Publicerat: / Allt å ingenting

vilken jävla jobbig dag.. *suck*

jaha.. de va en jobbig  dag på många sätt..

ja de började med att man sov hemma... saknar älsklingen men han har sagt att han vill va ensam några nätter så de får jag ju acceptera... trots att jag inte vill men men skitsamma..

så vaknar å går upp vid halv åtta typ för då kan jag inte sova mer.. upp å foxa lite sen åka till stallet å fixa ihop alla grejer som ska med till veterinären.. på med transport skydd å sen dags att lasta hästen.. de gick väl sådär.. hanva lite trög.. men han gick in.. men sen fick han något fläpp å sliter sig å springer nästan baåt ut ur transporten å sätter av i galopp till hagarna där dom andra hästarna står.. för övrigt en  häst som inte varit svårastad utan går in själv i vanliga fall.. men ja de va bara att ta honom igen  börja om..lockade med ett äpple så de gick jätte bra å han är helt underbar att köra för han står helt stilla.. hos veterinären så kollade dom å klämde å kände på benet efter att jag har fått longera å dom konstaterar att han haltar rejält på  vänster framben. jaha så då va de kläm i hoven osv för att se så de inte sitter där å de gör de INTE... så då va de dags för böjprov å springa å av de fick vi fram att de antagligen sitter i knät.. så de bedövas å sen dags att springa igen då de visar sig att de ä'r mycket mindre smärta efter bedövningen.. så han får lugnande å vi går in på röntgen för att vara säkra på att de inte har något med skelettet att göra.. de dom kunde se där va någonting (kommer inte ihåg vad de hette) men de va inget som skulle ha med detta att göra så plåtarna där var okej.. så då behandlades de för inflammationen bara.. så nu är de boxvila i två veckor till återbesöket ska äga rum.. på fredag kan jag börja promenera med honom 15 minuter så att han får röra sig lite..

sen dags att lasta å åka hem.. vilket skulle bli lätt trodde vi då han va lite dåsig efter de lugnande.. haha tji fickjag för de.. han bråkade satan å de gick inte så vi fick ta hjälp av lina å en av veterinärerna.. fattar inte att han blivit så svår.. jag antar att de är för att han BARA får åka transport när han är "sjuk" men de är svart att lasta å bara åka när man inte har en egen transport.. men ja vi får hoppas att de går bra om två veckor..annars så är han lugn å stilla nä rman kör.. man känne rinte att han är där i över huvudtaget vilket är skönt.. men de känns lite skönare nu nä rman vet vad felet är å att de går att bota.. så han blir säkert rolig sennär man ska sätta igång honom haha .. sadel rekomenderas då:-P..

någon som ställer upp å rider?;-)



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: