorde en liten bockning när jag släppte ut honom i hagen.. haha knäpp häst :P får se om han mår bättre i morgon :P kanske ska ta en sväng i skogen då å se hur han är..

Publicerat: / Allt å ingenting

de löser sig

ja helgen var helt okej.. igår bio.. idag lat dag.. stallet å massa regn

hästarna ska snart få börja äta hösilage nu.. måste bara få reda på värdena i höt så att jag kan räkna ut en foderstat.. vill at han ska få en korrekt foderstat faktiskt.. förr brydde jag mig inte så hårt men nu eftersom att jag vill bygga hans muskler å vill att han ska ha energi osv så vill jag ha en uträknad foderstat.. i våras när jag hämtade honom så blev han så slö.. å egentligen är de ju inte bra att proppa i dom en massa om man inte vet vad som saknar osv.. men då gav jag lite foder å då blev han piggare.. men som sagt har man en analys så vet man precis vad som behövs.. så får väl se.. men hoppas att jag får tag på en annars så får jag väl skicka in en egen.. men de kostar ju en del.. runt 500 kr..

annars i veckan vet jag inte hur de ser ut.. de jag vet säkert nu r att varje vecka onsdagar så är de hoppning med W å fredagar intervallträning.. de är nåt ja har bestämt.. annars så är e inga speciella dagar å så.. men ska försöka komma igång med tömkörningen en dag i veckan.. dressyr 2 å skogen 2... kan ju bli lite skillnader nu när vädret börjar bli dåligt med.. men vi får se.. =) allt löser sig i slutändan:P

Publicerat: / Allt å ingenting

toppen!

Idag är jag så nöjd med intervall passet. Han kämpade på bra å gjorde precis som jag sa. Försökte lite grann ett ställa honom rakt i vänster varv. Gick väl sådär kan man säga haha. Men jag satt kvar iallafall å han jobbade på bra. Märks att han har fått bättre kondition alltså. Å jag orkade hela vägen också.

Annars idag så har vi ätit kyckling tacos å sett film å myst å nu sitter vi vid varsin dator. Hehe snart sängen. Hoppas ni har en bra fredag kväll.

Publicerat: / Allt å ingenting

min räddare!

jag har inte så mycket att säga egentligen.. men av nån anledning så mår jag rätt bra n u.. visst vill jag ha tillbaka mitt jobb.. ETT jobb.. å de är klart man letar å försöker.. men utöver de så mår jag så bra,..visst skulle vilja flytta till hus med min älskling.. å fortsätta livet å framtiden där.men jag tror att de kommer så småningom.. de måste de göra.. men jag mår bra.. har nån jag älskar.. som jag älskar.. visst har inte så mycket vänner å man är ensam ganska ofta.. men som tur är så har jag min häst.. de är tur att jag började med hästar å att pappa faktiskt gick med på att jag fick en "egen" eller fick fick jag inte för jag betalade den faktiskt själv å köpte honom för pengar jag hade tjänat själv.. men han ställde upp på mig.. utan honom å utan hästarna så hade jag inte funnits idag.. har mått dåligt i mitt liv.. å detta räddade mig.. hästarna å min pappa räddade mitt liv. tyvärr så finns inte den häst som räddade mig kvar i sitt liv..=/ å jag kan sakna honom än idag.. han var inte min riddare med skinande rustning.. han var hästen som riddaren skulle suttit på.. å tur var väl de att han var utan riddare så att jag kunde få en chans.. å han räddade mig verkligen.. sååå underbar min älskade häst, tyvärr så händer de saker i livet man inte kan rå över.. men jag försökte rädda honom.. jag betalade å gjorde allt jag kunde.. men till slut kunde jag inte se dig lida mer å när veterinären sa att de inte gick att göra nåt som dom var säkra på skulle rädda hans liv då sa jag stopp! vägrade se han lida mer.. jag var hemma när jag fick samtalet om att de var värre i benet än dom hade trott.. nä jag var inte hemma.. jag var i stallet.. å där å då tog jag beslutet.. inget mer lidande.. dagen efter så fick han springa iväg till trappalanda. de evigt gröna ängarna.. å jag ångrar inte det beslutet för fem öre! Den man älskar ska inte behöva lida så när man kan göra nåt åt de.. *tårarna börjar komma i mina ögon bara jag tänker på de* kommer aldrig att glömma den blicken han gav mig när dom skulle bandagera benet efter röntgen, dem blicken sa allt till mig.. han "sa" att han inte orkade mer.. men jag vill ändå göra en magnetröntgen för att se om de gick att rädda honom. det var illa. skelettet i benet fanns inte mycket kvar av å veterinärerna kunde inte förstå hur han kunde stå å gå överhuvudtaget. så beslutet var inte svårt.. blicken å röntgenbilderna sa allt.. när vi lämnade honom hos veterinären så fick du syn på en annan häst å gnäggade han sitt glada gnägg så han alltid gjorde.. jag sa hejdå å vi åkte hem med tom transport,

jag fick aldrig se dig mer efter de!! men mina minnen å mina bilder jag har gör att jag minns så mycket.. å jag är såååååå rädd för att glömma bort dig.. du som räddade mitt liv!! men du finns alltid i mitt hjärta.. å vi kommer att ses igen.. jag kommer att leta upp dig. var så säker!!

de är drygt 3 år sen nu.. å jag minns dig som om du hade varit hos mig igår!


men utan hästar kan man inte vara länge så hittade enbra häst . dock fick jag ju ta bort även honom då han hade en störning mellan ögat å hjärnan som gjorde att vid starkt ljus å annat så slog de till å han flög i väg å jag flög av hela tiden.. de ledde till att jag flög av å fick 4 rebensfrakturer på 3 revben..å jag blev ridrädd. då bestämde jag mig för att sälja honom.. men kändes inte rätt.. utan jag ville att specialister skulle titta på honom angående detta då jag trodde han såg dåligt.. åkte till skara.. där veterinären upptäckte detta fel så fick ta bort honom då åxå.. =( mina två första egna hästar fick jag ta bort..

å där var jag kvar med min ridrädsla..usch vill aldrig ta bort ett djur igen. men...har man djur så måste man vara beredd på detta..

började leta häst efter ett tag igen å var å provred en del.. men de tog ett tag innan jag hittade Top. en stooooor häst.. de var ju inte riktigt vad jag var ute efter.. men jag provred.. å var rädd hela tiden.. så fort han bara ökade steget i traven så kände jag att jag höll på att dö.. men de två underbara hästpersonerna jag hade med mig sa att detta var en toppen häst.. ärligare häst fick jag leta länge efter.. å de hade rätt.. han står nu i ett supermysigt stall som jag trivs toppen i..han har massor med kompisar å stora hagar att busa i.. ridrädslan försvann faktiskt snabbt å de är såååå underbart att våga galoppera i skogen igen å inte vara rädd att bli avkastad för minsta lilla.. visst har trillat av 2 gånger då han blivit "rädd" men jag har inte blivit då denna hästen är såååå cool å egentligen inte är rädd för nåt vi har ridit förbi alla typer av fordon å han är sten cool.. ojoj. har verkligen träffat rätt å jag utvecklas hela tiden å de känns bara så underbart... !

ja som sagt... trivs bra med livet just nu.. trots att man är arbetslös å sitter i en etta.. men jag har de personer (och djur) i mitt liv som jag älskar mest.. å de betyder mest för mig!!


(förlåt för rörigt inlägg.. men tänker inte ändra nåt.. de får vara så.. talat direkt från hjärtat)

Publicerat: / Allt å ingenting

oj

jag har visst missat att skriva de senaste dagarna. men har inte hänt jätte mycket.. hehe. i måndags var de lugnt.. tog en ridtur på morgonen i skogen.. en lugn... var sedan på eftermiddagen med J till stallet så hon kunde lämna lite grejer.. hon flyttar ju till oss på lördag :-D ska bli såååå skoj...

tisdag.. red lektion.. gick hur bra somhelst.. L tyckte att han hade blivit fin å fått muskler så de känns bra. fick bra tips på hur jag kan träna vänstergalopp så de ska tränas.. å han skötte sig jättefint.. trodde inte att verken han elle rjag hade den kondisen att håll aigång som vi gjorde i 40 minuter haha.. men jag är sååååå nöjd.. med oss båda å på tipsen jag fick..

idag så var de en seg förmiddag fredrik å jag tog de bara lugnt.. sen laga mat å sen till A hon ville följa med till stallet med barnen å de är klart att dom fick de=) hennes äldsta dotter ville rida på min stora häst.. så visst när W hade gjort ännu ett bra hoppass som jag är nöjd med. han gjorde ett jättefint galoppombyte.. riktigt snyggt var de hehe.. efter de så fick dotterna rida.. hon såg så lycklig ut så hon sover nog gott i natt:P nu kokar jag lite pasta som jag ska äta till in goda korvstroganoff som jag gjorde innan.. mmmmm

Publicerat: / Allt å ingenting

lyckad kväll

igår kväll var som sagt J å P här.. bjöd på trerätters bestående av en macka med lufttorkad skinka, å färskt ost, samt en skinkrulle med färskost i.. å lite sallad bredvid.. till varmrätt blev de potatisgratäng med en fläskfilegryta med persikor å purjolök i.. till efterrätt en pannacotta med smak av centerchoklad.. tror de var uppskattat.. jag tyckte själv de var gott faktiskt..=) sen självklart massa god dricka.. kanske aningen fr mycket god dricka.. framåt kl 2330 kom en av P´s kompisar förbi.. jätteskön snubbe å vi hade kul med gammal go musik å sång å dans.. sen gick vi faktiskt ut en kort sväng på la scala där har jag inte varit på säkert hmm ja 10 år:P ar väl där precis när man fyllde 18 några gånger:P krogen är inte min grej .. förstår inte grejen med de då jaginte gillar att dansa.. men viss dom fick mig att röra på fläsket lite grann iaf så visst de var väl rätt kul.. dock var de kanske mycket "smått" ute så var inte för mig.. ska testa 28+ nångång tror jag så slipper man de där hehe
 
nä jag är är helt nöjd med kvällen å visst man hade lite huvudvärk i morse å seg i kroppen hehe.. idag har vi bara slappat isängen.. givk in till stan å köpte varsinn pizza å sen deckade vi efter de haha å nu har dom just åkt hem å jag ska fortstta slappa.. fr disken osv har jag redan fixat så nu kan fredrik komma hem till ett städat hem.. var länge sen de var såhär städat faktiskt.. men de är skönt att de är såhär nu.. så hoppas att vi kan hålla de såhär så kanske vi kan må bättre både han å jag=)

Publicerat: / Allt å ingenting

nöjd!!

är jättenöjd med dagens ridpass.. han skötte sig superbra.. han böjde sig för minsta lilla jag petade på honom osv.. han höll på att blåsa mig ursadeln i galloppen så under bart. men tror de berodde på att jag bestämt mig att försöka sitta tillbaka å rak i både trav å galopp.. så galoppen fick han väldigt steg å så underbart var de.. hade lagtut galoppbommar å han bara flög över dom.. så de gick bra.. men han ställer sig fortfarande inåt vänster trots att jag trycker med skänklar å försöker parera honom.. de går ett steg å sen vänder han igen så man håller på att gå omkull i kurvorna.. sen höll han på med nåt som han inte gjort innan.. att efter galoppbommarna i vänster så trippade han in mot mitten.. men där är jag ganska säker på att de var mitt fel då jag började bli trött:P haha... är ju inte i full kondition än efter min förkylning.. hostar ju å så fortfarande.. men de kommer.. känns ändå som att man kommer framåt å jag ä rnog inte så dålig ryttare iaf.. finns nog dom som är värre än mig :P (måste peppa mig själv lite åxå haha)..

ananrs så har jag slappat en stund.. de blir duschen snart.. dammsuga en gång till å diska upp.. sen börja förbereda maten till ikväll när J å P kommer på trerätters..=) så de ska bli kul.. några cider å vin på kylning.. nice nice=)

Publicerat: / Allt å ingenting

fredag!!

dagen brjade med att A följde med upp till stallet.. vi tog en ridtur runt "Målen" tog de ganska lugnt då de var länge sen A red så tänkte att hon skulle få lära känna wille lite å sådär.. men visst blev de även trav å galopp med så de var skoj.. tur de var lugnt för kände när vi travade att förkylnigen fortfarande gör sig påmind då jag inte orkade nånting så de var en perfekt tur.. den tog en timme. med lite mer fart så går de ju snabbare.. sen efter de hem å handla lite till middagen jag ska bjuda J å P på i morgon.. A följde med.. vi kpte sallad till lunch å åkte sen hem till henne å barnen å åt den.. mysgt.. stannade där å fick kvällsmat.. sne åkte jag hem då hennes sambo kom hem å ville ha lite familjetid=) å nu sitter jag här å tittar på "kyle XY" :P såg aldrig den serien förut.. bara lite ströavsnitt så de ska bli kul att följa pratade med min älskling lite förut med.. men nu blir de lugnt ett tag

i morgon stallet på förmiddagen å sen hem å förbereda mat å mig själv haha

Publicerat: / Allt å ingenting

hoppning

idag var de hoppning för top med W.. gick hur bra som helst.. han såg ut att ha energi å tyckte att han lyssnade bra på W.. ser utveckling för varje gång.. känns som att dom passar ihop.. å de känns hur kul som helst.. oxer på 90cm blev de högsta idag å de är ju inga som helst problem.. vi har tränat mycket teknik på senaste å även idag.. kryss på volt å de fixade han med. fast de är klart de är ju lite svårare men han fixade de.. å han klarar att hålla galoppen bättre nu.. så de är skoj.. å förra gången var de låga hinder med bara teknik så idag tänkte vi att de vore kul med lite högre så han klarade 90 fin fint .. :D
ska nog försöka intervallträna på fredag.. för jag tror att de har gjort sitt till så at thanorkar hålla galoppen innan å mellan å efter hinder.. dock får man påminna honom väldigt ofta annars saktar han av.. men huvudsaken är att han lyssnar när man påminner å de gör han faktiskt.. så då är han väl bara en sån typ som inte är självgalopperad helt enkelt så de är bara att gilla läget.. vem vet de kanske blir bättre när han blir ännu starkare.. hoppas de..=)

Publicerat: / Allt å ingenting

tidigt i stallet

ja idag blev de tidigare än vanligt i stallet.. var väl där vid kanske 0830 kommer inte ihåg exakt . men hade tänkt att longera idag då jag inte känner mig 100 pigg på att rida pga förkylningen.. å han lyssnade såååååå bra på allt.. dock vänder han ju lite in mot mig på volten men visar man spöt så flyttar han.. å han är ju utåtställd i vänstervarv.. ibland får jag in honom men annnrs lyssnade han toppen när vi skulle byta gångart å hålla igång eller göra halt osv ett tag i högervarv såg jag magen dras in, ryggen höjas å rumpan arbeta å då kom nacken korta stunder så antar att de är bra:P så han är toppen.. men blev inte så länge då jag själv blev trött:-P

var hemma kl 10 så tog de lite lugnt ett tag med lite serier.. sen lite lunch.. sen kom min älskling hem så vi åkte å förtidsröstade.. sen skulle han packa bilen då han ska till sthlm igen på utbildning resten av veckan:( men men de får gå.. bara denna vecka å sen några dagar till så är han färdig utbildad.. sen när han hade åkt fick jag ett städflepp.. då jag bjöd hem J med pojkvän på trerätters middag med god dricka på lördag kväll så vill jag ha någorlunda städat.. även om de inte går att få jättebra när man bor i en etta å äger massa saker som man behöver.. men vardagsrummet å köket är iaf klart.. så bara hall å badrum kvar å de är inte så avancerat så de tar jag på fredag sen.=) så ska bli skoj på lördag=)

Publicerat: / Allt å ingenting

förmiddagen

vaknade idag avatt A-S skickade ett sms där hon frågade om hur jag mådde å att hon kunde titta till Top idag i detta skitväder så att jag slapp äka upp.. å de tackade jag tacksamt ja till.. efter de fick jag ett nytt sms där hon frågade om jag ville möta upp henne å L på stan för en fika.. å de tackade jag åxå ja till.. så de blev en tripp till stan vi satt å pratade på flanadens fik i 1,5 timme ungefär.. tog en frukostmacka.. de var gott.. mycket trevligt.. sen till affären å handla lite.. sen hem å vila.. tog mig lite lunch i form av en kopp varm nyponsoppa å en leverpastejsmörgås med paprkia på... sååååååå gott var de.. å jag kände smak i stort sett hela tiden=)

annars har de varit lugnt. får se hur jag mår i morgon å om A vill ha dit mig när jag är förkyld.. tror inte hon vill de men ska höra iaf:P

Publicerat: / Allt å ingenting

feber:-(

Japp, då ligger man däckad igen, men denna gången med halsont, feber å hosta, samt värk ikroppen å frossa. Men men bara att härda ut.

annars var jaf i stallet på förmiddagen då a-s red Top. Gick jätte bra. Hon sa att han bara blir bättre å bättre, å de tycker jag är bra. För då måste de betyda att jag görnpt rätt å bra. Fast med stöd å hjälp förstås;-)

Publicerat: / Allt å ingenting

kommit i ofas

ja de verkar som att mitt bloggande kommit lite i ofas haha.. blir inte för än dagen efter som jag bloggar.. måste försöka komma i fas igen:P

igår lördag... red i paddocken.. hade målet att hoppa 50 cm.. å de gjorde jag.. fast egentligen skulle jag inte ridit då jag blivit förkyld igen.. denna gången med hosta å halsont. de hade jag inte sist för nån vecka sen när jag var förkyld,, men ja bara hoppas att de går över fort.. vill ju ha min smak tillbaka! men iaf 50 cm igår å de gick bra satt som en kratta å blev trött direkt men trots de så gjorde han ett såååå bra jobb.. är så stolt.. å ett par riktigt fina hopp blev de när jag visste var jag skulle trycka ifrån,, så de känns bra

idag ska A-s rida genom honom då jag inte pallar aatt rida idag å vill inte att han ska stå.. så hon är snäll å ställer upp.. så ska upp till stallet om en timme å se hur de går om hanär arbetsvillig eller inte hehe...

Publicerat: / Allt å ingenting

stallet

idag blev de ganska länge  istallet då min nära vän A vill ta upp sin ridning igen efter många års uppehåll var med.. hon red wille.. så vi fikade lite först å sen gjorde ordning hstarna.. blev en tur i paddocken till aatt börja med så hon fick känna på hur de var.. men hon behärskade alla tre gångarter så då tog vi en kort runda i skogen med alla gångarter å hon tyckte de kändes bra så hoppas på att de blir lite flera gånger=) sen när vi kom tillbaka hade klockan hunnit att b li 1330.. vi kom dit 1030 så tiden bara springer iväg om man ska rida p snacka å fika  lite hehe.. så vi kom väl från stakket vid 1445 nångång.. så handlade vi lite innan ja körde hem henne..
 
nu fått i mig lite mellanmål kan man väl säga innan de är dags att laga kvällsmat till fredrik kommer hem från sitt jobb..

Publicerat: / Allt å ingenting

ullared

japp.. igår blev de en tripp till ullared med J å hennes pojkvän P. åkte vid 7 på morgonen å åkte hem vid 19 på kvällen så var hemma ca 23. jääääätte rolig dag var de verkligen.. handlade en del.. mest till mig själv denna gången.. de som var i hästväg var ett täcke , några reflexer, en ryktväska å en flugkräm. sen massa hästgodis till alla här hemma :-P hehe.. annars till mig själv hittade jag två långa sweatshirt tröjor i olika färger.. två toppar i svart å vitt.. å två linnen i svart.. långa som man kan ha under andra kläder.. men de ag är mest nöjd med är fakiskt skonjackan.. tack J för att du övertalade mig.. den är verkligen jättefin=) å kostade bara 379:- sååååå nöjd.. sen blev de lite hårfärg å några småsaker till fredrik å så. men kul att jag httade lite till mig själv med denna gången=)

så de blev en heldag där kan man säga.. å jag umgås mer än gärna med dessa två människor fler gånger för jaghade så skoj=)

Publicerat: / Allt å ingenting

mina underbara!

är nöjd med dagens ridpass.. hade lagt fram galoppbommar å ett litet rakt hinder på 40 cm. har respekt för raka hinder så har bara "hoppat" kryss innan men idag bestämde jag mig.. å efter som min häst är helt underbar så var d einga problem.. två hopp kände jag blev riktigt fina å jag reste mig å trycka av honom i rätt tid så vi bara flög över.. jättenöjd med allt.. vet ju att "felen" som är sitter hos mig så därför är jag nöjd med 40 trots att han kan hoppa 110cm:P men de kommer aldrig ske med mig iaf haha.. så nu taggar jag 50 nästa vecka.. ska se om min kära sambo kan följa med å peppa mig lite:P

pappa å farmor var med å tittade.. älskar dom så otroligt mycket.. mina underbara! farmor på 95 bast lisom.. följer med till stallet.. håller tom hästen så att jag kan få ta lite bilder på henne å hästen.. helt otroligt alltså.. å pappa som bara är för bäst.. de är bara så.. han är min riddare i skinande rustning.. utan han hade jag inte funnits kvar här idag..så är de bara..

nä nu ska jag ta mig lite mat.. blir mina goda kåldolmar en gång till idag.. får passa på att äta nu nä rjag lagat.. för de lär inte hinnas frysa ner några... mums!!

Publicerat: / Allt å ingenting

snabbt jobbat

missade visst att skriva igår ser jag.. åkte till stallet iaf vid 10 tiden å dags för intervall träning med Top.. nissan å A-s var med. gick hur bra som helst å han jobbade på bra.. sakta av några gånger i vänstervarvet men de är när jag inte påminner honom.. vill ju inte tjata på honom sp försöker ibland att låta bli att påminna men de går inte i vänster:P men ä rnöjd ändå.. på kvällen var L här å vi kollade skilda världar å åt lite mat å snackade skit..

idag då.. har jag jobbat snabbt.. har både gjort kåldolnar å kålpudding på 1h20min. dock har ju inte kålpuddingen varit i ugnen än men dolmarna är snart klara så då byter jag bara.. så ska vi se.. får se om de blir de till lunch eller om de blir till kvällen.. känner jag fredrik rätt så b lir de att han tar de för att han ska slippa laga mat själv:P får väl se..

ikväll så blir de stallet å lite markarbete med lite bommar osv.. farmor å pappa ska med upp.. så ska ta lite bilder på farmor å min häst tillsammans=)